Ons team!

Bij De Gezonde Stad werken wij keihard aan een duurzaam Amsterdam! Graag stellen wij onszelf even voor.

Neem contact op met Annick
Annick is directeur

“Amsterdam is een van de mooiste plekken om te wonen. Er zijn geweldige kansen om de stad gezonder, groener en duurzamer te maken. Met name door duurzame oplossingen tastbaar te maken, te beginnen op de plek waar je direct het verschil kan maken en goede voorbeelden te delen. De positieve energie en kracht die nodig is voor vernieuwende projecten zit vaak bij de bedrijven en inwoners van de stad. Daar gaan we mee aan de slag.”

06-48012761 annick@degezondestad.org
Neem contact op met Larissa
Larissa is Manager Strategische Partnerships & Projecten

Larissa droomt van een Amsterdam met een nog betere balans tussen verbruik en behoud. Tussen bruisen en rust. Tussen bouwen en natuur. Tussen ontplooiing en verstilling. Ze gelooft dat er met de juiste energie een vliegwieleffect in gang gebracht kan worden. Door klein te beginnen tot grootste dingen komen. En vooral door samen te dóen!

020-6241522 larissa@degezondestad.org
Neem contact op met Erik
Erik is operationeel en financieel manager

"Een gezondere stad, welke Amsterdammer wil dat niet?" Daar werkt Erik Franssen graag aan mee. Hij draagt zorg voor de financiële en organisatorische structuur en ondersteunt waar nodig zijn collega’s. Hij is afgestudeerd in de richting fotografie aan de kunstacademie in Den Haag en werkt na een tijd in Berlijn gewoond te hebben weer als beeldend kunstenaar in Amsterdam. "Een stad die altijd in beweging is en waarbij de balans tussen leefbaarheid en groei steeds opnieuw geëvalueerd moet worden."

020-6241522 erik@degezondestad.org
Neem contact op met Marijn
Marijn is projectmedewerker

Marijn is al zo lang ze zich kan herinneren met duurzaamheid bezig. Na een bachelor in Wageningen keerde ze terug naar haar geliefde thuisstad om haar passie verder uit te kunnen oefenen. Ze deed bij De Gezonde Stad haar afstudeeronderzoek naar groen in de stad door een klimaatrechtvaardigheidslens en gaat daar nu in de praktijk mee aan de slag. Zo hoopt ze bij te dragen aan hoe ze de stad het liefst ziet: groen, inclusief en toekomstbestendig!

020-6241522 marijn@degezondestad.org
Neem contact op met Jitske
Jitske is pr- en communicatiespecialist

Jitske zet ideeën om in woorden en woorden in ideeën. Naast een talenknobbel heeft ze ook supergroene vingers! Geen kaal stukje grond of lege plantenbak ontsnapt aan haar aandacht. Via onze community motiveert ze Amsterdammers om zelf de handen uit de mouwen te steken. Wil je samenwerken met De Gezonde Stad of heb je een persvraag, neem contact op!

06-45250066 jitske@degezondestad.org
Neem contact op met Aukje
Aukje is projectleider

Aukje Ypma is projectleider en zet bij De Gezonde Stad projecten op die Amsterdam duurzamer maken. "De stad mooier maken met een community van Amsterdammers en aanjagers is waar mijn hart ligt. Dit is ook wat ik voorheen als freelancer deed door verschillende bottom-up projecten op te zetten in samenwerking met bewoners. Ik zet me in voor een groene stad waar we circulair met grondstoffen omgaan".

06-44014365 aukje@degezondestad.org
Neem contact op met Isabelle
Isabelle is communicatiemedewerker

Isabelle ziet het als haar missie de natuur weer onderdeel te laten worden van ons leven in de stad. Met haar gevoel voor taal en brede plantenkennis grijpt ze elke kans om mensen te inspireren duurzamere keuzes te maken. 'Als je eenmaal weet waar je moet beginnen, dan gaat er een wereld voor je open waar je alleen maar meer van wilt.'

