Blog

Wat speelt er bij jou in de buurt?

wo 2 oktober 2019
"Zo’n perfect gekruld slaatje uit eigen tuin, ja het zijn de kleine dingen in het leven!"
Wil jij je eigen groenten en kruiden kweken, maar weet je niet precies hoe je dit aan moet pakken? Laat je inspireren door de moestuinervaringen van Henriëtte!
Lees verder
do 17 oktober 2019
“Het zal wel tussen mijn oren zitten, maar het smaakt veel lekkerder dan in de supermarkt!”
Je eigen groenten en kruiden kweken, gewoon op je dakterras? 25 gelukkige Amsterdammers konden afgelopen zomer aan de slag in hun eigen balkontuin! We spraken Zaida over haar ervaring met haar eigen balkonmoestuin.
do 10 oktober 2019
De tofste duurzame initiatieven uit Rotterdam
010 versus 020. In voetbal is het een ding. Maar hoe scoort Rotterdam eigenlijk als duurzame stad? Wat gebeurt er allemaal? En kunnen wij wat van ze leren? Wij gingen op inspiratie bij onze buren in Rotterdam!
wo 2 oktober 2019
"Zo’n perfect gekruld slaatje uit eigen tuin, ja het zijn de kleine dingen in het leven!"
Wil jij je eigen groenten en kruiden kweken, maar weet je niet precies hoe je dit aan moet pakken? Laat je inspireren door de moestuinervaringen van Henriëtte!
do 26 september 2019
Samen in actie tegen zwerfafval!
Raak jij ook zo geïrriteerd als je op straat weer struikelt over het zoveelste blikje of patatbakje? Je bent niet de enige die zich mateloos ergert aan zwerfafval. Maar hoe kan zwerfafval nog steeds zo’n groot probleem zijn? En wat kun jij hier zelf tegen
do 19 september 2019
Een groene tuin in 8 stappen
Kijk jij wel eens naar je tuin en denk je, dit kan wel wat groener? Dan is dit het juiste moment om je tuin te vergroenen! Het najaar is namelijk de perfecte tijd om een tuin vol planten aan te leggen om er dit voorjaar heerlijk in het groen bij t
do 12 september 2019
"Een zaadje zien groeien tot een plant die je kunt opeten, hoe cool is dat?!"
De afgelopen maanden zijn 25 Amsterdamse Balkontuinders druk bezig geweest met het verzorgen en oogsten van hun eigen kruiden en groenten. We spraken twee balkontuinders Aäron & Tanée. Laat je inspireren door hun moestuinervaring.
do 8 augustus 2019
De eerste sprieten komen op in de Amsterdamse balkontuinen
Het is helaas niet voor iedere Amsterdammer weggelegd, een tuin of een stukje land in de buurt waar je lekker kunt tuinieren en zelf je groenten kunt verbouwen. Gelukkig bestaat er de Amsterdamse Balkontuin!
do 25 juli 2019
Samen hebben we duizenden kilo’s afval gerecycled in het Zero Waste Lab!
De afgelopen jaren heb je je gescheiden afval in kunnen leveren bij ons Zero Waste Lab in ruil voor onze felbegeerde waardemunten die je kon inleveren voor korting bij ondernemers uit de buurt. Maar zoals je vast wel gemerkt hebt, hebben we het Zero Waste