De Zeeburgertuin

Op het Zeeburgereiland werken wij samen met de buurt, a.s.r. real estate en de gemeente aan een grote buurtmoestuin, waar bewoners hun eigen groenten kunnen verbouwen en we een groene oase creëren vol biodiversiteit middenin de wijk.

Een grote moestuin op het Zeeburgereiland

Op een nu nog braakliggend terrein op het Zeeburgereiland komt een grote buurtmoestuin, de Zeeburgertuin. In deze buurtmoestuin komen o.a. tuintjes in de volle grond en moestuinbakken, een schuurtje, waterpomp en wormenhotel. Er komt een pluktuin met kruiden en eetbare bloemen en een boomgaard, waar buurtbewoners lekker kunnen worden tussen de fruitbomen, met bijvoorbeeld picknicktafels, hangmatten en/of een vuurkuil. De buurtmoestuin wordt een plek waar buren in deze nieuwe wijk elkaar kunnen ontmoeten.

Bekijk hieronder het ontwerp van de tuin om een idee te krijgen hoe het eruit komt te zien. In het voorjaar 2020 wordt de tuin aangelegd. 

Meedoen

Woon jij op het Zeeburgereiland? Doe dan mee!

Woon jij op het Zeeburgereiland en wil je meehelpen in de Zeeburgertuin? Dat kan! Onlangs presenteerden we tijdens de buurtbijeenkomst het schetsontwerp van hoe de moestuin eruit komt te zien. Begin volgend jaar gaan we aan de slag met de aanleg. Laat je gegevens achter via het onderstaande formulier met de opmerking 'Zeeburgertuin'. Dan hoor jij als eerste wanneer we gaan beginnen!

Samenwerken

Werk je voor een organisatie die aan de slag wil met groen?

Wil jij met jouw vastgoedorganisatie of woningcorperatie ook aan de slag met vergroening van jouw locatie of project? Laat dan ook hieronder je gegevens met 'Zeeburgertuin'. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!

Doe mee met dit project!

Wil jij meehelpen in de moestuin? Of samenwerken rondom de vergroening van de stad? Laat je gegevens achter met 'Zeeburgertuin'!

Wij gaan uiteraard zorgvuldig met jouw gegevens om, lees hier meer over in onze privacy statement.

Bedankt, wij hebben je bericht ontvangen!
Neem contact op met Lesley
Lesley is Projectleider

Lesley Walet werkt als projectleider aan de vergroening van Amsterdam, onder andere met de projecten Park om de Hoek en de Tropentuin. “Ik geloof in de noodzaak van transitie en dat iedereen daaraan kan bijdragen. Mijn missie bij De Gezonde Stad is om al deze positieve energie te helpen bundelen en samen Amsterdam nog mooier en duurzamer te maken!”

06-11402765 lesley@degezondestad.org
Projecten
Doe mee met onze duurzame projecten!
Wil jij bijdragen aan de verduurzaming van Amsterdam? Doe dan mee met onze projecten!
Vertel me meer
Blog
Duurzame inspiratie nodig?
Op onze blog vind je allerlei tips en trucs hoe jij je leven in de stad kunt verduurzamen.
Vertel me meer
Over ons
Even voorstellen
Benieuwd naar De Gezonde Stad? Lees hier meer over onze organisatie en hoe wij de stad gezond willen maken.
Vertel me meer