06-28273080 isabelle@degezondestad.org
Neem contact op met Rens
Rens is onderzoeksstagiair Park om de Hoek

Rens z'n liefde voor natuur en tuinieren houdt niet op bij zijn achtertuin. Hij zet zich graag in om Amsterdam groener te maken en beheert met zijn buurtbewoners een Park om de Hoek in de Indische Buurt. Rens volgt de masterstudie Urban Management en doet bij De Gezonde Stad onderzoek naar het opzetten van buurtparken. Want hoe groener de stad, hoe beter!

020-6241522 rens@degezondestad.org
Neem contact op met Matthijs
Matthijs is stagiair communicatie

Een groener en gezonder Amsterdam is voor iedereen leuk! Matthijs wilt als stagiair bij De Gezonde Stad een steentje bijdragen aan de missie om Amsterdam duurzamer en leefbaarder te maken. Hij is student communicatiewetenschap en ondersteunt de communicatie van De Gezonde Stad. Zo kunnen Amsterdammers geïnspireerd worden om zelf de handen uit de mouwen te steken en de buurt wat mooier te maken!

020-6241522 matthijs@degezondestad.org
Neem contact op met Matteo
Matteo is stagiair projectmedewerker

"De passie voor het verduurzamen van de stad begint bij mijn liefde voor Amsterdam. Ik ben trots op het feit dat ik mijzelf een Amsterdammer mag noemen en ik draag de stad altijd een warm hart toe. Daarom vind ik het belangrijk dat Amsterdam zich blijft ontwikkelen en met een innovatieve blik naar de toekomst blijft kijken. Als student Future Planet Studies aan de UvA en als stagiair hier bij De Gezonde Stad hoop ik deel uit te maken van de transitie naar een duurzaam en groen Amsterdam."

020-6241522 matteo@degezondestad.org
Neem contact op met het bestuur van De Gezonde Stad
het bestuur van De Gezonde Stad is als volgt samengesteld:

Edwin van Uum (voorzitter), Magdalena Matei (penningmeester), Esther Vlaswinkel, Pablo van Klinken en Ingrid van Rossum.

020-6241522 info@degezondestad.org
Gastbijdragen
De Gezonde Stad werkt samen met onze Amsterdamse community aan een gezonde, inclusieve en duurzame stad. Onze gastbloggers Loes en Liane helpen ons daarbij.
Bekijk onze blogs!
Neem contact op met Loes
Loes is gastblogger en videomaker

Massa’s mensen en vervuilde straten vallen op in de stad. Het lijkt vies en vol. Als je beter kijkt zie je een groene revolutie: van bloemetjes tussen grijze stenen tot boomparken en groene daken. Loes hoopt naast haar studie journalistiek en culturele antropologie & ontwikkelingssociologie bij De Gezonde Stad als gastblogger en videomaker een diverse groep mensen te inspireren om duurzamer te leven.

info@degezondestad.org
Neem contact op met Liane
Liane is gastblogger

"Wat kan ik nog meer doen voor een groene leefomgeving? Dat leer ik in inspirerende interviews met mensen die op kop lopen met hun fantastische, groene initiatieven in de stad." Liane interviewt als gastblogger duurzame doeners. Ze verruilde haar moestuin op Curaçao voor het groene Amsterdam Nieuw-West.

info@degezondestad.org
Projecten
Doe mee met onze projecten!
Wil jij je handen uit de mouwen steken voor een gezonde stad? Doe dan mee met een van onze projecten bij jou in de buurt.
Vertel me meer
Blog
Wil jij zelf aan de slag met duurzaamheid?
Ontdek op onze blog hoe je zelf in actie kunt komen voor een duurzaam Amsterdam!
Vertel me meer
De Gezonde Stad Monitor
Hoe duurzaam is Amsterdam?
Die vraag beantwoorden wij met De Gezonde Stad Monitor. Benieuwd hoe we ervoor staan?
Vertel me meer