Ons team!

Bij De Gezonde Stad werken wij keihard aan een duurzaam Amsterdam! Graag stellen wij onszelf even voor!

Neem contact op met Annick
Annick is directeur

“Amsterdam is een van de mooiste plekken om te wonen. Er zijn geweldige kansen om de stad gezonder, groener en duurzamer te maken. Met name door duurzame oplossingen tastbaar te maken, te beginnen op de plek waar je direct het verschil kan maken en goede voorbeelden te delen. De positieve energie en kracht die nodig is voor vernieuwende projecten zit vaak bij de bedrijven en inwoners van de stad. Daar gaan we mee aan de slag.”

06-48012761 annick@degezondestad.org
Neem contact op met Erik
Erik is Office manager

"Een gezondere stad, welke Amsterdammer wil dat niet? Daar werkt Erik Franssen als office manager graag aan mee. Hij draagt zorg voor de alledaagse administratieve en financiële werkzaamheden en helpt waar nodig zijn collega’s. Hij is afgestudeerd in de richting fotografie aan de kunstacademie in Den Haag en werkt na een tijd in Berlijn gewoond te hebben weer als beeldend kunstenaar in Amsterdam. "Een stad die altijd in beweging is en waarbij de balans tussen leefbaarheid en groei steeds opnieuw geëvalueerd moet worden."

020-6241522 erik@degezondestad.org
Neem contact op met Kiran
Kiran is Community developer & project aanjager

Als geboren en getogen Amsterdammer en opgeleid duurzaamheidsexpert draagt Kiran graag bij aan de directe aanpak voor het verduurzamen van de prachtige stad waar hij zo van houdt. Het liefst spendeert hij zijn tijd met z'n handen in de aarde en is hij bezig met plantjes en biodiversiteit, in zijn huis, zijn daktuin, geveltuin, weiland en guerrilla tuinierend in de stad. Deze passie zet hij bij De Gezonde Stad om in tastbare vergroening en het toegankelijker maken van duurzaamheid voor iedereen.

0629510324 kiran@degezondestad.org
Neem contact op met Jitske
Jitske is Communicatiespecialist

Jitske zet ideeën om in woorden en woorden in ideeën. Naast een talenknobbel heeft ze ook supergroene vingers! Geen kaal stukje grond of lege plantenbak ontsnapt aan haar aandacht. Via onze community motiveert ze Amsterdammers om zelf de handen uit de mouwen te steken: “Hoe leuk is het om mensen te inspireren om de stad groener en gezonder te maken?!” Werk jij aan een duurzaam initiatief of project? Wil je samenwerken met De Gezonde Stad of heb je een persvraag, neem contact met haar op!

06-45250066 jitske@degezondestad.org
Neem contact op met Demi
Demi is Creatieve Marketing Specialist

Fervent balkonmoestuinier, verhalenverteller in woord en beeld en hoopt in de toekomst booteigenaar te zijn. Wil met haar achtergrond in de creatieve sector bij De Gezonde Stad zoveel mogelijk mensen laten zien hoeveel mooie mogelijkheden er zijn om te verduurzamen als we samenwerken.

0611024514 demi@degezondestad.org
Neem contact op met Lesley
Lesley is Projectleider

Lesley Walet werkt als projectleider aan de vergroening van Amsterdam, onder andere met de projecten Park om de Hoek en de Tropentuin. “Ik geloof in de noodzaak van transitie en dat iedereen daaraan kan bijdragen. Mijn missie bij De Gezonde Stad is om al deze positieve energie te helpen bundelen en samen Amsterdam nog mooier en duurzamer te maken!”

06-11402765 lesley@degezondestad.org
Neem contact op met Aukje
Aukje is Projectleider

Aukje Ypma is projectleider en zet bij De Gezonde Stad projecten op die Amsterdam duurzamer maken. "De stad mooier maken met een community van Amsterdammers en aanjagers is waar mijn hart ligt. Dit is ook wat ik voorheen als freelancer deed door verschillende bottom-up projecten op te zetten in samenwerking met bewoners. Ik zet me in voor een groene stad waar er circulair met grondstoffen wordt omgegaan".

