Boomparken voor Centrum

Boomperk? Boompark! Samen met de bewoners van de Oostelijke Eilanden en Westerdok gaan we 100 saaie boomperkjes omtoveren tot gezellige, groene boomparken die goed zijn voor de biodiversiteit in de stad. Lees hieronder hoe we dat gaan doen!

Van saaie boomperkjes naar groene, gezellige boomparkjes!

Stel je eens voor dat zodra jij je deur uitgaat, je gelijk een oase van groene parkjes binnenstapt, gewoon bij jou op de stoep! Nooit meer naar het drukke Vondelpark, jij ontspant vanaf nu heerlijk op een klapstoeltje of gezellig op een kleedje in het groen voor de deur. Thuiswerken in de schaduw van een mooie boom of een fijne ochtendstretch. Groene vingers, maar geen tuin? In je boompark tuinier je heerlijk voor de deur. Vraag er hieronder eentje aan! Zo krijg je een parkgevoel, maar dan bij jou in de straat!

Boompark

Groene parkjes vol bloemen bij jou om de hoek!

Natuur in de buurt is goed voor je gezondheid, het vermindert stres en is goed voor je weerstand. Hoe fijn is het om vanaf je raam uit te kijken op een levendig stukje groen? Of in de schaduw van een mooie boom 's ochtends je kopje koffie te drinken, terwijl de vrolijke bloemen je tegemoet stralen? Maar deze boomparkjes geven jouw straat niet alleen een kleurrijke boost. Ze zijn ook heel goed voor de biodiversiteit en het klimaatbestendig maken van de stad. Door de perkjes rondom bomen te vergroenen kunnen we het overtollige water beter opvangen als het hard regent en helpen we door extra bloemen te planten in de stad de bijen en insecten een handje. Bovendien zorgen we er zo ook voor dat er niet alleen maar fietsen, afval en hondenpoep tegen de bomen aan worden gedeponeerd. 

Aanvraag

Vraag een boompark aan!

Ben je enthousiast geworden en wil je jouw straat een groene make-over geven met een boompark? Vraag er dan nu eentje aan!

Mobiliseer in de tussentijd je buren, want de straten waar we minimaal 3 boomparken naast elkaar kunnen aanleggen, maken het meeste kans. Niet alle straten zijn geschikt om boomparken aan te leggen. Als je op de Oostelijke Eilanden of Westerdok woont heb je de meeste kans dat jouw straat geschikt is voor een boompark.

UPDATE: Helaas kun je je niet meer aanmelden voor een boompark in Amsterdam Centrum. 

Planning

Wanneer worden de boomparkjes aangelegd?

Nadat we alle aanmeldingen binnen hebben, selecteren we de meest geschikte straten. Als jouw straat is uitgekozen nemen we vanzelf contact met je op. De boomparken worden in het najaar aangelegd zodat jij kunt genieten van het parkgevoel bij jou in de buurt!

Neem contact op met Juliët
Juliët is projectleider

"Game changers beginnen met voorstellingsvermogen. Om te kunnen zien dat wat nu nog niet mogelijk is, morgen wel haalbaar is.” Als game changer werkt Juliët aan deze mooie ambitie: Amsterdam is in 2050 een volledig circulaire stad. Hiervoor werkt ze als projectleider circulair samen met bewoners, het bedrijfsleven en de overheid aan nieuwe oplossingen en verrassende projecten. Haar frisse optimisme en ervaring als adviseur bij het adviesbureau Jonge Honden komen hierbij goed van pas.

06-14889187 juliet@degezondestad.org
Over ons
Over De Gezonde Stad
Wat doet De Gezonde stad om Amsterdam groener en duurzamer te maken?
Bekijk het hier
Blog
Maak je stoep groener met een geveltuin!
Kan je niet wachten om jouw straat te vergroenen? Begin dan vast met het aanleggen van een geveltuin!
Lees verder
project
Red Light? Green Light District!
Help mee om de oude binnenstad van Amsterdam te verduurzamen.
bekijk dit project