De Zeeburgertuin

Op het Zeeburgereiland werken wij samen met de buurt, a.s.r. real estate en de gemeente aan een grote buurtmoestuin, waar bewoners hun eigen groenten kunnen verbouwen en we een groene oase creëren vol biodiversiteit middenin de wijk.

Een grote moestuin op het Zeeburgereiland

Het Zeeburgereiland krijgt een eigen buurtmoestuin! Een eerst nog braakliggend terrein is omgetoverd tot de Zeeburgertuin: een plek waar buren elkaar kunnen ontmoeten, hun eigen kruiden en eetbare bloemen kunnen plukken en in de schaduw van fruitbomen kunnen relaxen. Eind juni heeft de gemeente het terrein officieel in beheer gegeven van de moestuinvereniging. In november, de start van het plantseizoen, zijn er fruitbomen, heesters en eetbare planten en kruiden geplant. 

Er zijn tuintjes in de volle grond, moestuinbakken, een waterpunt,composthopen en een wormenhotel. Later komt er nog een tuinhuis met regenwateropvang via het dak. Zo dragen we bij aan een lokaal voedselsysteem en een meer biodiverse omgeving!

Meedoen

Woon jij op het Zeeburgereiland? Doe dan mee!

Woon jij op het Zeeburgereiland en wil je ook graag moestuinieren in de Zeeburgertuin? Stuur een mail naar info@zeeburgertuin.nl om te kijken of er een plekje vrij is of als je andere vragen hebt. En uiteraard is iedereen binnenkort welkom in de openbare pluktuin!

Samenwerken

Werk je voor een organisatie die aan de slag wil met groen?

Wil jij met jouw vastgoedorganisatie of woningcorporatie ook aan de slag met vergroening van jouw locatie of project? Laat dan ook hieronder je gegevens achter met 'Zeeburgertuin'. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!

Update

De aanleg is afgerond!

Binnenkort kunnen bewoners van Zeeburgereiland hun eigen groente en fruit verbouwen bij de nieuwe buurtmoestuin. De afgelopen maanden zijn de leden van de moestuinvereniging aan het klussen en planten geweest om de Zeeburgertuin klaar voor gebruik te maken, begeleid door terreininrichters Van der Tol. In november, de start van het plantseizoen, zijn er fruitbomen, heesters en eetbare planten en kruiden geplant. Daarmee is de aanleg afgerond. We kunnen niet wachten tot het voorjaar en de start van het moestuinseizoen!

Doe mee met dit project!

Wil jij meehelpen in de moestuin? Of samenwerken rondom de vergroening van de stad? Laat je gegevens achter met 'Zeeburgertuin'!

Wij gaan uiteraard zorgvuldig met jouw gegevens om, lees hier meer over in onze privacy statement.

Bedankt, wij hebben je bericht ontvangen!
Neem contact op met Aukje
Aukje is projectleider

Aukje Ypma is projectleider en zet bij De Gezonde Stad projecten op die Amsterdam duurzamer maken. "De stad mooier maken met een community van Amsterdammers en aanjagers is waar mijn hart ligt. Dit is ook wat ik voorheen als freelancer deed door verschillende bottom-up projecten op te zetten in samenwerking met bewoners. Ik zet me in voor een groene stad waar we circulair met grondstoffen omgaan".

06-44014365 aukje@degezondestad.org
Projecten
Doe mee met onze duurzame projecten!
Wil jij bijdragen aan de verduurzaming van Amsterdam? Doe dan mee met onze projecten!
Vertel me meer
Blog
Duurzame inspiratie nodig?
Op onze blog vind je allerlei tips en trucs hoe jij je leven in de stad kunt verduurzamen.
Vertel me meer
Over ons
Even voorstellen
Benieuwd naar De Gezonde Stad? Lees hier meer over onze organisatie en hoe wij de stad gezond willen maken.
Vertel me meer