De Zeeburgertuin

Op het Zeeburgereiland hebben wij samen met de buurt, a.s.r. real estate en de gemeente een grote buurtmoestuin aangelegd, waar bewoners hun eigen groenten kunnen verbouwen middenin de wijk.

Een grote moestuin op het Zeeburgereiland

Het Zeeburgereiland heeft een eigen buurtmoestuin! Een eerst nog braakliggend terrein is omgetoverd tot de Zeeburgertuin: een plek waar buren elkaar kunnen ontmoeten, hun eigen kruiden en eetbare bloemen kunnen plukken en in de schaduw van de bomen kunnen relaxen.

Er groeien fruitbomen, heesters en eetbare planten en kruiden. Er zijn tuintjes in de volle grond, moestuinbakken, een waterpunt, composthopen en een wormenhotel. Een mooie samenwerking tussen de buurt, De Gezonde Stad, gemeente Amsterdam en verschillende vastgoedpartijen. 

Meedoen

Woon jij op het Zeeburgereiland? Doe dan mee!

Inmiddels is de moestuin helemaal klaar en kunnen bewoners van het Zeeburgereiland hun eigen groente en fruit verbouwen in de nieuwe buurtmoestuin en komen de eerste aardbeien en kroppen sla uit de grond omhoog gepopt. 

Woon jij op het Zeeburgereiland en wil je ook graag moestuinieren in de Zeeburgertuin? Stuur een mail naar info@zeeburgertuin.nl om te kijken of er een plekje vrij is of als je andere vragen hebt. En uiteraard is iedereen welkom in de openbare pluktuin!

Doe mee met dit project!

Wil jij meehelpen in de moestuin? Of samenwerken rondom de vergroening van de stad? Laat je gegevens achter met 'Zeeburgertuin'!

Wij gaan uiteraard zorgvuldig met jouw gegevens om, lees hier meer over in onze privacy statement.

Bedankt, wij hebben je bericht ontvangen!
Neem contact op met Aukje
Aukje is projectleider

Aukje Ypma is projectleider en zet bij De Gezonde Stad projecten op die Amsterdam duurzamer maken. "De stad mooier maken met een community van Amsterdammers en aanjagers is waar mijn hart ligt. Dit is ook wat ik voorheen als freelancer deed door verschillende bottom-up projecten op te zetten in samenwerking met bewoners. Ik zet me in voor een groene stad waar we circulair met grondstoffen omgaan".

06-44014365 aukje@degezondestad.org
Projecten
Doe mee met onze duurzame projecten!
Wil jij bijdragen aan de verduurzaming van Amsterdam? Doe dan mee met onze projecten!
Vertel me meer
Blog
Duurzame inspiratie nodig?
Op onze blog vind je allerlei tips en trucs hoe jij je leven in de stad kunt verduurzamen.
Vertel me meer
Over ons
Even voorstellen
Benieuwd naar De Gezonde Stad? Lees hier meer over onze organisatie en hoe wij de stad gezond willen maken.
Vertel me meer