Nieuw: 10 feiten voor een duurzamer Amsterdam!

Bekijk meer!

Stagiair projectmedewerker Van Amsterdamse Bodem gezocht!

Wil jij werkervaring opdoen in een super leuk team? Hou je van aanpakken en wil je praktisch aan de slag gaan met thema’s als (sociale) verduurzaming, bewonersparticipatie en voedsel in de stad? En heeft Amsterdam een warm plekje in je hart? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Intro

De stage voor projectmedewerker Van Amsterdamse Bodem biedt jou de kans om ervaring op te doen in een organisatie die werkt aan de verduurzaming van onze stad. Van Amsterdamse Bodem is een van onze programma’s, en draait om lekker, lokaal, duurzaam en gezond voedsel. Het is een platform waar we alle smaken van de stad en haar omgeving met elkaar kunnen delen en vieren. Je draait mee in het projectteam en verricht afwisselende werkzaamheden, onder begeleiding van een projectleider.

Wie wij zoeken

 • Je bent ondernemend, flexibel, durft initiatief te tonen en je bent in staat om gestructureerd te plannen en organiseren;
 • Je hebt interesse in (sociale) duurzaamheid en stedelijke ontwikkeling;
 • Je hebt ideeën over hoe we onze projecten voor álle Amsterdammers kunnen maken;
 • Je vindt het leuk om content te maken voor onze socials;
 • Bekend zijn met Amsterdam is een pré;
 • Je bent beschikbaar voor 4 dagen per week van september 2024 tot februari 2025;
 • Je bent in de laatste fase van je opleiding of net afgestudeerd;
 • Omdat we in de hele stad te werk gaan, vinden we het belangrijk dat ons team net zo divers is als onze doelgroep. We willen je ook uitnodigen om te solliciteren als je niet volledig voldoet aan alle functie-eisen of nog niet veel ervaring hebt buiten je opleiding.

Wat wij jou bieden

 • Een leuke plek om werkervaring op te doen in een informele werksfeer, de kans om veel te leren, jezelf verder te ontwikkelen en een leuke tijd met het enthousiaste team te beleven;
 • Goede begeleiding om het maximale uit je periode bij ons te halen;
 • Een werkplek in het mooiste gebouw van Amsterdam, het KIT (Het Tropeninstituut) naast het Oosterpark;
 • Een introductie in de Amsterdamse duurzame wereld en de kans om uitgebreid te netwerken;
 • Een stagevergoeding van €300,- per maand op basis van 4 werkdagen.

Wat ga je tijdens deze stage precies doen?

Als stagiair projectmedewerker ben je onderdeel van het Van Amsterdamse Bodem projectteam en help je bijvoorbeeld bij het organiseren van evenementen, uitdenken van projectideeën, of het maken van achtergrondanalyses, en draag je bij aan de communicatie en het contact met de diverse initiatieven op het platform.

Over De Gezonde Stad

De Gezonde Stad is een stichting die Amsterdam duurzaam en gezond maakt. Dit doen wij door samen met een community van Amsterdammers en andere koplopers uit de stad projecten te starten, events of campagnes te organiseren. Dit doen we door de hele stad: van Nieuw-West tot Zuidoost, van Noord tot Zuid.

Interesse in de stage?

Stuur je cv (max. 2 A4) en motivatiebrief (max. 1 A4) samengevoegd in één pdf-bestand met als titel “VOORNAAM_ACHTERNAAM_projectmedewerker stage  naar sollicitaties@degezondestad.org .

Voor vragen, stuur een mailtje naar marijnkroese@degezondestad.org.

Acquisitie n.a.v. van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Projecten

Bekijk wat wij allemaal in Amsterdam doen om de stad duurzaam en gezond te maken.