Ons team

Bij de Gezonde Stad werken we keihard aan een duurzaam Amsterdam! Graag stellen wij ons even voor.

Annick

directeur

“Amsterdam is een van de mooiste plekken om te wonen. Er zijn geweldige kansen om de stad gezonder, groener en duurzamer te maken. Met name door duurzame oplossingen tastbaar te maken, te beginnen op de plek waar je direct het verschil kan maken en goede voorbeelden te delen. De positieve energie en kracht die nodig is voor vernieuwende projecten zit vaak bij de bedrijven en inwoners van de stad. Daar gaan we mee aan de slag.”

Aukje

projectleider

Aukje Ypma is projectleider en zet bij De Gezonde Stad projecten op die Amsterdam duurzamer maken. "De stad mooier maken met een community van Amsterdammers en aanjagers is waar mijn hart ligt. Dit is ook wat ik voorheen als freelancer deed door verschillende bottom-up projecten op te zetten in samenwerking met bewoners. Ik zet me in voor een groene stad waar we circulair met grondstoffen omgaan".

Carmen

Projectmedewerker

Tijdens haar bachelor en master heeft Carmen een grote interesse ontwikkeld voor participatie in de ontwikkeling van steden. Hoe kunnen we als bewoners onze steden leefbaar houden en duurzamer maken? Carmen gelooft dat burgers hier veel vanaf weten en ook mee willen werken. En zeker de Amsterdammers! Haar grote droom is om een bijdrage te leveren aan de duurzame transitie van onze stad samen met de Amsterdammers! Als projectmedewerker bij de Gezonde Stad hoopt Carmen deze droom waar te maken.

Erik

operationeel en financieel manager

"Een gezondere stad, welke Amsterdammer wil dat niet?" Daar werkt Erik Franssen graag aan mee. Hij draagt zorg voor de financiële en organisatorische structuur en ondersteunt waar nodig zijn collega’s. Hij is afgestudeerd in de richting fotografie aan de kunstacademie in Den Haag en werkt na een tijd in Berlijn gewoond te hebben weer als beeldend kunstenaar in Amsterdam. "Een stad die altijd in beweging is en waarbij de balans tussen leefbaarheid en groei steeds opnieuw geëvalueerd moet worden."

Jitske

pr- en communicatiespecialist

Jitske zet ideeën om in woorden en woorden in ideeën. Naast een talenknobbel heeft ze ook supergroene vingers! Geen kaal stukje grond of lege plantenbak ontsnapt aan haar aandacht. Via onze community motiveert ze Amsterdammers om zelf de handen uit de mouwen te steken. Wil je samenwerken met De Gezonde Stad of heb je een persvraag, neem contact op!

Marijn

Projectmedewerker

Marijn heeft een diepgaande interesse in de relatie tussen mens en natuur. Deze interesse heeft hij uit mogen diepen tijdens een bachelor culturele antropologie in Nijmegen en een master forest and nature conservation in Wageningen. Inmiddels neergestreken in Amsterdam, hoopt hij bij te kunnen dragen aan een leefbare stad waar groen verbindt. Als stagiair projectmedewerker zal hij zich voornamelijk bezighouden met Bomen voor Amsterdam en de Gezonde Stad Monitor.

Matthijs

contentmaker

Matthijs wil een steentje bijdragen aan de stad waar hij woont en studeert. Hij is student communicatiewetenschap en ondersteunt de communicatie van De Gezonde Stad. "Zo hoop ik Amsterdammers te inspireren om zelf hun stad wat mooier te maken!"

Noah

Projectleider

Noah is afgestudeerd Politicoloog en projectleider bij De Gezonde Stad. "Ons werk vertaalt mondiale vraagstukken naar concrete, lokale projecten. Thema's als duurzaamheid en inclusiviteit kunnen overweldigend lijken. Daarom is het mooi dat we als Amsterdammers tastbare stappen kunnen zetten die zowel onze planeet als onze medemens ondersteunen. Op een inclusieve manier bovendien: 'duurzaam' hoeft echt niet hetzelfde te zijn als 'duur.' Het geeft energie om dat in woord en daad uit te dragen."

Ons versterkend team

Indy

Stagiair

Indy wil via De Gezonde Stad haar steentje bijdragen aan een duurzame toekomst voor de Amsterdamse bewoners en het milieu! Deze duurzame toekomst beeldt ze zich onder andere in tijdens haar opleiding Future Planet Studies. "Ik denk dat het belangrijk is om iets te doen, zelfs als het lijkt alsof je gaat verliezen. Ik hoop op de mogelijkheid om klimaatverandering te dempen. Die hoop wil ik bij andere mensen overbrengen!"

Didi

Creatief strateeg

Voor een groen hart en brein ben je bij Didi aan het juiste adres, voor groene vingers echter niet. Als freelancer zet zij zich bij De Gezonde Stad in als creatief strateeg en ook voor productionele zaken draait ze haar hand niet om. Het continu verbinden van bewoners, bedrijven en de stad zelf om zo positieve impact te vergroten is de kracht van De Gezonde Stad waar Didi warm voor loopt.

Skyler

Stagiair

Door haar passie voor duurzaamheid en liefde voor alles groen is Skyler bij De Gezonde Stad terechtgekomen. Haar interesse in hoe we mensen kunnen betrekken binnen hun eigen community om samen te werken aan een gezonde en duurzame samenleving heeft ze opgedaan tijdens de master Health Promotion & Behaviour Change Psychology. Dit hoopt ze verder te ontwikkelen bij De Gezonde Stad. Als stagiair projectmedewerker bij Van Amsterdamse Bodem werkt zij aan hoe we duurzaam, gezond, en vooral lekker en lokaal eten toegankelijk kunnen maken voor alle Amsterdammers.

Ons bestuur

Het bestuur van De Gezonde Stad is als volgt samengesteld: Ingrid van Rossum, Robert Jan Wefers Bettink, Esther Vlaswinkel, Stijn Frankfoorder, Jenny Ho. De bestuursleden ontvangen geen beloning. Alleen kosten gemaakt in verband met het uitoefenen van de functie worden vergoed.