Green Light District

In de historische binnenstad staat iets groots te gebeuren. Het oudste gedeelte van de stad, inclusief het 'Red Light District', wordt omgedoopt tot het 'Green Light District'.

Bottom-up het oudste gedeelte van Amsterdam verduurzamen

In het Green Light District (postcodegebied 1012) gaan wij de komende jaren bottom-up aan de slag met de buurt en andere partners in de stad. Samen gaan we deze dichtbevolkte en meest bezochte vierkante kilometer van Europa transformeren tot een toekomstbestendig, duurzaam en iconisch stuk van Amsterdam.

Waarom?

Als het hier kan, kan het overal!

Wij willen een belangrijke bijdrage leveren aan het verduurzamen van Amsterdam. Niet wachten tot de warmtenetten via de randen de stad zullen voorzien van warmte. Juist beginnen met de grootste uitdagingen in de monumentale binnenstad. Het Green Light District als groen hart van de stad, waar we met elkaar een slimme route uitstippelen naar een duurzame en toekomstbestendige stad, met behoud van monumentale waarden. “Want als verduurzamen hier kan, dan kan het overal!”, aldus Wubbo Ockels.

Actie

Wat gaan we concreet doen?

  1. We gaan samen met de buurt en bestaande initiatieven aan de slag met verduurzaming.
  2. Er worden vijf icoonprojecten opgestart, zoals het verduurzamen van twee appartementen tot een heel gebouwenblok. Er komt een ‘sustainable shopping street’ en vele panden worden geholpen aardgasvrij te worden.
  3. We gaan het Green Light District vergroenen op stoepen, gevels en daken, om zo ook ruimte te bieden aan biodiversiteit.  

En deze ambities zijn natuurlijk pas het begin!

Hoe?

Hoe kan jij meedoen?

Verduurzamen doe je samen! Er gebeurt al heel veel en daar kan jij onderdeel van worden. Doe daarom mee met onze projecten of events, meld jouw initiatief aan of ga zelf aan de slag!

Ga hieronder naar de website van Green Light District, schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontdek hoe jij mee kunt doen! En vergeet natuurlijk niet Green Light District te liken op Facebook, Instagram, Linkedin & Twitter

Ga naar de website van Green Light District!

Naar de website

Heb je een vraag of wil je op de hoogte blijven?

Vul dan hier je gegevens in onder vermelding van 'Green Light District'. 

Uiteraard gaan we zorgvuldig om met jouw gegevens. Lees hierover meer in ons privacy statement

Bedankt, wij hebben je bericht ontvangen!
Neem contact op met Juliët
Juliët is projectleider

"Game changers beginnen met voorstellingsvermogen. Om te kunnen zien dat wat nu nog niet mogelijk is, morgen wel haalbaar is.” Als game changer werkt Juliët aan deze mooie ambitie: Amsterdam is in 2050 een volledig circulaire stad. Hiervoor werkt ze als projectleider circulair samen met bewoners, het bedrijfsleven en de overheid aan nieuwe oplossingen en verrassende projecten. Haar frisse optimisme en ervaring als adviseur bij het adviesbureau Jonge Honden komen hierbij goed van pas.

06-14889187 juliet@degezondestad.org
Blog
Hoe leg ik een geveltuin aan?
Jouw stoep kan echt wel groener! Lees hier hoe je (gratis!) een geveltuin aanlegt.
Lees meer
Projecten
Ontdek al onze duurzame projecten!
We hebben nog veel meer projecten waarmee we de stad gezond maken. Bekijk ze hier!
Vertel me meer
Over ons
Wie is De Gezonde Stad?
Graag stellen we ons even aan je voor! Bekijk hier onze missie en ontmoet het team.
Vertel me meer