Nieuw: 10 feiten voor een duurzamer Amsterdam!

Bekijk meer!

Afval naar Oogst

Dagelijks gooien we groente- en fruitresten weg als afval. Zonde! Met Afval naar Oogst willen we laten zien dat jouw afval waarde heeft. Zo zetten we samen de beweging naar een gezonde en circulaire stad in gang.

Grondstoffen

Een gezonde en circulaire stad

Met Afval naar Oogst maken we van groente- en fruitresten, die normaal in de afvalzak verdwijnen, compost. En dit doen we samen met de buurt.

Dit project vindt zijn oorsprong bij I Can Change the World with My Two Hands. In de binnentuin in Bos en Lommer kunnen Amsterdammers ervaren wat er in de stad mogelijk is op het gebied van lokale voedselproductie, lokaal composteren en opvang van regenwater. Meer dan 100 huishoudens leveren hun GF-resten hier wekelijks in, en zetten zo hun afval om in oogst! Op basis van acht jaar ervaring met buurtcomposteren en met een groep van enthousiaste compostino’s is er een professioneel systeem ontwikkeld om door buurtbewoners ingeleverde GF-resten te composteren tot vruchtbare compost.

Inmiddels zijn er al 11 locaties in de stad waar jij jouw GF-resten kunt inleveren zodat er ter plekke waardevolle compost van gemaakt wordt, en dit aantal blijft groeien! Kijk hier of er een locatie in jouw buurt is, en doe mee!

Afval naar Oogst is een samenwerking tussen De Gezonde Stad en Stichting Onschatbare waarde. Onze missie? Samen met zoveel mogelijk Amsterdammers GF-resten omzetten tot vruchtbare compost, waarmee we buurttuinen kunnen voeden, groente, fruit en kruiden kunnen laten groeien, en samen kunnen oogsten!

Noord, Oost, Zuidoost, West en Nieuw West

Doe mee bij jou in de buurt!

Deze manier van composteren is op steeds meer plekken in Amsterdam mogelijk en samen zorgen we hiermee dat afval een nieuwe bestemming krijgt! Meer weten over Afval naar Oogst? Kijk op de website.

Startdatum

Mei 2020

Betrokken partners

Stichting Onschatbare Waarde, Stichting Doen