Ons team

Bij de Gezonde Stad werken we keihard aan een duurzaam Amsterdam! Graag stellen wij ons even voor.

Annick

directeur

“Amsterdam is een van de mooiste plekken om te wonen. Er zijn geweldige kansen om de stad gezonder, groener en duurzamer te maken. Met name door duurzame oplossingen tastbaar te maken, te beginnen op de plek waar je direct het verschil kan maken en goede voorbeelden te delen. De positieve energie en kracht die nodig is voor vernieuwende projecten zit vaak bij de bedrijven en inwoners van de stad. Daar gaan we mee aan de slag.”

Carmen

Projectleider

Hoe kunnen we als bewoners onze steden leefbaar houden en duurzamer maken? Carmen gelooft dat burgers zelf hier de beste ideeën over hebben, en ook aan bij willen dragen, en zeker de Amsterdammers! Als projectmedewerker bij de Gezonde Stad hoopt Carmen een bijdrage te leveren aan de participatie van bewoners in de duurzame transitie van onze stad.

Jitske

manager pr- en communicatie

Jitske zet ideeën om in woorden en woorden in ideeën. Naast een talenknobbel heeft ze ook supergroene vingers! Geen kaal stukje grond of lege plantenbak ontsnapt aan haar aandacht. Via onze community motiveert ze Amsterdammers om zelf de handen uit de mouwen te steken. Wil je samenwerken met De Gezonde Stad of heb je een persvraag, neem contact op!

Marijn

Projectmedewerker

Marijn heeft een diepgaande interesse in de relatie tussen mens en natuur. Deze interesse heeft hij uit mogen diepen tijdens een bachelor culturele antropologie in Nijmegen en een master forest and nature conservation in Wageningen. Inmiddels neergestreken in Amsterdam, draagt hij bij aan de stad met Bomen voor Amsterdam en De Gezonde Stad Monitor.

Erik

operationeel en financieel manager

"Een gezondere stad, welke Amsterdammer wil dat niet?" Daar werkt Erik Franssen graag aan mee. Hij draagt zorg voor de financiële en organisatorische structuur en ondersteunt waar nodig zijn collega’s. Hij is afgestudeerd in de richting fotografie aan de kunstacademie in Den Haag en werkt na een tijd in Berlijn gewoond te hebben weer als beeldend kunstenaar in Amsterdam. "Een stad die altijd in beweging is en waarbij de balans tussen leefbaarheid en groei steeds opnieuw geëvalueerd moet worden." Erik is op dit moment met sabbatical.

Marijn

Stagiair

Marijn werkt als stagiair aan het project Bomen voor Amsterdam. Na haar bachelor International Studies en een minor International Development Studies gaat ze nu hyperlokaal aan de slag in Amsterdam. Door te focussen op wat je concreet kan doen tegen de effecten van klimaatverandering, zoals het planten van bomen in de stad.

Esmee

Stagiair

Esmee, afgestudeerd in Voeding en Diëtetiek in Amsterdam, heeft een passie duurzaamheid, vooral met betrekking tot voedsel. Ze gelooft dat een gezonde aarde essentieel is voor een gezond leven. Esmee streeft naar een wereld waarin onze omgang met de aarde, de bodem, en onze voeding meer met elkaar in balans zijn.

Ons versterkend team

Debbie

Tuincoach

Na een opleiding tot moestuincoach bij Bloei & Groei zet Debbie nu haar groene vingers als vrijwilliger in om van onze Tropentuin aan het Oosterpark een voedselparadijs te maken! Zeg je Debbie, dan zeg je "handen uit de mouwen!"

Saskia

Tuincoach

Saskia zet zich als vrijwilliger met hart en ziel in om een schare aan binnentuinen en geveltuinen in de stad letterlijk tot bloei te laten komen. En een daarvan is de Tropentuin, onze eigen moestuin aan het Oosterpark. Ze heet je van harte welkom om een kijkje te komen nemen!

Didi

Creatief strateeg

Voor een groen hart en brein ben je bij Didi aan het juiste adres, voor groene vingers echter niet. Als freelancer zet zij zich bij De Gezonde Stad in als creatief strateeg en ook voor productionele zaken draait ze haar hand niet om. Het continu verbinden van bewoners, bedrijven en de stad zelf om zo positieve impact te vergroten is de kracht van De Gezonde Stad waar Didi warm voor loopt.

Ons bestuur

Het bestuur van De Gezonde Stad is als volgt samengesteld: Ingrid van Rossum, Esther Vlaswinkel, Stijn Frankfoorder. De bestuursleden ontvangen geen beloning. Alleen kosten gemaakt in verband met het uitoefenen van de functie worden vergoed.