Ons team!

Bij De Gezonde Stad werken wij keihard aan een duurzaam Amsterdam! Graag stellen wij onszelf even voor!

Neem contact op met Annick
Annick is directeur

“Amsterdam is een van de mooiste plekken om te wonen. Er zijn geweldige kansen om de stad gezonder, groener en duurzamer te maken. Met name door duurzame oplossingen tastbaar te maken, te beginnen op de plek waar je direct het verschil kan maken en goede voorbeelden te delen. De positieve energie en kracht die nodig is voor vernieuwende projecten zit vaak bij de bedrijven en inwoners van de stad. Daar gaan we mee aan de slag.”

06-48012761 annick@degezondestad.org
Neem contact op met Vera
Vera is strategisch projectmanager

Als strategisch projectmanager verbindt Vera de Jong bewoners, bedrijven en organisaties om zich in te zetten voor een gezonde stad. “Iedereen heeft recht op een gezonde leefomgeving. Zien dat actie nodig is is goed, maar doen is beter!” Wil jij vanuit jouw bedrijf of buurt in actie komen? Neem dan contact op met Vera.

06-20018443 vera@degezondestad.org
Neem contact op met Erik
Erik is Office manager

"Een gezondere stad, welke Amsterdammer wil dat niet? Daar werkt Erik Franssen als office manager graag aan mee. Hij draagt zorg voor de alledaagse administratieve en financiële werkzaamheden en helpt waar nodig zijn collega’s. Hij is afgestudeerd in de richting fotografie aan de kunstacademie in Den Haag en werkt na een tijd in Berlijn gewoond te hebben weer als beeldend kunstenaar in Amsterdam. "Een stad die altijd in beweging is en waarbij de balans tussen leefbaarheid en groei steeds opnieuw geëvalueerd moet worden."

020-6241522 erik@degezondestad.org
Neem contact op met Jitske
Jitske is Communicatiespecialist

Jitske zet ideeën om in woorden en woorden in ideeën. Naast een talenknobbel heeft ze ook supergroene vingers! Geen kaal stukje grond of lege plantenbak ontsnapt aan haar aandacht. Via onze community motiveert ze Amsterdammers om zelf de handen uit de mouwen te steken: “Hoe leuk is het om mensen te inspireren om de stad groener en gezonder te maken?!” Werk jij aan een duurzaam initiatief of project? Wil je samenwerken met De Gezonde Stad of heb je een persvraag, neem contact met haar op!

06-45250066 jitske@degezondestad.org
Neem contact op met Lesley
Lesley is Projectleider

Lesley Walet werkt als projectleider aan de vergroening van Amsterdam, onder andere met de projecten Park om de Hoek en de Tropentuin. “Ik geloof in de noodzaak van transitie en dat iedereen daaraan kan bijdragen. Mijn missie bij De Gezonde Stad is om al deze positieve energie te helpen bundelen en samen Amsterdam nog mooier en duurzamer te maken!”

06-11402765 lesley@degezondestad.org
Neem contact op met Aukje
Aukje is Projectleider

Aukje Ypma is projectleider en zet bij De Gezonde Stad projecten op die Amsterdam duurzamer maken. "De stad mooier maken met een community van Amsterdammers en aanjagers is waar mijn hart ligt. Dit is ook wat ik voorheen als freelancer deed door verschillende bottom-up projecten op te zetten in samenwerking met bewoners. Ik zet me in voor een groene stad waar er circulair met grondstoffen wordt omgegaan".

06-44014365 aukje@degezondestad.org
Neem contact op met Juliët
Juliët is Projectleider

"Game changers beginnen met voorstellingsvermogen. Om te kunnen zien dat wat nu nog niet mogelijk is, morgen wel haalbaar is.” Als game changer werkt Juliët aan deze mooie ambitie: Amsterdam is in 2050 een volledig circulaire stad. Hiervoor werkt ze als projectleider circulair samen met bewoners, het bedrijfsleven en de overheid aan nieuwe oplossingen en verrassende projecten. Haar frisse optimisme en ervaring als adviseur bij het adviesbureau Jonge Honden komen hierbij goed van pas.

06-14889187 juliet@degezondestad.org
Neem contact op met Derk
Derk is stagiair

"Duurzaamheid, klimaat en energietransitie worden steeds belangrijker. Hoewel veel mensen gemotiveerd zijn om hun steentje aan bij te dragen, missen ze vaak concrete handvatten. Met een proactieve, praktische aanpak wil ik bij De Gezonde Stad Amsterdammers motiveren, ondersteunen en inspireren om samen met hen de hoofdstad gezonder maken!"

06-46522761 derk@degezondestad.org
Neem contact op met Daan
Daan is stagiair

“Amsterdam is in mijn ogen een van de mooiste steden van de wereld, maar op het gebied van duurzaamheid hebben we echt nog wat stappen te maken. Tijdens mijn stageperiode probeer ik, samen met zoveel mogelijk andere Amsterdammers, een aantal stappen vooruit te zetten”.

06 12936328 daan@degezondestad.org
Neem contact op met Lana
Lana is stagiaire

"Met De Gezonde Stad wordt duurzaamheid in de stad concreet en niet alleen een mooi en hip woord. Duurzaamheid wordt vertaald naar projecten die samen met de Amsterdammers en voor de Amsterdammers op gang komen. Door aan deze projecten mee te werken wil ik met De Gezonde Stad bijdragen aan een transitie naar een groen Amsterdam voor iedereen."

06 14540151 lana@degezondestad.org
Neem contact op met het Bestuur van De Gezonde Stad
het Bestuur van De Gezonde Stad is Bestuurslid

In het bestuur van De Gezonde Stad zitten: Edwin van Uum (voorzitter), Magdalena Matei (penningmeester), Rens Wijnakker, Pablo van Klinken en Ingrid van Rossum.

020-6241522 info@degezondestad.org
Projecten
Doe mee met onze projecten!
Wil jij je handen uit de mouwen steken voor een gezonde stad? Doe dan mee met een van onze projecten bij jou in de buurt.
Vertel me meer
Blog
Wil jij zelf aan de slag met duurzaamheid?
Ontdek op onze blog hoe je zelf in actie kunt komen voor een duurzaam Amsterdam!
Vertel me meer
De Gezonde Stad Monitor
Hoe duurzaam is Amsterdam?
Die vraag beantwoorden wij met De Gezonde Stad Monitor. Benieuwd hoe we ervoor staan?
Vertel me meer