Boomparken voor Sportheldenbuurt

Hittestress? Wateroverlast en keiharde wind? We krijgen steeds vaker te maken met heftige weerschommelingen door klimaatverandering. Hoog tijd voor meer groen in de straten. Doe jij mee? Vraag dan hier jouw gratis boompark aan!

Doe mee!

Door de straat te vergroenen met boomparken zorgen we er samen voor dat de Sportheldenbuurt een nog fijnere plek wordt om te wonen. Bovendien maken we hiermee de stad beter bestand tegen klimaatverandering. Doe je mee? Vraag hier je boompark aan, dan nemen wij contact met je op en beplanten we in het najaar jouw parkje gratis en voor niets. 

Vraag jouw boomparkje aan!

Klik hier!
Voordelen

Boomparken zijn goed voor de stad!

Deze boomparkjes geven jouw straat niet alleen een kleurrijke boost. Ze zijn ook heel goed voor de biodiversiteit en het klimaatbestendig maken van de stad. Door de perkjes rondom bomen te vergroenen kunnen we het overtollige water beter opvangen als het hard regent en we helpen de bijen en insecten een handje door extra bloemen te planten in de stad. 

Planning

Wanneer worden de boomparkjes aangelegd?

Dankzij Stadsdeel Oost, de gemeente, a.s.r. real estate, Altera en Rockfield Real Estate gaan wij met jullie 100 boomperken omtoveren tot groene boomparkjes! Nadat we alle aanmeldingen binnen hebben, selecteren we de meest geschikte straten voor het aanleggen van bomenparken in de Sportheldenbuurt. Als jouw straat is uitgekozen nemen we contact met je op, eind september/begin oktober. De boomparken worden in oktober aangelegd, zodat de planten in de herfst goed kunnen wortelen en je in het voorjaar met de eerste zonnestralen lekker kunt genieten van het parkgevoel bij jou in de buurt! Vraag er dus snel eentje aan via deze link

Bouw je mee aan een duurzaam Amsterdam?

We houden je maandelijks op de hoogte van al onze projecten in Amsterdam en geven je tips hoe zelf aan de slag te gaan!

Je bent nu lid van onze nieuwsbrief!

Samen met Amsterdammers zetten we projecten op in de stad, van boomparken tot het geven van waarde aan afval!

Neem contact op met Juliët
Juliët is projectleider

"Game changers beginnen met voorstellingsvermogen. Om te kunnen zien dat wat nu nog niet mogelijk is, morgen wel haalbaar is.” Als game changer werkt Juliët aan deze mooie ambitie: Amsterdam is in 2050 een volledig circulaire stad. Hiervoor werkt ze als projectleider circulair samen met bewoners, het bedrijfsleven en de overheid aan nieuwe oplossingen en verrassende projecten. Haar frisse optimisme en ervaring als adviseur bij het adviesbureau Jonge Honden komen hierbij goed van pas.

06-14889187 juliet@degezondestad.org