06-44014365 aukje@degezondestad.org
Neem contact op met Juliët
Juliët is Projectleider

"Game changers beginnen met voorstellingsvermogen. Om te kunnen zien dat wat nu nog niet mogelijk is, morgen wel haalbaar is.” Als game changer werkt Juliët aan deze mooie ambitie: Amsterdam is in 2050 een volledig circulaire stad. Hiervoor werkt ze als projectleider circulair samen met bewoners, het bedrijfsleven en de overheid aan nieuwe oplossingen en verrassende projecten. Haar frisse optimisme en ervaring als adviseur bij het adviesbureau Jonge Honden komen hierbij goed van pas.

06-14889187 juliet@degezondestad.org
Neem contact op met Ananda
Ananda is Stagiaire projectmedewerker

Ananda is geboren en getogen in Amsterdam en streeft ernaar om haar medebewoners te stimuleren in het verduurzamen van haar geliefde stad. Met een achtergrond als voedselantropoloog, kok en fervent hobby-tuinier is ze gespecialiseerd in voeding en stedelijke agricultuur. Bij Green Light District hoopt ze mensen met elkaar, met de stad en met een duurzame toekomst te verbinden.

0621616084 ananda@degezondestad.org
Neem contact op met Merel
Merel is Stagiaire Projectmedewerker

Met een achtergrond in Aarde en Economie wil ze de stad groener en mooier maken zodat we er allemaal van kunnen blijven genieten. "Het liefst ben ik buiten te vinden, kan ik genieten van de ochtenddauw en loop ik een rondje door de stad of pak ik de fiets. Lekker verdwalen en genieten van de verborgen plekjes." Meewerken aan een gezonde stad doet ze graag. Met het project Green Light District helpt ze mee om het centrum van Amsterdam te verduurzamen en ervoor te zorgen dat het centrum nog heel lang leefbaar blijft.

06-30833208 merelhoogervorst@degezondestad.org
Neem contact op met Valerie
Valerie is Stagiaire Projectmedewerker

Valerie is nét klaar met haar studie Sustainable Innovation aan de TU Eindhoven. Na 3 jaar lang te lezen in de literatuur dat participatie de sleutel is tot een duurzame samenleving, wil ze dat wel eens op stedelijk niveau terugzien. In Eindhoven was ze al goed begonnen met participeren door studenten te enthousiasmeren over duurzame energie, plastic recycling machines te bouwen, een kledingruil op te zetten, tours te geven in het duurzaamste universiteitsgebouw en haar studentenhuis bijvriendelijk te maken. Haar kennis over duurzaamheid en onuitputtelijk enthousiasme neemt ze nu mee terug naar haar geboortewijk Amsterdam-Oost.

06-19706201 valerie@degezondestad.org
Neem contact op met Loes
Loes is Stagiaire communicatiemedewerker

Massa’s mensen en vervuilde straten vallen op in de stad. Het lijkt vies en vol. Als je beter kijkt zie je een groene revolutie: van bloemetjes tussen grijze stenen tot boomparken en groene daken. Loes gaat enthousiast aan de slag deze duurzame stad vast te leggen in videoreportages en blogposts. Op dit moment studeert ze journalistiek en culturele antropologie & ontwikkelingssociologie. Ze hoopt binnen deze stage een diverse groep mensen te inspireren om duurzamer te leven.

loes@degezondestad.org
Neem contact op met het Bestuur van De Gezonde Stad
het Bestuur van De Gezonde Stad is Bestuurslid

In het bestuur van De Gezonde Stad zitten: Edwin van Uum (voorzitter), Magdalena Matei (penningmeester), Rens Wijnakker, Pablo van Klinken en Ingrid van Rossum.

020-6241522 info@degezondestad.org
Projecten
Doe mee met onze projecten!
Wil jij je handen uit de mouwen steken voor een gezonde stad? Doe dan mee met een van onze projecten bij jou in de buurt.
Vertel me meer
Blog
Wil jij zelf aan de slag met duurzaamheid?
Ontdek op onze blog hoe je zelf in actie kunt komen voor een duurzaam Amsterdam!
Vertel me meer
De Gezonde Stad Monitor
Hoe duurzaam is Amsterdam?
Die vraag beantwoorden wij met De Gezonde Stad Monitor. Benieuwd hoe we ervoor staan?
Vertel me meer