Nieuw: 10 feiten voor een duurzamer Amsterdam!

Bekijk meer!

Interview met Roos van der Donk

De Gezonde Stad werkt graag samen met enthousiaste bedrijven die zich willen inzetten voor een duurzaam Amsterdam. In dit interview stellen wij drie vragen aan Roos van der Donk van Life Terra.

1. Vertel! Wat doet het bedrijf waar je werkt en wat houdt jouw rol in?

“Life Terra is het grootste bomenplantinitiatief in Europa, gestart in 2020 als Life programma van de Europese Commissie. Life Terra helpt bedrijven en particulieren met het planten en adopteren van bomen. Zo bieden we iedereen de kans om concrete klimaatactie te ondernemen. Niet alleen wordt er gefocust op het planten van bomen, maar ook op het monitoren van de bomen. Elke geplante boom krijgt een geolocatie die wordt getoond op het dashboard van Life Terra. Bomen worden gemonitord om te kijken hoe het met ze gaat waardoor er transparantie ontstaat. Ook richt Life Terra zich op onderwijzen van de volgende generatie. Zo heeft Life Terra een succesvol onderwijsprogramma ontwikkeld voor kinderen tussen de 8 en 14 jaar dat gratis in klaslokalen kan worden gebruikt.

Ikzelf werk als Business Development Manager en ben verantwoordelijk voor de partnerships van Life Terra met bedrijven, scholen en andere organisaties.”

2. Waarom werkt Life Terra samen met De Gezonde Stad?

“Life Terra werkt samen met De Gezonde Stad aan het project Bomen voor Amsterdam. Wij willen meer bomen in de grond krijgen in Amsterdam, maar bomen planten in de stad is complex. Er moet rekening gehouden worden met veel verschillende factoren, zoals bestemmingsplannen en bestaande infrastructuur. Toen wij kennismaakten met het Bomen voor Amsterdam-project, zagen wij direct de potentie en de aansluiting met onze eigen doelen. Elke extra boom in Amsterdam draagt bij aan ons streven om de stad groener te maken. Wij leveren de monitoringtool aan De Gezonde Stad, die het dashboard gebruikt om een overzichtelijk totaalbeeld te krijgen van de bomenaanplant, gebaseerd op postcodes. Dit geeft inzicht zonder dat de exacte locatie nodig is.

Bomen in de stad hebben vele voordelen, zoals het opnemen van fijnstof en het verbeteren van de waterhuishouding. Het is dus belangrijk om ze te planten. De essentie die Life Terra wil overbrengen, is dat mensen willen zorgen voor de natuur en zich onderdeel voelen van deze verantwoordelijkheid. Het planten van bomen in de stad is een mooie manier om dit te laten zien en mensen zich verantwoordelijk te laten voelen voor hun omgeving.”

3. Waarom zou je meer bedrijven aanraden jullie voorbeeld te volgen?

“Ik geloof dat als je impact wilt maken, je moet samenwerken. De Gezonde Stad heeft een prachtig platform gecreëerd met verschillende initiatieven. Hoewel wij wel al eens projecten in Amsterdam hadden gedaan, is het uitdagend om plantlocaties te vinden binnen de stad. Maar dankzij De Gezonde Stad is dit wel gelukt. Het maken van verbindingen is iets waar De Gezonde Stad heel goed in is, en daardoor kun je veel meer bereiken.

Dankzij deze samenwerking zijn wij hebben wij een specifiek publiek kunnen bereiken dat anders moeilijk te bereiken zou zijn geweest. Door samen te werken kun je bepaalde doelen bereiken die anders onhaalbaar zouden zijn. Daarom zouden meer bedrijven ons voorbeeld moeten volgen en samenwerken met initiatieven zoals De Gezonde Stad om hun impact te vergroten.”

Benieuwd wat jij als bedrijf kan doen? Ga naar onze ‘Voor bedrijven’ pagina en zie welke mogelijkheden er zijn. Samen voor een duurzaam, groen, en gezond Amsterdam!

Bekijk wat jij kan doen!

Voor bedrijven

Met deze duurzame en toffe projecten maken we impact in de stad. Doe je mee?

Neem contact op!

Gegevens contactpersoon(Vereist)
Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.