Nieuw: 10 feiten voor een duurzamer Amsterdam!

Bekijk meer!

Het Groene Gibraltarbad

Samen met buurtbewoners, de gemeente, ontwerpers en onze partner AHAM werkten wij aan een opknapbeurt van het omliggende groen bij het Gibraltarbad in Bos en Lommer. Dit verborgen peuterbadje in Amsterdam-West is een plek waar bewoners maar al te graag tijd spenderen tijdens de zomermaanden. Het bad is omringd door groen dat toe was aan een fris en nieuw ontwerp. Lees hier hoe we samen met de buurt aan de slag gingen.

Groen

Een groene opfrisbeurt van de buurt

Het groen rondom het Gibraltarbad heeft een groene opfrisbeurt gekregen! Eerst lag er een kaal grasveld. Nu staat er een mix van allerlei verschillende soorten planten, die bijdragen aan de biodiversiteit in de buurt! Hierdoor wordt de buurt niet alleen een stuk vrolijker en mooier, ook de bijen en andere insecten doen we hiermee een plezier. Een groepje buurtbewoners heeft meegedacht over hoe het groen eruit moest komen te zien.

Ontwerp

Bewoners dachten mee over het vergroenen van hun buurt

In het voorjaar was er een ontwerpsessie samen met een professionele ontwerper en de buurt om  tot een mooi, groen ontwerp te komen. Inmiddels is het parkje aangelegd! Ook hebben buurtbewoners nu de mogelijkheid om een stukje van het groen in de buurt te beheren. Dus ook als je zelf geen tuin hebt kun jij je groene vingers nu naar hartelust gebruiken. Woon je in de buurt van het Gilbraltarbad en wil je meedoen met dit project? Laat dan hieronder je gegevens achter met de opmerking ‘Gibraltarbad’.

‘Ik vind het leuk om bezig te zijn in het groen en de andere buurtbewoners te leren kennen. Ik ben ook heel erg blij met de grote variatie van planten die in de tuin staan.’
Sanne Rumping, vrijwilliger bij het Gibraltarbad.

Document: Lees hier hoe het groene Gibraltarbad tot stand is gekomen!

Download

Datum ontwerpsessie

21 maart

Tijd

19:30-21:30

Locatie

De Gibraltar, Haarlemmerweg 645 A

Partners

AHAM, Stadsdeel West

Heb je een vraag over dit project of wil je meedoen?

Laat dan hier je gegevens achter onder vermelding van ‘Gilbraltarbad’. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!

Uiteraard gaan we zorgvuldig om je gegevens. Lees hierover in onze privacystatement.

Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.