Nieuw: 10 feiten voor een duurzamer Amsterdam!

Bekijk meer!
English

Voor bedrijven

Wij werken graag samen met ambitieuze bedrijven en organisaties die een duurzame bijdrage willen leveren aan de stad.

Zakelijk partner

Word jij onze nieuwe partner? Doneer of word Stadsvriend.

Wil jouw bedrijf nog meer aan duurzaamheid doen? Voor jouw medewerkers, klanten, als Bcorp of ter versterking van SDG’s, ESG-beleid? Dat kan door jouw duurzaamheidsdoelen te koppelen aan Amsterdam. De stad waar je medewerkers wonen, doorheen reizen, of waar het kantoor staat.

De Gezonde Stad werkt als onafhankelijke stichting met concrete projecten aan een groen, duurzaam en betrokken Amsterdam. Een voorbeeld is Bomen voor Amsterdam, waarbij wij jaarlijks duizenden bomen planten met bewoners in de stad of De Gezonde Stad Monitor, ons jaarlijkse onafhankelijke onderzoek naar de staat van duurzaamheid in Amsterdam waarmee wij vele bewoners, bedrijven, bestuurders, beleidsmakers en studenten bereiken.

Benieuw hoe jouw bedrijf kan bijdragen aan duurzaamheid in Amsterdam? Lees hieronder de samenwerkingsmogelijkheden of neem contact met ons op via Annick Mantoua (annick@degezonddestad.org).

Kim Rimmelzwaan a.s.r. real estate

"Voor ons vormt De Gezonde Stad een belangrijke schakel tussen bewoners, de gemeente en andere vastgoedpartijen in Amsterdam. Samen hebben we bijvoorbeeld een buurtmoestuin van 1 hectare en 75 mini-parkjes rondom bomen gecreëerd op Zeeburgereiland, in de buurt van onze woningen."

Lees het interview

Netwerk

Het Stadsvrienden Netwerk

Het Stadsvrienden Netwerk is een community van bedrijven in de stad. Door deel te nemen aan het netwerk versterk je jouw eigen duurzame ambities door deze te verbinden met stichting De Gezonde Stad die stadsbreed aansprekende programmering biedt en koploper is in het activeren van bewoners en bedrijven voor tastbare impact in de stad (meer m2 groen, biodiversiteit en lokaal voedsel). Zo versterk je jouw eigen duurzaamheidsdoelen en het is relevant voor jouw medewerkers en/of klanten.

Wat je ontvangt:

  • Inspiratie en een tastbare invulling voor jouw duurzaamheidsambities
  • Per kwartaal een Stadsvrienden nieuwsbrief met relevante content om intern te delen met medewerkers (interessante blogs, overzicht van events en uitgelichte initiatieven)
  • Zichtbaarheid via De Gezonde Stad-website, nieuwsbrief en events
  • Uitnodiging voor events Deze is ook deelbaar en relevant voor jouw medewerkers, klanten (bijv. bomen voor Amsterdam, smaakroutes)
  • Voor elke nieuwe Stadsvriend planten we samen met bewoners 10 nieuwe bomen

Extra interessant: van de eerste 5 Stadsvrienden maken we een exclusief interview en verspreiden we online als duurzame koploper.

groen duurzaam Amsterdam

André Kamphuis Motivaction

“Als Amsterdams bureau voelen we ons verbonden met de stad. En vinden we het belangrijk dat de stad zich blijft ontwikkelen met aandacht voor groen en biodiversiteit. Als bedrijf geef je vorm aan de stad en is het dus mooi als je wat terug kan doen voor de plek waar je onderdeel van uitmaakt."

Lees het interview

Wat krijg je nog meer als Stadsvriend?

We organiseren exclusief voor jou twee inspirerende bijeenkomsten per jaar:

  • Iedere keer inspirerende sprekers (ecologen, duurzame koplopers uit ons netwerk)
  • 1x per jaar een presentatie voor jouw medewerkers over de uitkomsten van De Gezonde Stad Monitor
  • Mogelijkheid om de bijeenkomst te hosten bij jouw bedrijf en een eigen ervaring of casus in te brengen
  • Moment om te netwerken met aansprekende bedrijven in de stad

Bij iedere bijeenkomst kunnen 3 medewerkers aansluiten. De jaarlijkse bijdrage als Stadsvriend is vanaf 1000 euro (excl. btw).

Roos van der Donk Life Terra

“De essentie die Life Terra wil overbrengen, is dat mensen willen zorgen voor de natuur en zich onderdeel voelen van deze verantwoordelijkheid. Het planten van bomen in de stad samen met De Gezonde Stad is een mooie manier om dit te laten zien en mensen zich verantwoordelijk te laten voelen voor hun omgeving.”

