Nieuw: 10 feiten voor een duurzamer Amsterdam!

Bekijk meer!

De Zeeburgertuin

Op het Zeeburgereiland hebben wij samen met de buurt, a.s.r. real estate en de gemeente een grote buurtmoestuin aangelegd, waar bewoners hun eigen groenten kunnen verbouwen middenin de wijk.

Voedsel

Een grote moestuin op het Zeeburgereiland

Het Zeeburgereiland heeft een eigen buurtmoestuin! Een eerst nog braakliggend terrein is omgetoverd tot de Zeeburgertuin: een plek waar buren elkaar kunnen ontmoeten, hun eigen kruiden en eetbare bloemen kunnen plukken en in de schaduw van de bomen kunnen relaxen.

Er groeien fruitbomen, heesters en eetbare planten en kruiden. Er zijn tuintjes in de volle grond, moestuinbakken, een waterpunt, composthopen en een wormenhotel. Een mooie samenwerking tussen de buurt, De Gezonde Stad, gemeente Amsterdam en verschillende vastgoedpartijen.

Meedoen

Woon jij op het Zeeburgereiland? Doe dan mee!

Inmiddels is de moestuin helemaal klaar en kunnen bewoners van het Zeeburgereiland hun eigen groente en fruit verbouwen in de nieuwe buurtmoestuin en komen de eerste aardbeien en kroppen sla uit de grond omhoog gepopt.

Woon jij op het Zeeburgereiland en wil je ook graag moestuinieren in de Zeeburgertuin? Stuur een mail naar info@zeeburgertuin.nl om te kijken of er een plekje vrij is of als je andere vragen hebt. En uiteraard is iedereen welkom in de openbare pluktuin!

Startdatum project

Mei 2019

Betrokken partners

a.s.r. real estate, gemeente Amsterdam, Altera Vastgoed, BPD, CBRE GlobaI Investors, Rockfield Real Estate, Vesteda, Wonam en Woontank

Doe mee met dit project!

Wil jij meehelpen in de moestuin? Of samenwerken rondom de vergroening van de stad? Laat je gegevens achter met ‘Zeeburgertuin’!

Wij gaan uiteraard zorgvuldig met jouw gegevens om, lees hier meer over in onzeprivacy statement.

Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.