Boomparken voor Sportheldenbuurt

Hittestress? Wateroverlast en keiharde wind? We krijgen steeds vaker te maken met heftige weerschommelingen door klimaatverandering. Hoog tijd voor meer groen in de straten. Doe jij mee?

Doe mee!

Dankzij Stadsdeel Oost, de gemeente, a.s.r. real estate, Altera en Rockfield Real Estate hebben wij met de buurtbewoners van de Sportheldenbuurt saaie boomperken omgetoverd tot groene boomparkjes! Door de straten te vergroenen met boomparken hebben we er samen voor gezorgd dat de Sportheldenbuurt een nog fijnere plek wordt om te wonen. Bovendien maken we hiermee de stad beter bestand tegen klimaatverandering.

Voordelen

Boomparken zijn goed voor de stad!

Deze boomparkjes geven jouw straat niet alleen een kleurrijke boost. Ze zijn ook heel goed voor de biodiversiteit en het klimaatbestendig maken van de stad. Door de perkjes rondom bomen te vergroenen kunnen we het overtollige water beter opvangen als het hard regent, en we helpen de bijen en insecten een handje door extra bloemen te planten in de stad.

Denk jij nu, dat wil ik ook in mijn buurt? Houd onze social media en nieuwsbrief in de gaten, want onze missie is de hele stad te vergroenen! Kun je niet meer wachten? Via de gemeente kun je zelf ook een boomtuintje adopteren.

Bouw je mee aan een duurzaam Amsterdam?

We houden je maandelijks op de hoogte van al onze projecten in Amsterdam en geven je tips hoe zelf aan de slag te gaan!

Je bent nu lid van onze nieuwsbrief!

Samen met Amsterdammers zetten we projecten op in de stad, van boomparken tot het geven van waarde aan afval!

Neem contact op met Juliët
Juliët is projectleider

"Game changers beginnen met voorstellingsvermogen. Om te kunnen zien dat wat nu nog niet mogelijk is, morgen wel haalbaar is.” Als game changer werkt Juliët aan deze mooie ambitie: Amsterdam is in 2050 een volledig circulaire stad. Hiervoor werkt ze als projectleider circulair samen met bewoners, het bedrijfsleven en de overheid aan nieuwe oplossingen en verrassende projecten. Haar frisse optimisme en ervaring als adviseur bij het adviesbureau Jonge Honden komen hierbij goed van pas.

06-14889187 juliet@degezondestad.org