Bomen voor Amsterdam

Wat als we Amsterdam zien als één groot bos? Stel je voor, dat je je deur opendoet en direct de natuur inloopt. Hoe chill is dat? Wij willen Amsterdam omtoveren tot stadsbos. Daarom gaan we dit jaar 3000 bomen planten. En jij kan meehelpen. Zet een van onze bomen in je tuin, op je schoolplein of bij je sportclub. Zo planten we samen een heel nieuw bos middenin de stad.

Groen

Bomen voor Amsterdam

Op 26 november hebben we maar liefst vier verschillende soorten biologisch gekweekte bomen om uit te delen aan de stad!

Wil jij ook je eigen kanjer van een boom planten? Dat kan! Wij hebben namelijk 3000 gratis boompjes in de aanbieding. Meld je aan op de website, haal ‘m op 26 november 2022 bij ons op en plant ‘m in je tuin, bij je sportclub of eerst in een pot op je balkon. Zo planten we samen een heel nieuw bos middenin de stad.

En dat is hard nodig, want Amsterdam wordt steeds voller, natter, warmer en drukker. Bomen helpen om de stad gezond te houden.

Check bomenvooramsterdam.org.

Vraag jouw boom aan!

Stappenplan

Zo werkt het

Ga naar BomenvoorAmsterdam.org en meld je aan voor de uitdeeldag!

1. Meld je aan. Er zijn vier soorten bomen met elk z’n eigen karakter: de paardenkastanje, de walnotenboom, de krentenboom en de haagebeuk. Bekijk de website voor meer informatie over de soorten.

2. Haal een boom op bij De Gezonde Stad op 26 november. Het is niet mogelijk om een boomsoort te reserveren. Wees er dus snel bij, want op is op. De boom die je krijgt is nu minder dan een meter hoog en kan je makkelijk op de fiets meenemen. 

3. Plant je boom!

Meer bomen!

Doneer voor meer bomen in Amsterdam

De komende jaren willen we nog veel meer bomen planten. Doe een donatie en help ons om dit mogelijk te maken!

Doneer hieronder aan de Bomen voor Amsterdam, zodat we volgende jaar nog veel meer bomen kunnen planten.

Doe een donatie voor meer bomen voor Amsterdam.

Doneer!

Neem contact op met Carmen

Carmen is Projectmedewerker

Tijdens haar bachelor en master heeft Carmen een grote interesse ontwikkeld voor participatie in de ontwikkeling van steden. Hoe kunnen we als bewoners onze steden leefbaar houden en duurzamer maken? Carmen gelooft dat burgers hier veel vanaf weten en ook mee willen werken. En zeker de Amsterdammers! Haar grote droom is om een bijdrage te leveren aan de duurzame transitie van onze stad samen met de Amsterdammers! Als projectmedewerker bij de Gezonde Stad hoopt Carmen deze droom waar te maken.