Hoe duurzaam is Amsterdam?

Hoe staat het ervoor met de duurzame ontwikkeling van Amsterdam? Hoe willen we dat de toekomst voor onze hoofdstad eruit ziet? En wat moeten we nu doen om daar te komen? Die vragen beantwoorden wij met De Gezonde Stad Monitor.

Onderzoek naar de duurzame ontwikkeling van Amsterdam

Elk jaar onderzoekt De Gezonde Stad de voortgang van de duurzame ontwikkeling van Amsterdam. Dat doen we aan de hand van de vijf thema’s: duurzame energie, gezond, lokaal en duurzaam eten, groene stad, schone
lucht & transport, en afvalvrij leven. We blikken terug op het afgelopen jaar, onderzoeken de huidige stand van zaken per thema en brengen in kaart wat er nu moet gebeuren om van de stad een duurzame en gezonde leefomgeving te maken.

Document: Download hier het volledige rapport van de Gezonde Stad Monitor 2021

Downloaden

Document: Download hier de factsheets!

Downloaden
Resultaten 2021

Amsterdam wordt veiliger voor dieren en aanbod van duurzaam transport is groot.

Dit blijkt uit de zesde publicatie van De Gezonde Stad Monitor. Dit jaar is niet alleen gekeken naar ecologische duurzaamheid, maar is ook een focus gelegd op sociale duurzaamheid. De hoeveelheid groen per Amsterdammer blijft afnemen en is nu slechts 29 m2 per inwoner. Dit komt doordat de stad en haar inwonersaantal groeien, maar de hoeveelheid groen niet meegroeit. Toch zijn Amsterdammers blij met de hoeveelheid en kwaliteit van onze parken. En de dieren ook: voor het eerst in 50 jaar is de otter gespot in de stad! Nog een positieve ontwikkeling: op steeds meer plekken zijn elektrische deelauto's en -scooters te huur! Heb je vragen over het onderzoek? Mail dan naar info@degezondestad.org.

Data

Benieuwd naar alle data?

Ben jij echt enthousiast geworden over de Monitor 2021 en wil jij je neus dieper in de data achter deze publicatie steken? Dat kan! Hieronder vind je het databestand waarop wij de resultaten van onderzoek gebaseerd hebben. 

Document: Download de data van 2021!

Downloaden

Wil je in actie komen? Doe dan mee met onze projecten

Bekijk alle projecten

Denk je na dit gelezen te hebben, ik wil in actie komen! Bekijk dan onze projecten en zie hoe jij bij kan dragen aan een duurzamer Amsterdam.

Neem contact op met Annick
Annick is directeur

“Amsterdam is een van de mooiste plekken om te wonen. Er zijn geweldige kansen om de stad gezonder, groener en duurzamer te maken. Met name door duurzame oplossingen tastbaar te maken, te beginnen op de plek waar je direct het verschil kan maken en goede voorbeelden te delen. De positieve energie en kracht die nodig is voor vernieuwende projecten zit vaak bij de bedrijven en inwoners van de stad. Daar gaan we mee aan de slag.”

06-48012761 annick@degezondestad.org
Blog
Tips voor een duurzaam leven in de stad!
Op ons blog posten we regelmatig updates met de leukste tips voor een duurzaam leven in de stad!
Vertel me meer
Nieuwsbrief
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
In onze nieuwsbrief lees je als eerste over onze duurzame projecten en events.
Vertel me meer
Over ons
Over De Gezonde Stad
Benieuwd naar De Gezonde Stad en onze aanpak? Graag stellen we ons even aan je voor!
Vertel me meer