Nieuw: 10 feiten voor een duurzamer Amsterdam!

Bekijk meer!

Boomparken voor Centrum

Boomperk? Boompark! Samen met de bewoners van de Oostelijke Eilanden en Westerdok gaan we 100 saaie boomperkjes omtoveren tot gezellige, groene boomparken die goed zijn voor de biodiversiteit in de stad. Lees hieronder hoe we dat gaan doen!

Groen

Van saaie boomperkjes naar groene, gezellige boomparkjes!

Stel je eens voor dat zodra jij je deur uitgaat, je gelijk een oase van groene parkjes binnenstapt, gewoon bij jou op de stoep! Nooit meer naar het drukke Vondelpark, jij ontspant vanaf nu heerlijk op een klapstoeltje of gezellig op een kleedje in het groen voor de deur. Thuiswerken in de schaduw van een mooie boom of een fijne ochtendstretch. Groene vingers, maar geen tuin? In je boompark tuinier je heerlijk voor de deur. Vraag er hieronder eentje aan! Zo krijg je een parkgevoel, maar dan bij jou in de straat!

Boompark

Groene parkjes vol bloemen bij jou om de hoek!

Natuur in de buurt is goed voor je gezondheid, het vermindert stres en is goed voor je weerstand. Hoe fijn is het om vanaf je raam uit te kijken op een levendig stukje groen? Of in de schaduw van een mooie boom ’s ochtends je kopje koffie te drinken, terwijl de vrolijke bloemen je tegemoet stralen? Maar deze boomparkjes geven jouw straat niet alleen een kleurrijke boost. Ze zijn ook heel goed voor de biodiversiteit en het klimaatbestendig maken van de stad. Door de perkjes rondom bomen te vergroenen kunnen we het overtollige water beter opvangen als het hard regent en helpen we door extra bloemen te planten in de stad de bijen en insecten een handje. Bovendien zorgen we er zo ook voor dat er niet alleen maar fietsen, afval en hondenpoep tegen de bomen aan worden gedeponeerd.

Aanvraag

Vraag een boompark aan!

Ben je enthousiast geworden en wil je jouw straat een groene make-over geven met een boompark? Vraag er dan nu eentje aan!

Mobiliseer in de tussentijd je buren, want de straten waar we minimaal 3 boomparken naast elkaar kunnen aanleggen, maken het meeste kans. Niet alle straten zijn geschikt om boomparken aan te leggen. Als je op de Oostelijke Eilanden of Westerdok woont heb je de meeste kans dat jouw straat geschikt is voor een boompark.

UPDATE: Helaas kun je je niet meer aanmelden voor een boompark in Amsterdam Centrum.

Planning

Wanneer worden de boomparkjes aangelegd?

Nadat we alle aanmeldingen binnen hebben, selecteren we de meest geschikte straten. Als jouw straat is uitgekozen nemen we vanzelf contact met je op. De boomparken worden in het najaar aangelegd zodat jij kunt genieten van het parkgevoel bij jou in de buurt!

STARTDATUM PROJECT

juni 2020

Aantal

100 boomparkjes

Kosten

Gratis! Inclusief aanleg & beplanting!

Locatie

Amsterdam Centrum

Partner

Stadsdeel Amsterdam Centrum, Centrum Begroot