Nieuw: 10 feiten voor een duurzamer Amsterdam!

Bekijk meer!

Jij Maakt De Stad Lab

Wij helpen duurzame Amsterdamse initiatieven verder met het Jij Maakt De Stad Lab! Heb jij een initiatief waarmee je de volgende stap wilt zetten? Of werk jij voor een organisatie die een bijdrage wil leveren aan de stad door initiatieven van bewoners en startende ondernemers verder te helpen? Doe dan mee met het Jij Maakt De Stad Lab. Bekijk hieronder hoe het werkt!

Groen

Een accelerator voor duurzame initiatieven

We geloven dat duurzame initiatieven van bewoners en ondernemers de sleutel zijn naar een duurzame stad. Met het Jij Maakt De Stad Lab laten wij de dromen van deze initiatieven uitkomen, door ze de juiste tools te geven om te kunnen groeien. Door samen te werken en initiatieven met elkaar en met partners te verbinden kunnen we samen bottom-up duurzame impact maken.

Accelerator

In verschillende workshops aan de slag!

In de vorm van een business accelerator programma gaan verschillende initiatieven en aangesloten partners op een professionele manier in vijf  workshops aan de slag. Hoe krijg je je concept scherp? Wat is je business model? Hoe pak je de branding aan van jouw initiatief? Afsluitend organiseren wij een pitch event waar de initiatieven hun concept aan het publiek pitchen om te kijken of het reacties en energie uitlokt. Het Lab duurt in het totaal 2-3 maanden.

Editie #1

De Groene Stad

Het Jij Maakt De Stad Lab vindt twee keer per jaar plaats en heeft iedere keer een ander thema. De eerste editie van het Lab heeft als thema ‘De Groene Stad’. In deze editie doen initiatieven mee die de stad op een vernieuwende en sociale manier groener, klimaatbestendig of meer biodivers maken.

Bijvoorbeeld initiatieven die daken vergroenen, gemeenschappelijke (moes)tuinen onderhouden en lokale producten verkopen, bijen houden, balkons verticaal vergroenen, parken samen met de buurt aanleggen of misschien wel iets heel anders.

Initiatieven

Wil jij meedoen met het Jij Maakt De Stad Lab?

Wij zijn op zoek naar initiatieven die mee willen doen aan de eerste editie van het Jij Maakt De Stad Lab!

  • Heb jij een duurzaam initiatief in het thema ‘De Groene Stad’?
  • Heeft jouw idee of initiatief een ondernemend karakter?
  • Heb jij behoefte om jouw initiatief professioneler aan te pakken?
  • Wil je graag onderdeel worden van een groter duurzaam netwerk van initiatieven en experts?

Alle vier ja? Meld je dan aan via het onderstaande formulier!

Meld hier jouw initiatief aan!

Meld je aan!

Partners

Samen met partners

Om meer impact te kunnen maken, ontwikkelen wij het Jij Maakt De Stad Lab graag samen met partners. Werk jij voor een organisatie of bedrijf die dit programma samen vorm wil geven en mede mogelijk wil maken? Laat dan via het onderstaande formulier je gegevens achter onder vermelding van het ‘Jij Maakt De Stad Lab’. Dan stemmen we vervolgens met jou af op welke manier jouw bedrijf of organisatie een bijdrage kan leveren.

Wat levert het jouw organisatie of bedrijf op?

  • Employee engagement: Mogelijkheid om medewerkers van uw organisatie een duurzame en bijdrage te laten leveren aan de maatschappij.
  • Purpose into action: Een concrete mogelijkheid om bottom-up bij te dragen aan de verduurzaming van Amsterdam.
  • Community: Direct contact met een grote community van vooruitstrevende stadmakers en bewuste (jonge) stedelingen.
  • PR: Uitgebreide PR en naamsvermelding in online communicatie.

Niet verkeerd toch?

Eerste editie

In mei 2019

Thema

De Groenen Stad

Aantal initiatieven

8-10 initiatieven

Mee doen?

Heb je een initiatief? Meld je aan!

Partners

Wil je als partner dit programma mede mogelijk maken? Laat het ons weten!

Meedoen met het Jij Maakt De Stad Lab?

Heb jij een initiatief waarmee je de volgende stap wilt zetten? Of werk jij voor een organisatie die dit programma mede mogelijk wil maken? Laat dan hier je gegevens achter!

Uiteraard gaan we zorgvuldig met je gegevens om. Lees hierover in onze privacy statement.

Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem contact op met Aukje

Aukje is projectleider

Aukje Ypma is projectleider en zet bij De Gezonde Stad projecten op die Amsterdam duurzamer maken. "De stad mooier maken met een community van Amsterdammers en aanjagers is waar mijn hart ligt. Dit is ook wat ik voorheen als freelancer deed door verschillende bottom-up projecten op te zetten in samenwerking met bewoners. Ik zet me in voor een groene stad waar we circulair met grondstoffen omgaan".