Lees het interview

Interesse in samenwerking? We vertellen graag meer.

Neem contact op

Samenwerking

Supporter van een project, eenmalige donatie of een exclusief partnership

Wil je toch liever de organisatie op een andere manier supporten, bijvoorbeeld door je te verbinden aan een specifiek project? Dat kan bijvoorbeeld bij Bomen voor Amsterdam. Vanaf 1000 euro ben je als supporter zichtbaar tijdens het jaarlijkse community-event, kun je medewerkers en klanten uitnodigen en maak je direct impact op de stad (aantal bomen, biodiversiteit).

Bij langdurige samenwerking bieden we uiteraard extra mogelijkheden aan. Vanaf €10.000 kunnen we maatwerk bespreken. En ja, je mag eerst een jaar proberen!

Wil je toch liever eenmalig een donatie doen op basis van een eigen samengesteld bedrag? Lees hieronder verder over de mogelijkheden.

Interesse? We vertellen graag meer. Neem contact met ons op.

Léon Heddes Heembouw

“Wij denken dat het hoog op de agenda zou moeten staan voor bedrijven om een gezonde woon- en werkomgeving te creëren voor werknemers. De Gezonde Stad levert hier een concrete bijdrage aan."

Lees het interview

Bedrijfsgift

Doe jij een donatie voor een duurzame en gezonde stad?

Lokaal en tastbaar bijdragen aan duurzaamheid? Dankzij donaties bouwen we samen met Amsterdammers aan een groene, duurzame en betrokken stad.

Door te doneren draag je direct bij aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de Verenigde Naties (o.a. 11, 12, 13, 17), en kun je toegang krijgen tot ons uitgebreide lokale netwerk van duurzame koplopers en initiatieven om jouw duurzame impact te vergroten.

Giften, groot of klein, maken ons altijd blij, want daarmee kunnen we nog meer impact maken. Je steunt met een donatie toonaangevende stadsprojecten steunen, zoals bijvoorbeeld Bomen voor Amsterdam, De Gezonde Stad Monitor, en het duurzame ondernemersplatform Van Amsterdamse Bodem met aansprekende Smaakroutes die je langs inspirerende voedsel initiatieven leiden.

Andrea Macaulay More Than Gifts

"Wij willen als bedrijf bijdragen aan duurzaamheid en bewustwording creëren bij andere bedrijven over het belang van een gezonde stad. De normen en waarden van De Gezonde Stad sluiten perfect aan bij onze eigen doelstellingen.”

Interview met Andrea Macaulay

Bedrijfsgift

Doe jij een donatie voor een duurzame en gezonde stad?

Fijn dat jouw organisatie wil doneren aan onze stichting. Het gewenste bedrag kun je overmaken naar IBAN: NL50 TRIO 0254 7057 15 ten name van De Gezonde Stad onder vermelding van ‘bedrijfsgift’ + de naam van je bedrijf.

Wist je dat er ook belastingvoordelen zijn voor het schenken als bedrijf?
Als organisatie kun je onder gunstige voorwaarden doneren aan De Gezonde Stad. Stichting De Gezonde Stad is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Via het RSIN nummer 74.61.495 kun je ons opzoeken in het ANBI-register. De Gezonde Stad is bovendien een erkend goed doel met CBF-keurmerk.

Voor bedrijven bestaan specifieke regels die verschillen van de giftenaftrek voor particulieren. Goed om te weten: wij mogen voor een gift geen tegenprestatie leveren. Wel kan jouw organisatie zelf melding maken van de gift, onder andere in het jaarverslag. Dit wordt ook wel gedaan onder het kopje van MVO.

Interesse? We vertellen graag meer. Neem contact met ons op.

Duurzaam donatie groen

Daniël Gras Green Wave

"Wij doneren maandelijks een bedrag aan De Gezonde Stad om haar projecten te ondersteunen. Dit bedrag is direct gekoppeld aan elke sale die wij maken, zodat we medewerkers echt betrekken bij deze samenwerking. Zij weten namelijk dat zij zelf direct bijdragen aan het verduurzamen van Amsterdam."

Lees het interview

Deze bedrijven steunen onze missie

Neem contact op met De Gezonde Stad!

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor partnerships of donaties, of heb je een andere vraag? Laat dan hier je gegevens achter.

Wij gaan uiteraard zorgvuldig met jouw gegevens om, lees hier meer over in onze privacy statement.

Gegevens contactpersoon(Vereist)
Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.