Nieuw: 10 feiten voor een duurzamer Amsterdam!

Bekijk meer!

Hoe duurzaam is Amsterdam?

Hoe staat het ervoor met de duurzame ontwikkeling van Amsterdam? Hoe willen we dat de toekomst voor onze hoofdstad eruit ziet? En wat moeten we nu doen om daar te komen? Die vragen beantwoorden wij met De Gezonde Stad Monitor.

Groen

Onderzoek naar de duurzame ontwikkeling van Amsterdam

Elk jaar onderzoekt De Gezonde Stad de voortgang van de duurzame ontwikkeling van Amsterdam. Dat doen we aan de hand van de zes thema’s: voedsel, groen, energie, schone lucht & vervoer, water en afval. We onderzoeken de huidige stand van zaken en brengen in kaart wat er de komende jaren moet gebeuren. Ook onderzochten we met onderzoeksbureau Motivaction wat de Amsterdammer eigenlijk zelf van deze onderwerpen vindt. De tien meest opvallende feiten kun je hier downloaden.

Tien feiten voor een duurzamer Amsterdam!

Download

RESULTATEN 2024

Amsterdammers willen meer groen, maar de hoeveelheid groen per inwoner neemt af

In deze achtste editie van De Gezonde Stad Monitor vertellen we jou verder onder meer hoe schoon de lucht is die je dagelijks inademt, hoe we hittestress in de stad kunnen voorkomen, en hoeveel Amsterdammers er inmiddels vegetarisch eten.

Heb je de tien meest opvallende feiten bekeken en wil je neus nog dieper in de materie steken, download dan de hele Monitor. Laat je naam en mailadres hier achter en ontvang je het rapport in je mailbox.

Beeld: Vincent Bogers

Bekijk De Gezonde Stad Monitor 2024

Laat je naam en emailadres achter en ontvang de nieuwste Monitor in je mailbox.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

PODCAST & PAKHUIS

Meer over de Monitor?

Op donderdag 1 februari waren we te gast bij Pakhuis de Zwijger en gingen we in gesprek over de Gezonde Stad Monitor, met een speciale focus op voedselverspilling. Bijzondere gasten deze avond waren o.a Toine Timmermans, Massih Hutak, Nadia Zerouali, Larry Jackson en Claudia Bellini.  Kijk hier de uitzending terug!

Positieve Impact Podcast

In de Positieve Impact Podcast vertelt directeur Annick Mantoua over De Gezonde Stad Monitor en de duurzame trends en ontwikkelingen in onze hoofdstad. Luister ‘m hier en laat je bijpraten!

Positieve Impact Podcast

Luister nu!

Wil je in actie komen? Doe dan mee met onze projecten

Bekijk alle projecten

Denk je na dit gelezen te hebben, ik wil in actie komen! Bekijk dan onze projecten en zie hoe jij bij kan dragen aan een duurzamer Amsterdam.