Nieuw: 10 feiten voor een duurzamer Amsterdam!

Bekijk meer!

"Met mijn team heb ik fantastische resultaten behaald waar ik erg trots op ben!"

We missen hem nu al! Onze directeur Jaap de Jong gaat De Gezonde Stad helaas verlaten. Hij heeft een hele mooie nieuwe baan gevonden! Per 1 januari 2020 gaat hij aan de slag voor het Wereld Natuur Fonds. We blikken samen met Jaap terug op de jaren dat hij directeur was. Daarnaast hebben we nu ook twee vacatures openstaan.

  • Geplaatst 30 oktober 2019

Een terugblik over 7 jaar De Gezonde Stad

“Sinds 2013 ben ik in verschillende rollen actief voor De Gezonde Stad, waarvan de laatste vierenhalf jaar als directeur. Met mijn team heb ik fantastische resultaten behaald waar ik erg trots op ben. Onze community van enthousiaste Amsterdammers die zich in zetten voor een duurzaam Amsterdam is flink gegroeid. Elk jaar weer lanceren we met allerlei partners meerdere positieve projecten waarmee we de stad een stukje duurzamer maken. De organisatie heeft een stevig fundament en is klaar voor de volgende stap. De komende jaren wil De Gezonde Stad haar impact vergroten en als organisatie doorgroeien. Het voelt als een goed moment om het stokje over te dragen en voor mijzelf is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik heb er alle vertrouwen in dat het fantastische team samen met de nieuwe directeur veel voor elkaar gaat krijgen!”, aldus Jaap.

Bestuur

Ook onze voorzitter blikt terug!

Onze bestuursvoorzitter Edwin van Uum blikt ook terug: “Wij vinden het bijzonder jammer dat Jaap ons gaat verlaten. Hij heeft met veel passie, expertise en enthousiasme een stevige organisatie neergezet. Onder zijn leiding zijn we gegroeid tot een professionele organisatie met een duidelijk profiel en een breed scala aan duurzame projecten die echt impact hebben in Amsterdam. Natuurlijk gaan we Jaap missen, maar vooral wensen we hem veel succes en plezier bij zijn volgende uitdaging.”

2

Zero Waste Labs geopend

Waar we afval een nieuwe bestemming gaven.

104

Bomen geplant in de stad

Waarmee we de stad klimaatbestendig maakten.

6

Parken om de Hoek aangelegd

Waarmee we de stad groener maakten.

250

Boomparken gerealiseerd

Waarmee we biodiversiteit in de stad stimuleerden.

Impact

Samen hebben we veel impact gemaakt in de stad!

Sinds 2015 hebben we onder leiding van Jaap grote stappen gezet naar een duurzame stad. We hebben bomen geplant, parken aangelegd, balkons vergroend en afval een tweede leven gegeven in het Zero Waste Lab. Jaap heeft verder Rooftop Revolution mede opgericht; een stichting waarmee we tienduizenden m2 dak hebben vergroend. Hij was betrokken bij de oprichting van Van Amsterdamse Bodem en recentelijk Green Light District. Tenslotte heeft hij als eerste stad in Nederland een CO2-training Act On Your Carbon Impact geintroduceerd in Amsterdam.

Dit alles was natuurlijk nooit mogelijk geweest zonder inzet van alle bewoners van de stad. Jullie zijn degenen voor en met wie we de stad gezond willen maken! We hebben jullie de afgelopen jaren met De Gezonde Stad Monitor en onze events, zoals Jij Maak De Stad, willen informeren, inspireren en activeren om Amsterdam te verduurzamen!  

De afgelopen jaren hebben we samen laten zien hoe de transitie naar een duurzaam Amsterdam eruit kan zien en bewezen dat het kan! Hier gaan we de komende jaren natuurlijk samen met jullie mee door!

We wensen Jaap heel veel succes!