Blog

Wat speelt er bij jou in de buurt?

wo 19 december 2018
Bespaar CO2 en recycle je oude kleding!
Heb jij ook zo’n overvolle kledingkast met oude kleding die je ooit gekocht hebt maar nu nooit meer aandoet? Herkenbaar? Hoog tijd om daar iets aan te doen en deze een nieuwe waardevolle bestemming te geven!
Lees verder
di 4 februari 2020
Alle tips om jouw e-waste een nieuwe bestemming te geven
Weet jij ook niet wat je met je oude telefoon of laptop aanmoet? Ons Zero Waste Lab legt aan je uit wat te doen met je e-waste!
ma 3 februari 2020
Dé tip om goed plastic te scheiden
Om het makkelijk voor je maken, geven we je de komende tijd praktische tips voor het scheiden van afval. Deze keer is het de beurt aan plastic!
wo 22 januari 2020
Maak je eigen wormenpoep!
In de tuin, op je balkon of zelfs binnen in huis, met je eigen wormenemmer kun jij je keukenafval transformeren in tot de perfecte compost voor je kamerplanten, moestuin of balkontuin. En het is heel simpel!
do 9 januari 2020
Maak van jouw tuin of balkon een groen vogelparadijs
Voortaan voor jou geen wekker meer, maar gezellig getsjirp bij je raamkozijn. Met een paar kleine veranderingen creëer je een walhalla voor onze vliegende vrienden. Lees hier onze tips!
wo 4 december 2019
Je eigen paradijsje midden in de stad? Ga voor een minibos!
Bossen hoeven geen grote, verre natuurgebieden te zijn. Een minibos kan overal groeien, zelfs midden in de stad. IVN maakte een handig stappenplan voor hoe je een in slechts 10 jaar tijd je eigen stadsbos kweekt!
ma 2 december 2019
Biochar, het nieuwe zwarte goud!
Er is een nieuwe oplossing die de huidige problemen van de stad, zoals hittestress of overtollig water aanpakt: de biochar!
do 28 november 2019
De oplossing voor minder verspilling en plastic: de beeswrap!
Een oplossing tegen voedselverspilling en plastic gebruik is de beeswrap! Deze blog geeft je tips over hoe je eigen beeswrap kunt maken om je eten op een duurzame manier te kunnen bewaren!
do 7 november 2019
7 manieren waarmee jij direct CO2 bespaart!
CO2 is echt passé! Met deze 7 tips stoot je minder CO2 uit en verlaag jij direct je eigen footprint!