Ons team!

Bij De Gezonde Stad werken wij keihard aan een duurzaam Amsterdam! Graag stellen wij onszelf even voor!

Neem contact op met Jaap
Jaap is Directeur van De Gezonde Stad

Jaap de Jong is directeur van De Gezonde Stad en heeft een warm hart voor de stad. “Amsterdam is een fantastische stad. Er zijn geweldige kansen om de stad nog duurzamer en prettiger te maken. De positieve energie en kracht die nodig is voor vernieuwende projecten zit vaak bij de bedrijven en inwoners van de stad. Daar gaan we mee aan de slag." Jaap stond in 2017 op #65 in de Trouw Duurzame 100.

06-18512023 jaap@degezondestad.org
Neem contact op met Tim
Tim is Community & Communicatie Manager

Tim de Broekert is onze Community & Communicatie Manager. Hij zorgt voor onze community en is bij De Gezonde Stad verantwoordelijk voor alle communicatie en content creatie. "Een gezonde stad is mogelijk als iedereen mee doet!". Tim heeft hiervoor bij verschillende communicatiebureaus gewerkt en is ook bekend van het urban farming collectief ‘Stadsboeren’. Werk jij aan een duurzaam initiatief of project? Wil je samenwerken met De Gezonde Stad? Of voor persaanvragen, neem contact met hem op!

06-51788398 tim@degezondestad.org
Neem contact op met Erik
Erik is Office manager

"Een gezondere stad, welke Amsterdammer wil dat niet? Daar werkt Erik Franssen als office manager graag aan mee. Hij draagt zorg voor de alledaagse administratieve en financiële werkzaamheden en helpt waar nodig zijn collega’s. Hij is afgestudeerd in de richting fotografie aan de kunstacademie in Den Haag en werkt na een tijd in Berlijn gewoond te hebben weer als beeldend kunstenaar in Amsterdam. "Een stad die altijd in beweging is en waarbij de balans tussen leefbaarheid en groei steeds opnieuw geëvalueerd moet worden."

020-6241522 erik@degezondestad.org
Neem contact op met Lesley
Lesley is Projectleider

Lesley Walet werkt als projectleider aan de vergroening van Amsterdam, onder andere met de projecten Park om de Hoek en de Tropentuin. “Ik geloof in de noodzaak van transitie en dat iedereen daaraan kan bijdragen. Mijn missie bij De Gezonde Stad is om al deze positieve energie te helpen bundelen en samen Amsterdam nog mooier en duurzamer te maken!”

06-11402765 lesley@degezondestad.org
Neem contact op met Aukje
Aukje is Projectleider

Aukje Ypma is projectleider en zet bij De Gezonde Stad projecten op die Amsterdam duurzamer maken. "De stad mooier maken met een community van Amsterdammers en aanjagers is waar mijn hart ligt. Dit is ook wat ik voorheen als freelancer deed door verschillende bottom-up projecten op te zetten in samenwerking met bewoners. Ik zet me in voor een groene stad waar er circulair met grondstoffen wordt omgegaan".

06-44014365 aukje@degezondestad.org
Neem contact op met Juliët
Juliët is Projectleider

"Game changers beginnen met voorstellingsvermogen. Om te kunnen zien dat wat nu nog niet mogelijk is, morgen wel haalbaar is.” Als game changer werkt Juliët aan deze mooie ambitie: Amsterdam is in 2050 een volledig circulaire stad. Hiervoor werkt ze als projectleider circulair samen met bewoners, het bedrijfsleven en de overheid aan nieuwe oplossingen en verrassende projecten. Haar frisse optimisme en ervaring als adviseur bij het adviesbureau Jonge Honden komen hierbij goed van pas.

06-14889187 juliet@degezondestad.org
Neem contact op met Madelief
Madelief is Stagiair

Madelief loopt stage bij De Gezonde Stad tot januari. “Ik wil me graag volledig inzetten voor groene projecten en hiermee duurzame impact maken in Amsterdam.” Hiervoor heeft Madelief Global Sustainability Science gestudeerd in Utrecht.

0206241522 madelief@degezondestad.org
Neem contact op met Maya
Maya is Stagiair

"Ik geloof dat iedereen nodig is in de transitie naar een duurzame samenleving. Daarom spreekt de bottum-up aanpak van de Gezonde Stad mij aan". Maya studeert Liberal Arts & Sciences met een hoofdrichting in klimaat en loopt tot januari stage bij de Gezonde Stad.

020-6241522 maya@degezondestad.org
Neem contact op met Ghislaine
Ghislaine is Stagiair

"Ik geloof dat Amsterdam veel mogelijkheden heeft om te groeien op het gebied van duurzaamheid en als community. Daarnaast wil ik niet alleen zelf bewuster, gezonder en duurzamer leven, maar dit ook delen met anderen. Daarom wil ik in een team samenwerken aan projecten die dit als doel hebben en mij energie geven."

0206241522 Ghislaine@degezondestad.org
Neem contact op met het Bestuur van De Gezonde Stad
het Bestuur van De Gezonde Stad is Bestuurslid

In het bestuur van De Gezonde Stad zitten: Edwin van Uum (voorzitter), Magdalena Matei (penningmeester), Rens Wijnakker, Pablo van Klinken en Ingrid van Rossum.

020-6241522 info@degezondestad.org
Projecten
Doe mee met onze projecten!
Wil jij je handen uit de mouwen steken voor een gezonde stad? Doe dan mee met een van onze projecten bij jou in de buurt.
Vertel me meer
Blog
Wil jij zelf aan de slag met duurzaamheid?
Ontdek op onze blog hoe je zelf in actie kunt komen voor een duurzaam Amsterdam!
Vertel me meer
De Gezonde Stad Monitor
Hoe duurzaam is Amsterdam?
Die vraag beantwoorden wij met De Gezonde Stad Monitor. Benieuwd hoe we ervoor staan?
Vertel me meer