Het Groene Gibraltarbad

Samen met buurtbewoners, de gemeente, ontwerpers en onze partner AHAM werken wij aan een opknapbeurt van het omliggende groen bij het Gibraltarbad in Bos en Lommer. Dit verborgen peuterbadje in Amsterdam-West is een plek waar bewoners maar al te graag tijd spenderen tijdens de zomermaanden. Het bad is omringd door groen dat toe is aan een fris en nieuw ontwerp. Woon je in West? Denk dan mee hoe dit groen eruit moet komen te zien. Lees hieronder hoe!

Een groene opfrisbeurt van de buurt

Het groen rondom het Gibraltarbad krijgt een groene opfrisbeurt! Nu ligt er slechts wat vertrapt gras. In onze nieuwe plannen komt hier een mix van allerlei verschillende soorten planten te staan, die bijdragen aan de biodiversiteit in de buurt! Hierdoor wordt de buurt niet alleen een stuk vrolijker en mooier, ook de bijen en andere insecten doen we hiermee een plezier. Hoe het groen er precies uit komt te zien bepaal jij! 

Ontwerp

Bewoners dachten mee over het vergroenen van hun buurt

Dit voorjaar was er een ontwerpsessie samen met een professionele ontwerper en de buurt om  tot een mooi, groen ontwerp te komen. Binnenkort presenteren we het definitieve ontwerp en gaan we aan de slag met de aanleg! Ook krijg jij de mogelijkheid om een mooi stukje groen in de buurt te beheren, zodat jij je groene vingers naar hartelust kunt gebruiken. Woon je in de buurt van het Gilbraltarbad en wil je meedoen met dit project? Laat dan hieronder je gegevens achter met de opmerkign 'Gibraltarbad'.

Heb je een vraag over dit project of wil je meedoen?

Laat dan hier je gegevens achter onder vermelding van 'Gilbraltarbad'. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!

Uiteraard gaan we zorgvuldig om je gegevens. Lees hierover in onze privacystatement. 

Bedankt, wij hebben je bericht ontvangen!
Neem contact op met Aukje
Aukje is Projectleider

Aukje Ypma is projectleider en zet bij De Gezonde Stad projecten op die Amsterdam duurzamer maken. "De stad mooier maken met een community van Amsterdammers en aanjagers is waar mijn hart ligt. Dit is ook wat ik voorheen als freelancer deed door verschillende bottom-up projecten op te zetten in samenwerking met bewoners. Ik zet me in voor een groene stad waar er circulair met grondstoffen wordt omgegaan".

06-44014365 aukje@degezondestad.org
Projecten
Kom samen met ons in actie in onze projecten
Wil jij bijdragen aan de verduurzaming van Amsterdam? Doe dan mee met onze projecten!
Doe mee
Blog
Ontdek hoe je zelf in actie kunt komen op onze blog!
Op onze blog geven we je inspiratie voor een duurzaam leven in de stad.
Lees meer
Agenda
De Groene Agenda van Amsterdam
Blijf op de hoogte van de leukste groene events in Amsterdam via onze groene agenda!
Lees meer