Nieuw: 10 feiten voor een duurzamer Amsterdam!

Bekijk meer!

Interview met André Kamphuis

De Gezonde Stad werkt graag samen met enthousiaste bedrijven die zich willen inzetten voor een duurzaam Amsterdam. In dit interview stellen wij drie vragen aan André Kamphuis van Motivaction.

groen duurzaam Amsterdam

1. Vertel! Wat doet het bedrijf waar je werkt en wat houdt jouw rol in?

“Motivaction is een Amsterdams onderzoeksbureau dat publiek onderzoek uitvoert, zowel kwantitatief als kwalitatief, over diverse onderwerpen. We kijken niet alleen naar wat de meeste mensen vinden, maar ook hoe mensen met verschillende waarden reageren. Ik zelf ben senior research manager. Ik focus me vooral op kwantitatief onderzoek, met interessegebieden zoals mobiliteit en ruimte.”

2. Waarom werkt Motivaction samen met De Gezonde Stad? 

“Motivaction werkte mee aan de achtste editie van De Gezonde Stad Monitor, net als vorig jaar. Wat wij mooi vinden aan de Monitor is dat het een spiegel is voor de stad, bewoners en bedrijven. Om wat toe te voegen aan dit onderzoek door de Stem van de Stad te achterhalen is voor ons erg waardevol. Wil je verandering stimuleren, dan moet je namelijk weten wat er speelt in de stad. Wij dragen bij door naar de mening van bewoners te vragen over onderwerpen die met duurzaamheid te maken hebben, zoals hittestress of groen. Als Amsterdams bureau voelen we ons verbonden met de stad. En vinden we het belangrijk dat de stad zich blijft ontwikkelen met aandacht voor groen en biodiversiteit.  De Gezonde Stad zet zich nou juist daarvoor in. Dat vinden wij bij Motivaction belangrijk.”

3. Waarom zou je meer bedrijven aanraden jullie voorbeeld te volgen? 

“De Gezonde Stad is een organisatie die door middel van projecten mensen activeert. Er zijn veel initiatieven waar je je aan kan verbinden, maar bij De Gezonde Stad verbind je je aan een breed publiek, van milieuliefhebbers tot mensen die van lekker, gezond eten houden, of die simpelweg houden van Amsterdam. Als bedrijf geef je vorm aan de stad en is het dus mooi als je wat terug kan doen voor de stad waar je onderdeel van uitmaakt.”

Benieuwd wat jij als bedrijf kan doen? Ga naar onze ‘Voor bedrijven‘ pagina en zie welke mogelijkheden er zijn. Samen voor een duurzaam, groen, en gezond Amsterdam!

Bekijk wat jij kan doen!

Voor bedrijven

Bekijk onze projecten!

Bekijk alle projecten

Met deze duurzame en toffe projecten maken we impact in de stad. Doe je mee?

Neem contact op!

Gegevens contactpersoon(Vereist)
Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.