Nieuw: 10 feiten voor een duurzamer Amsterdam!

Bekijk meer!

Ons team

Bij de Gezonde Stad werken we keihard aan een duurzaam Amsterdam! Graag stellen wij ons even voor.

Annick Mantoua

directeur

“Amsterdam is een van de mooiste plekken om te wonen. Er zijn geweldige kansen om de stad gezonder, groener en duurzamer te maken. Met name door duurzame oplossingen tastbaar te maken, te beginnen op de plek waar je direct het verschil kan maken en goede voorbeelden te delen. De positieve energie en kracht die nodig is voor vernieuwende projecten zit vaak bij de bedrijven en inwoners van de stad. Daar gaan we mee aan de slag.”

Jitske van der Goot

manager pr- en communicatie

Jitske zet ideeën om in woorden en woorden in ideeën. Naast een talenknobbel heeft ze ook supergroene vingers! Geen kaal stukje grond of lege plantenbak ontsnapt aan haar aandacht. Via onze community motiveert ze Amsterdammers om zelf de handen uit de mouwen te steken. Wil je samenwerken met De Gezonde Stad of heb je een persvraag, neem contact op!

Marijn Kroese

Project medewerker

Marijn werkt als project medewerker aan het project Bomen voor Amsterdam. Na haar bachelor International Studies en een minor International Development Studies gaat ze nu hyperlokaal aan de slag in Amsterdam. Door te focussen op wat je concreet kan doen tegen de effecten van klimaatverandering, zoals het planten van bomen in de stad.

Esmee Bronts

Project medewerker

Esmee, afgestudeerd in Voeding en Diëtetiek in Amsterdam, heeft een passie voor duurzaamheid, vooral met betrekking tot voedsel. Ze gelooft dat een gezonde aarde essentieel is voor een gezond leven. Esmee streeft naar een wereld waarin onze omgang met de aarde, de bodem, en onze voeding meer met elkaar in balans zijn.

Evita Noordpool

Staigaire Van Amsterdamse Bodem

Als geboren en getogen Amsterdammer wil Evita een bijdrage leveren aan een stad met een duurzame balans tussen mens, dier en natuur. Na haar bachelor Liberal Arts & Sciences, met een specialisatie in Global Public Health, gaat ze nu aan de slag als stagiaire voor Van Amsterdamse Bodem. Evita vindt het belangrijk de diverse Amsterdamse gemeenschap hierbij actief te betrekken, zodat we samen kunnen bouwen aan een toegankelijke duurzame toekomst!

Shania Tjoen-A-Choy

Stagiaire Van Amsterdamse Bodem

Als gedreven Sportkunde student levert Shania graag een waardevolle bijdrage aan de prachtige stad Amsterdam. Met haar stage bij De Gezonde Stad zet zij zich graag in voor het bevorderen van een gezonde en duurzame levensstijl in de lokale gemeenschap. Shania gelooft sterk in de noodzaak van een gezonde levensstijl en bewuste keuzes, die niet alleen bijdragen aan een gezonder lichaam, maar ook aan het grotere plaatje: een positieve impact op het milieu.

Ons versterkend team

Marc Roos

Adviseur

Met een groen hart en een schat aan ervaring in het opschalen en laten groeien van organisaties en bedrijven helpt Marc De Gezonde Stad in de transitie naar een nieuwe fase met een aangepaste organisatieopzet en focus: "Door het accent te leggen op drie kernthema’s - Groene Stad, Voedsel voor de Stad en Betrokken Stad – kan de organisatie de komende jaren nog meer impact maken."

Frank Dokter

Finance manager

Als Finance Manager a.i. helpt Frank de Gezonde Stad met de dagelijkse financiële operatie met een focus op betere processen en structuur. Buiten zijn werk komt hij graag in de natuur met zijn hond, en in zijn eigen Alkmaarse wijk ziet hij de kracht van groen. Minder stenen, meer groen – een simpele verschuiving met een grote impact.

Didi Feuth

Creatief strateeg

Voor een groen hart en brein ben je bij Didi aan het juiste adres, voor groene vingers echter niet. Als freelancer zet zij zich bij De Gezonde Stad in als creatief strateeg en ook voor productionele zaken draait ze haar hand niet om. Het continu verbinden van bewoners, bedrijven en de stad zelf om zo positieve impact te vergroten is de kracht van De Gezonde Stad waar Didi warm voor loopt.

Debbie de Rooij

Tuincoach

Na een opleiding tot moestuincoach bij Bloei & Groei zet Debbie nu haar groene vingers als vrijwilliger in om van onze Tropentuin aan het Oosterpark een voedselparadijs te maken! Zeg je Debbie, dan zeg je "handen uit de mouwen!"

Saskia Kuulkers

Tuincoach

Saskia zet zich als vrijwilliger met hart en ziel in om een schare aan binnentuinen en geveltuinen in de stad letterlijk tot bloei te laten komen. En een daarvan is de Tropentuin, onze eigen moestuin aan het Oosterpark. Ze heet je van harte welkom om een kijkje te komen nemen!

Ons bestuur

Het bestuur van De Gezonde Stad is als volgt samengesteld: Marieke van Doorninck (voorzitter), Stijn Frankfoorder (interim penningmeester), Ingrid van Rossum (bestuurslid), Esther Vlaswinkel (bestuurslid). De bestuursleden ontvangen geen beloning. Alleen kosten gemaakt in verband met het uitoefenen van de functie worden vergoed.