Nieuw: 10 feiten voor een duurzamer Amsterdam!

Bekijk meer!

De Tropentuin

Kom eens langs in de Tropentuin, pluk kruiden uit de pluktuin en doneer jouw groente- en fruitafval. Liever helemaal met je handen in de aarde? Huur een moestuinbak!

Voedsel

Proeftuin in de achtertuin van het KIT

Verborgen tussen het KIT en het Oosterpark ligt de Tropentuin. Sinds 2018 is er hier een buurtmoestuin, met een pluktuin vol inheemse kruiden, kas, wormenhotel, composttrommels en twintig moestuinbakken. Buurtbewoners, en werknemers en huurders in het KIT kunnen een moestuinbak huren om een seizoen lang groente, fruit en kruiden te zaaien en oogsten.

De Tropentuin is vrij toegankelijk en iedereen is welkom om te komen plukken uit de gemeenschappelijke kruidentuin, groente en fruit-afval te doneren aan het wormenhotel, of om een praatje te komen maken. Of meld je aan voor Afval naar Oogst en maak compost van je afval. Er vinden ook geregeld workshops plaats of andere events. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, en we houden je op de hoogte!

NB: Wil je een eigen moestuinbak in de Tropentuin? Meld je alvast aan voor de interesselijst van volgend jaar, de moestuinbakken zijn populair!

Moestuin

Zelf groenten verbouwen in de stad

Tijdens het moestuinseizoen van maart t/m oktober groeit en bloeit er van alles in de Tropentuin. Ook organiseren we af en toe meewerksessies en andere activiteiten, waarin je alle ins en outs leert over moestuinieren en in contact komt met de andere Tropentuinders. Als trotse moestuinbakhuurder verbouw je zelf de heerlijkste gewassen en kun je genieten van groenten van Amsterdamse bodem – zo van de tuin naar je bord!

Praktisch

Huur een bak!

Woon, werk of zit je op school in de buurt? Geef je nu alvast op voor het moestuinseizoen van 2024, dan houden we je op de hoogte! Je huurt je eigen moestuinbak voor het hele seizoen en krijgt een bak inclusief aarde en compost en je kan gebruik maken van het tuingereedschap en zaden van de Tropentuin. Verder kun je gezellig samen moestuinieren en je mede-Tropentuinders leren kennen tijdens de gezamenlijke sessies en andere activiteiten!

Geef je op via onderstaand formulier onder vermelding van ‘moestuinbak Tropentuin’.

Voorbereiding

Tropentuin Thuiskit

Jeuken jouw vingers om aan de slag te gaan? Vanuit huis kun je al een heleboel doen om het moestuinseizoen goed voor te bereiden: kiezen welke planten en kruiden je dit seizoen wilt planten, een zaai-kalender maken en plantjes voorzaaien. We delen hieronder onze tips en tricks voor je eigen Tropentuin in huis.

Document: Download hier de zaaikalender!

Download

Document: Download hier zaai-instructies!

Download

Startdatum project

2017

Moestuin

Een moestuin met 20 bakken en een wormenhotel

Aantal deelnemers

40 & more to come!

Betrokken partners

Het SDG House & KIT

Huur een bak!

Ben jij genteresseerd in het huren van een moestuinbak in de Tropentuin? Schrijf je dan hier in onder vermelding van ‘moestuinbak Tropentuin’.

Wij gaan uiteraard zorgvuldig met jouw gegevens om, lees hier meer over in onzeprivacy statement.

Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem contact op met Jitske

Jitske is manager pr- en communicatie

Jitske zet ideeën om in woorden en woorden in ideeën. Naast een talenknobbel heeft ze ook supergroene vingers! Geen kaal stukje grond of lege plantenbak ontsnapt aan haar aandacht. Via onze community motiveert ze Amsterdammers om zelf de handen uit de mouwen te steken. Wil je samenwerken met De Gezonde Stad of heb je een persvraag, neem contact op!