Handen uit de mouwen!

De Gezonde Stad is een stichting die Amsterdam duurzaam en gezond wil maken. Dit doen wij door samen met Amsterdammers en andere koplopers uit de stad projecten en events te starten en duurzame initiatieven te ondersteunen.

Beginnen op de plek waar we de meeste invloed hebben

Duurzaamheid kan heel groot en breed zijn. Waar moet je beginnen? Wij geloven dat we moeten beginnen op de plek waar we direct het verschil kunnen maken. Juist, in de stad waar we dagelijks wonen en werken. Dit is niet alleen leuk, maar ook hard nodig! Want Amsterdam wordt drukker, dichter bebouwd, warmer, natter en minder groen. Daar moeten we iets aan doen om de stad gezond en leefbaar te houden. Kom daarom met ons in actie!

Actie!

Wij zijn de doeners, samen

Wij werken aan een duurzaam Amsterdam, niet door er lang over te praten, maar door te doen. Dat doen wij niet alleen, maar samen met jou! Door te doen ontstaat verandering. Daarom starten wij samen projecten en organiseren we events. We​ ​richten​ ​ons​ ​​op​ ​het​ vergroenen, en voedselrijk en circulair​ ​maken​ ​van​ ​de stad.​ ​We planten bomen, leggen buurtparken of moestuinen aan, en we sluiten kringlopen. Door​ ​te vergroenen​ ​wordt​ ​de​ ​stad​ ​leefbaar,​ ​mooi,​ ​vrolijk​ ​en​ ​klimaatbestendig. Door​ ​ons​ ​afval​ ​beter​ te scheiden dient dit weer ​als​ ​grondstof​ ​​voor​ ​nieuwe​ ​producten​. Steek met ons de handen uit de mouwen en sluit je aan, want samen zijn wij de doeners!

Volg ons op Instagram!

Check onze Instagram

Onderzoek

De Gezonde Stad Monitor

Elk jaar onderzoeken wij de voortgang van de verduurzaming van de stad met de Gezonde Stad Monitor. Op basis van de uitkomsten van dit onderzoek brengen wij focus aan in onze projecten. Lees hier meer over De Gezonde Stad Monitor en resultaten van dit jaar.

Partners & supporters

Onze vrienden in de stad

De Gezonde Stad is een zelfstandige stichting die gedeeltelijk subsidie ontvangt van onze partners de gemeente Amsterdam en de Nationale Postcodeloterij. Ook steunen bedrijven onze missie, zo is marketingbureau Green wave vaste supporter van De Gezonde Stad. Daarnaast financieren wij onze projecten door partnerships te sluiten met bedrijven, organisaties en lokale overheden.

Wil jij De Gezonde Stad ook ondersteunen met een vaste of eenmalige gift? Doneer op bankrekeningnummer NL50TRIO0254705715 of neem contact met ons op.

Zakelijke gegevens
Hieronder een overzicht van onze zakelijke gegevens.
KvK: 41207897
BTW: NL007461495B02
IBAN: NL50TRIO0254705715

De Gezonde Stad heeft een ANBI-status. Via het RSIN nummer 74.61.495 kun je ons opzoeken in het ANBI-register. De bestuursleden van Stichting De Gezonde Stad ontvangen geen beloning.  Alleen kosten gemaakt in verband met het uitoefenen van de functie worden vergoed.

Vaste supporter De Gezonde Stad

Marketingbureau Green Wave zet consumenten en bedrijven aan duurzame keuzes te maken door middel van face-to-face en telemarketing. Zij steunen De Gezonde Stad als vaste supporter.

Document: Lees hier meer over de ANBI-status!

Download

Jaarverslagen

Onze impact in de stad

Wij zijn nu al 10 jaar bezig met het verduurzamen van Amsterdam. Wil je daar meer over lezen? Klik hier voor een overzicht van onze jaarverslagen.

Benieuwd naar onze projecten?

Bekijk onze projecten!

Ontdek met welke projecten wij Amsterdam gezond willen maken en nog veel belangrijker hoe jij mee kunt doen.

Of neem contact met ons op!

  • Voor meer info over ons en onze projecten.
  • Als je wilt samenwerken met De Gezonde Stad.
  • Of als je een andere vraag hebt.

Wij gaan uiteraard zorgvuldig met jouw gegevens om, lees hier meer over in onze privacy statement.

Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Read in English