Nieuw: 10 feiten voor een duurzamer Amsterdam!

Bekijk meer!

Stagiair projectmedewerker De Gezonde Stad gezocht!

Wil jij werkervaring opdoen in een super leuk team? Ben je een aanpakker, die praktisch aan de slag wil met thema’s als (sociale) verduurzaming, bewonersparticipatie en vergroening van de stad? En heeft Amsterdam een warm plekje in je hart? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Intro

De stage voor projectmedewerker De Gezonde Stad is dé plek voor jou om ervaring op te doen in een organisatie die werkt aan de verduurzaming van onze stad. Met Bomen voor Amsterdam delen we jaarlijks duizenden bomen uit om de stad om te toveren tot een stadsbos. Je draait mee in het team en verricht afwisselende werkzaamheden, onder begeleiding van een projectleider.

Wie wij zoeken

 • Je bent in de laatste fase van je opleiding HBO of WO of net afgestudeerd – we passen de stage aan aan jouw leerniveau en interesses;
 • Je bent ondernemend, flexibel, durft initiatief te tonen en je bent in staat om gestructureerd te plannen en organiseren;
 • Ook voel je je comfortabel in het benaderen van (potentiële) partnerorganisaties;
 • Je hebt interesse in (sociale) duurzaamheid en stedelijke ontwikkeling;
 • Je hebt ideeën over hoe we onze projecten voor álle Amsterdammers kunnen maken;
 • Bekend zijn met Amsterdam is een pré;
 • Je bent beschikbaar voor 4 dagen per week van september 2024 tot maart 2025;
 • Omdat we in de hele stad te werk gaan, vinden we het belangrijk dat ons team net zo divers is als onze doelgroep. We willen je ook uitnodigen om te solliciteren als je niet volledig voldoet aan alle functie-eisen of nog niet veel ervaring hebt buiten je opleiding. Je bent in de laatste fase van je opleiding of net afgestudeerd;

Wat wij jou bieden

 • Een leuke plek om werkervaring op te doen in een informele werksfeer, veel te leren, jezelf verder te ontwikkelen en een leuke tijd met het enthousiaste team te beleven;
 • Goede begeleiding om het maximale uit je periode bij ons te halen;
 • Een werkplek in het mooiste gebouw van Amsterdam, het KIT (Tropeninstituut) aan het Oosterpark;
 • Een introductie in de Amsterdamse duurzame wereld en de kans om uitgebreid te netwerken;
 • Een stagevergoeding van €300,- per maand op basis van 4 werkdagen.

Wat ga je tijdens deze stage precies doen?

Als stagiair projectmedewerker De Gezonde Stad help je Amsterdammers bomen te planten en zo de stad te vergroenen. Je helpt als stagiair mee met de organisatie, communicatie en evaluatie van de Bomen voor Amsterdam-acties.

Verder help je met het activeren van de buurt, organiseren van evenementen en trainingen, uitdenken van projectideeën, en draag je bij aan communicatie. Ook werk je met je medestagiaires in de enige echte Tropentuin.

Over De Gezonde Stad

De Gezonde Stad is een stichting die Amsterdam duurzaam en gezond maakt. Dit doen wij door samen met een community van Amsterdammers en andere koplopers uit de stad projecten te starten en events en campagnes te organiseren. Dit doen we door de hele stad: van Nieuw-West tot Zuidoost, van Noord tot Zuid.

Interesse in de stage?

Stuur je cv (max. 2 A4) en motivatiebrief (max. 1 A4) samengevoegd in één pdf-bestand met als titel “VOORNAAM_ACHTERNAAM_communicatie stage naar sollicitaties@degezondestad.org .

Voor vragen kan je terecht bij Marijn, stuur een mailtje naar marijnkroese@degezondestad.org.

Acquisitie n.a.v. van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Projecten

Bekijk wat wij allemaal in Amsterdam doen om de stad duurzaam en gezond te maken.