Handen uit de mouwen!

De Gezonde Stad is een stichting die Amsterdam duurzaam en gezond wil maken. Dit doen wij door samen met een community van Amsterdammers en andere koplopers uit de stad projecten en events te starten en bewoners met duurzame initiatieven te ondersteunen.

Beginnen op de plek waar we de meeste invloed hebben!

Duurzaamheid kan heel groot en breed zijn. Waar moet je beginnen? Wij geloven dat we moeten beginnen op de plek waar we direct het verschil kunnen maken. Juist, in de stad waar we dagelijks wonen en werken. Dit is niet alleen leuk, maar ook hard nodig! Want Amsterdam wordt drukker, dichter bebouwd, warmer, natter en minder groen. Daar moeten we iets aan doen om de stad gezond en leefbaar te houden. Kom daarom met ons in actie!

Kom in actie!

Wij zijn de doeners, samen!

Wij werken aan een duurzaam Amsterdam, niet door er lang over te praten, maar door te doen! Dat doen wij niet alleen, maar samen met jou! Door te doen ontstaat verandering. Daarom starten wij samen projecten en organiseren we events. We​ ​richten​ ​ons​ ​​op​ ​het​ vergroenen ​en​ ​circulair​ ​maken​ ​van​ ​de stad.​ ​We planten bomen, leggen buurtparken of moestuinen aan, ook op je dak of je balkon. Door​ ​te vergroenen​ ​wordt​ ​de​ ​stad​ ​leefbaar,​ ​mooi,​ ​vrolijk​ ​en​ ​klimaatbestendig. Door​ ​ons​ ​afval​ ​beter​ te scheiden kan​ ​dit​ ​als​ ​grondstof​ ​dienen​ ​voor​ ​nieuwe​ ​producten​. Zo sluiten we​ ​kringlopen​ en werken we aan een circulaire stad.​ Steek met ons de handen uit te mouwen en sluit je aan, want samen zijn wij de doeners! 

Visie

Wat willen wij bereiken?

De stad als gezonde en duurzame plek voor iedereen om te leven en werken! Een gezonde stad is een groene, circulaire en inclusieve stad. Een stad die klaar is voor de toekomst, dat is wat wij willen bereiken. Door samen te werken met een community van bewoners en andere koplopers in de stad kunnen we dit voor elkaar krijgen. 

Missie

Hoe willen wij dat bereiken?

De Gezonde Stad start projecten en events om Amsterdam duurzaam en gezond te maken. Dit doen wij samen met een community van bewoners, bedrijven, overheden en andere organisaties. Zo maken we samen duurzame impact in de stad. 

Volg ons op Instagram!

Check onze Instagram
Onderzoek

De Gezonde Stad Monitor

Elk jaar onderzoeken wij de voortgang van de verduurzaming van de stad met de Gezonde Stad Monitor. Op basis van de uitkomsten van dit onderzoek brengen wij focus aan in onze projecten. Lees hier meer over De Gezonde Stad Monitor en resultaten van dit jaar.  

Jaarverslagen

Onze impact in de stad

Wij zijn nu al ruim 5 jaar bezig met het verduurzamen van Amsterdam. Wil je daar meer over lezen? Klik hier voor een overzicht van onze jaarverslagen. 

Partners

Gemeente Amsterdam en de Nationale Postcodeloterij

De Gezonde Stad is een zelfstandige stichting, die gedeeltelijk subsidie ontvangt van onze partners de gemeente Amsterdam en de Nationale Postcodeloterij. Daarnaast zetten wij zelf projecten op die wij financieren door partnerships te sluiten met bedrijven, organisaties en lokale overheden en werken wij in opdracht van. 

Zakelijke gegevens
Hieronder een overzicht van onze zakelijke gegevens. 
KvK: 41207897
BTW: NL007461495B02
IBAN: NL50TRIO0254705715

De Gezonde Stad heeft een ANBI-status. Via het RSIN nummer 74.61.495 kun je ons opzoeken in het ANBI-register. De bestuursleden van Stichting De Gezonde Stad ontvangen geen beloning.  Alleen kosten gemaakt in verband met het uitoefenen van de functie worden vergoed.

Document: Lees hier meer over de ANBI-status!

Downloaden

Benieuwd naar onze projecten?

Bekijk onze projecten!

Ontdek met welke projecten wij Amsterdam gezond willen maken en nog veel belangrijker hoe jij mee kunt doen.

Bouw jij mee aan een gezonde stad?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief! Dan hoor je als eerste nieuwe updates over onze projecten en andere duurzame ontwikkelingen in de stad.

Je bent nu lid van onze nieuwsbrief!

Of neem contact met ons op!

  • Voor meer info over ons en onze projecten.
  • Als je wilt samenwerken met De Gezonde Stad.
  • Of als je een andere vraag hebt. 

Wij gaan uiteraard zorgvuldig met jouw gegevens om, lees hier meer over in onze privacy statement.

Bedankt, wij hebben je bericht ontvangen!
Projecten
Bekijk onze duurzame projecten!
Ontdek met welke projecten wij Amsterdam gezond willen maken en nog veel belangrijker hoe jij mee kunt doen.
Vertel me meer
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!
Wil jij als eerste op de hoogte worden gehouden van de tofste projecten en duurzame tips om de stad gezond te maken? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!
Vertel me meer
Team
Ontmoet het team
Maak kennis met het team dat dagelijks keihard werkt aan de verduurzaming van de stad.
Vertel me meer