Nieuw: 10 feiten voor een duurzamer Amsterdam!

Bekijk meer!

Interview met Kim Rimmelzwaan

De Gezonde Stad werkt graag samen met enthousiaste bedrijven die zich willen inzetten voor een duurzaam Amsterdam. In dit interview stellen wij drie vragen aan Kim Rimmelzwaan van a.s.r real estate.

1. Vertel! Wat doet het bedrijf waar je werkt en wat houdt jouw rol in?

“a.s.r. real estate investeert namens institutionele beleggers in vastgoed en beheert vastgoedportefeuilles. Het platform bestaat uit niet-beursgenoteerde sectorfondsen in Nederland. Ik werk voor één van deze fondsen, het ASR Dutch Core Residential Fund. Dit fonds investeert in duurzame, hoogwaardige appartementen en eengezinswoningen in Nederland, met name gelegen in de Randstad. Deze woningen zijn geschikt voor diverse doelgroepen en er wordt ingezet op betaalbare woningen in het middenhuursegment om huren toegankelijk te houden. In mijn rol als accountmanager ben ik mede verantwoordelijk voor het behalen van de doelstellingen van ons ESG-beleid (Environmental, Social, Governance). Zo ben ik onder andere betrokken bij projecten die een positieve bijdrage leveren aan de buurt.”

2. Waarom werkt a.s.r. real estate samen met De Gezonde Stad? 

“Wij hechten veel waarde aan het welzijn van onze huurders. Dit betekent onder andere dat zij in een aangename, groene omgeving wonen en prettig samenleven. Voor ons vormt De Gezonde Stad een belangrijke schakel tussen bewoners, de gemeente en andere vastgoedpartijen in Amsterdam. Samen hebben we bijvoorbeeld een buurtmoestuin van 1 hectare en 75 mini-parkjes rondom bomen gecreëerd op Zeeburgereiland, in de buurt van onze woningen/naast onze woningen. Dit is een prachtig initiatief van De Gezonde Stad, dat niet alleen zorgt voor een groenere stad, maar het biedt onze huurders ook een ontmoetingsplek en de mogelijkheid om hun groene vingers te gebruiken.”

3. Waarom zou je meer bedrijven aanraden jullie voorbeeld te volgen? 

“Steden worden steeds dichter bebouwd en groen speelt een cruciale rol bij het tegengaan van verstening. Het klimaat vormt een uitdaging voor alle steden. Door het aspect ‘groen’ te integreren in onze woonomgeving kunnen we niet alleen de hittestress verminderen, maar ook de sociale cohesie in wijken vergroten en de leefbaarheid verbeteren. Samenwerking met andere partijen en bedrijven stelt ons in staat een grotere impact te maken en grootschalige projecten op te pakken. Op onze website lees je meer over onze aanpak.”

Benieuwd wat jij als bedrijf kan doen? Ga naar onze ‘Voor bedrijven‘ pagina en zie welke mogelijkheden er zijn. Samen voor een duurzaam, groen, en gezond Amsterdam!

Bekijk wat jij kan doen!

Voor bedrijven

Onze projecten

Bekijk alle projecten

Met deze duurzame en toffe projecten maken we impact in de stad. Doe je mee?

Neem contact op!

Gegevens contactpersoon(Vereist)
Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.