Green Light District

In de historische binnenstad staat iets groots te gebeuren. Het oudste gedeelte van de stad, inclusief het 'Red Light District', wordt omgedoopt tot het 'Green Light District'.

Bottom-up het oudste gedeelte van Amsterdam verduurzamen

In het Green Light District (postcodegebied 1012) gaan wij de komende jaren bottom-up aan de slag met de buurt en andere partners in de stad. Samen gaan we deze dichtbevolkte en meest bezochte vierkante kilometer van Europa transformeren tot een toekomstbestendig, duurzaam en iconisch stuk van Amsterdam.

Waarom?

Als het hier kan, kan het overal!

Wij willen een belangrijke bijdrage leveren aan het verduurzamen van Amsterdam. Niet wachten tot de warmtenetten via de randen de stad zullen voorzien van warmte. Juist beginnen met de grootste uitdagingen in de monumentale binnenstad. Het Green Light District als groen hart van de stad, waar we met elkaar een slimme route uitstippelen naar een duurzame en toekomstbestendige stad, met behoud van monumentale waarden. “Want als verduurzamen hier kan, dan kan het overal!”, aldus Wubbo Ockels.

Actie

Wat gaan we concreet doen?

  1. We gaan samen met de buurt en bestaande initiatieven aan de slag met verduurzaming.
  2. Er worden vijf icoonprojecten opgestart, zoals het verduurzamen van twee appartementen tot een heel gebouwenblok. Er komt een ‘sustainable shopping street’ en vele panden worden geholpen aardgasvrij te worden.
  3. We gaan het Green Light District vergroenen op stoepen, gevels en daken, om zo ook ruimte te bieden aan biodiversiteit.  

En deze ambities zijn natuurlijk pas het begin!

Volg Green Light District op Facebook!

Volg ons!
Hoe?

Hoe kan jij meedoen?

Op 20 juni lanceerden we het Green Light District op een feestelijke manier tijdens We Make The City. Binnenkort gaan we echt live! Vul hieronder je gegevens in om op de hoogte te blijven van het project. Like ons ook op Facebook, Instagram & Twitter

Dit project is onderdeel van het Nieuws Amsterdams Klimaat, het klimaatakkoord van de gemeente Amsterdam. Lees hier meer over op de website

Vul hier je gegevens in!

Meld je aan!

Heb je een vraag of wil je op de hoogte blijven?

Vul dan hier je gegevens in onder vermelding van 'Green Light District'. 

Uiteraard gaan we zorgvuldig om met jouw gegevens. Lees hierover meer in ons privacy statement

Bedankt, wij hebben je bericht ontvangen!
Neem contact op met Tim
Tim is Community & Communicatie Manager

Tim de Broekert is onze Community & Communicatie Manager. Hij zorgt voor onze community en is bij De Gezonde Stad verantwoordelijk voor alle communicatie en content creatie. "Een gezonde stad is mogelijk als iedereen mee doet!". Tim heeft hiervoor bij verschillende communicatiebureaus gewerkt en is ook bekend van het urban farming collectief ‘Stadsboeren’. Werk jij aan een duurzaam initiatief of project? Wil je samenwerken met De Gezonde Stad? Of voor persaanvragen, neem contact met hem op!

06-51788398 tim@degezondestad.org
wo 4 december 2019
Je eigen paradijsje midden in de stad? Ga voor een minibos!
Bossen hoeven geen grote, verre natuurgebieden te zijn. Een minibos kan overal groeien, zelfs midden in de stad. IVN maakte een handig stappenplan voor hoe je een in slechts 10 jaar tijd je eigen stadsbos kweekt!
Lees verder
Groene agenda
Meer berichten
za 8 februari 2020 - 14:00
Hortus themarondleiding: oerplanten
Loop mee en leer over een oeroude en mystieke plantengroep, de cycadeeën.
Lees verder