Nieuw: 10 feiten voor een duurzamer Amsterdam!

Bekijk meer!

Interview met Léon Heddes

De Gezonde Stad werkt graag samen met enthousiaste bedrijven die zich willen inzetten voor een duurzaam Amsterdam. In dit interview stellen wij drie vragen aan Léon Heddes, algemeen directeur van Heembouw.

1. Vertel! Wat doet het bedrijf waar je werkt en wat houdt jouw rol in?

Heembouw is een ontwerpende bouwer met projecten door het hele land. De missie van Heembouw is om plekken te creëren waar mensen willen zijn. Dit doen we door gebouwen te ontwerpen en  te bouwen. Zo zijn we momenteel het KIT-hotel aan het Oosterpark aan het renoveren en hebben we onlangs een gebouw op de Zuidas verduurzaamd. Onze projecten bestaan voor 50% uit het verduurzamen van bestaande panden, en de andere 50% is nieuwbouw. Wij vinden klimaatadaptatie en biodiversiteit ontzettend belangrijk. Daarom leggen we onszelf strengere normen op dan dat de wet ons voorschrijft. ”

2. Waarom werkt Heembouw samen met De Gezonde Stad? 

“Afgelopen jaar hebben we meegedaan aan het programma Bomen voor Amsterdam. Wij als bedrijf willen graag meer groen in onze projecten hebben. Soms hebben we dit in eigen hand, maar soms zijn er struikelblokken. Bomen voor Amsterdam is een mooi initiatief  omdat het die struikelblokken weg haalt. De uitdeeldag is effectief, snel en toegankelijk voor iedereen. Dit creëert een positieve en bruisende sfeer die erg aanstekelijk is, ook voor ons als bedrijf.

3. Waarom zou je meer bedrijven aanraden jullie voorbeeld te volgen? 

Wij denken dat het hoog op de agenda zou moeten staan voor bedrijven om een gezonde woon- en werkomgeving te creëren voor werknemers. De Gezonde Stad levert hier een concrete bijdrage aan met Bomen voor Amsterdam. Meedoen aan dit project kan een perfecte aanvulling zijn op een eigen project en werkt stimulerend. Duurzaamheid is tot slot iets wat iedereen bezig houdt. Een mooie combinatie dus van zelf aan de slag gaan en gerichte, meetbare impact maken.

Benieuwd wat jij als bedrijf kan doen? Ga naar onze ‘Voor bedrijven‘ pagina en zie welke mogelijkheden er zijn. Samen voor een duurzaam, groen, en gezond Amsterdam!

Bekijk wat jij kan doen!

Voor bedrijven

Bekijk onze projecten!

Bekijk alle projecten

Met deze duurzame en toffe projecten maken we impact in de stad. Doe je mee?

Neem contact op!

Gegevens contactpersoon(Vereist)
Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.