Boomparken voor Sportheldenbuurt

Hittestress? Wateroverlast en keiharde wind? We krijgen steeds vaker te maken met heftige weerschommelingen door klimaatverandering. Hoog tijd voor meer groen in de straten. Doe jij mee?

Groen

Doe mee!

Samen met stadsdeel Oost, de gemeente, a.s.r. real estate, Altera en Rockfield Real Estate hebben wij met de buurtbewoners van de Sportheldenbuurt saaie boomperken omgetoverd tot groene boomparkjes! Door de straten te vergroenen met boomparken hebben we er samen voor gezorgd dat de Sportheldenbuurt een nog fijnere plek wordt om te wonen. Bovendien maken we hiermee de stad beter bestand tegen klimaatverandering.

Hoor als eerste over nieuwe acties in de stad.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Voordelen

Boomparken zijn goed voor de stad!

Deze boomparkjes geven jouw straat niet alleen een kleurrijke boost. Ze zijn ook heel goed voor de biodiversiteit en het klimaatbestendig maken van de stad. Door de perkjes rondom bomen te vergroenen kunnen we het overtollige water beter opvangen als het hard regent, en we helpen de bijen en insecten een handje door extra bloemen te planten in de stad.

Denk jij nu, dat wil ik ook in mijn buurt? Houd onze social media en https://degezondestad.org/nieuwsbrief in de gaten, want onze missie is de hele stad te vergroenen! Kun je niet meer wachten? Via de gemeente kun je zelf ook een boomtuintje adopteren.

Startdatum project

augustus 2021

Aantal

100 boomparkjes

Kosten

Gratis! Inclusief aanleg & de eerste planten!

IN SAMENWERKING MET

Stadsdeel Oost, de gemeente, a.s.r. real estate, Altera en Rockfield Real Estate

Onze projecten

Bekijk alle projecten

Samen met Amsterdammers zetten we projecten op in de stad, van boomparken tot het geven van waarde aan afval!

Neem contact op met Aukje

Aukje is projectleider

Aukje Ypma is projectleider en zet bij De Gezonde Stad projecten op die Amsterdam duurzamer maken. "De stad mooier maken met een community van Amsterdammers en aanjagers is waar mijn hart ligt. Dit is ook wat ik voorheen als freelancer deed door verschillende bottom-up projecten op te zetten in samenwerking met bewoners. Ik zet me in voor een groene stad waar we circulair met grondstoffen omgaan".