Nieuw: 10 feiten voor een duurzamer Amsterdam!

Bekijk meer!

Van Amsterdamse Bodem

Van Amsterdamse Bodem is het platform voor lekker lokaal, gezond en duurzaam eten voor alle Amsterdammers! Hier vieren we alle smaken van de stad en regio.

Voedsel

Wegwijs door Amsterdam

Zo dicht als voedsel bij ons dagelijks leven staat, zo ver zijn we verwijderd geraakt van de oorsprong ervan. Zeker in een verstedelijkt gebied als Groot Amsterdam. Onze dagelijkse maaltijd legt gemiddeld 30.000 kilometer af. En dat terwijl in en rond Amsterdam de hele schijf van vijf wordt geproduceerd op een duurzame manier!

Daarom is er Van Amsterdamse Bodem. Dé plek waar we alle smaken van de stad en haar omgeving met elkaar kunnen delen en vieren. Van de Syrische kaasmaker tot de plaatselijke Kombucha-brouwerij, van wethouder tot schooljuf en trendy foodie; op Van Amsterdamse Bodem komt alles en iedereen samen. Om met elkaar te eten, te koken, de beste boodschappen van dichtbij te vinden en om te zorgen dat lekker lokaal, gezond en duurzaam voedsel aantrekkelijk en toegankelijk is voor iedereen.

Dit is de plek waar jij kennismaakt met (nieuwe) voedselinitiatieven in Amsterdam, je op de hoogte blijft van voedselevents in de stad én waar jij met al jouw vragen over voedsel en stadslandbouw terecht kunt bij ons loket. Oftewel, het platform waar vanuit jij wegwijs wordt gemaakt door het voedsellandschap van Amsterdam. Want samen zetten we lekker lokaal, gezond en duurzaam eten op tafel!

Ga naar de website van Van Amsterdamse Bodem voor meer informatie, en blijf op de hoogte van de smakelijkste events en initiatieven door Van Amsterdamse Bodem te volgen op Facebook en Instagram.

Bekijk de volledige website van Van Amsterdamse Bodem.

Meer informatie

Startdatum

2016

Aantal betrokken initiatieven

Meer dan 200

Betrokken partners

AMS, Hogeschool van Amsterdam, Food Cabinet, ANMEC, Gemeente Amsterdam, Pakhuis de Zwijger & Eetbaar Amsterdam

Neem contact op met Jitske

Jitske is manager pr- en communicatie

Jitske zet ideeën om in woorden en woorden in ideeën. Naast een talenknobbel heeft ze ook supergroene vingers! Geen kaal stukje grond of lege plantenbak ontsnapt aan haar aandacht. Via onze community motiveert ze Amsterdammers om zelf de handen uit de mouwen te steken. Wil je samenwerken met De Gezonde Stad of heb je een persvraag, neem contact op!