Nieuw: 10 feiten voor een duurzamer Amsterdam!

Bekijk meer!

De Gezonde Stad zoekt een Directeur

Ben jij een ondernemende strateeg met leidinggevende ervaring? Wil jij een team van bevlogen mensen aansturen voor een duurzamer Amsterdam? Houd je van acquisitie, fundraising, partnerschappen smeden? Heb je een visie op stedelijke verduurzaming en weet je jouw commerciële inzicht hiermee te verbinden? Dan zijn wij op zoek naar jou!

De Gezonde Stad

De Gezonde Stad is een onafhankelijke organisatie van duurzame doeners die Amsterdam al 10 jaar duurzaam en gezond maakt. Dit doen wij door samen met een community van Amsterdammers, bedrijven en overheden initiatieven te starten en uit te voeren. We richten ons op verduurzaming en circulair maken van de stad vanuit de thema’s Groene Stad, Voedsel voor de Stad en Betrokken Stad. Hierbij gaan we integraal en gebiedsgericht te werk.

Onze projecten zijn vernieuwend, hands-on, positief en bottom-up. We stimuleren en activeren bewoners en bedrijven om zelf aan de slag te gaan met concrete projecten zoals het planten van bomen, het volgen van Smaakroutes door de stad langs lokale voedselinitiatieven of het inleveren van een oude spijkerbroek. Een speerpunt voor nu en de toekomst is het platform Van Amsterdamse Bodem, waar we groeimogelijkheden zien.

JOUW TAKEN

De functie & de opdracht

Als directeur heb je de taak om de organisatie de komende jaren mee te nemen in de volgende fase van ontwikkeling: van duurzaamheid ‘breed’ in al haar facetten naar een strakke focus op de drie thema’s en hun onderlinge samenhang. Met als doel het verstevigen van de financiële basis en het vergroten van de impact in de stad door het betrekken van meer Amsterdamse bewoners en bedrijven bij de missie.

Je bent het gezicht van De Gezonde Stad. Als directeur zet je de strategie uit, bewaak je de missie van de organisatie en ben je eindverantwoordelijk voor het realiseren van de in het jaarplan geformuleerde doelstellingen. Je richt je daarbij specifiek op acquisitie, fundraising en marketing. Ook speel je een grote rol in het vormen van coalities, het opzetten van partnerships en projectontwikkeling.

Je inspireert en motiveert medewerkers en je bent (lijn)manager van de Project Lead en Community & Communicatie Lead. Daarnaast stuur je Finance & Administratie aan (uitbesteed). Als directeur handel je volgens het bestuurs- en directiestatuut zoals vastgesteld door het bestuur.

Download hier de hele vacaturetekst (PDF): Vacature Directeur De Gezonde Stad

Vacature Directeur De Gezonde Stad

Download

CONTACT

Interesse?

Ben jij de juiste persoon voor deze functie? Stuur je CV (Max 3 A4) en motivatiebrief (max 1 A4) in één pdf bestand met als bestandsnaam “VOORNAAM_ACHTERNAAM vacature directeur” uiterlijk 20 maart naar sollicitaties@degezondestad.org.

De eerste ronde gesprekken vindt plaats op 27 maart. De tweede ronde gesprekken wordt gepland op 8 april. Tussentijdse telefonische screening kan onderdeel zijn van de procedure.

Meer informatie of vragen?
Kijk voor meer informatie over De Gezonde Stad en onze projecten op www.degezondestad.org. Hier kan je onder andere ons jaarverslag downloaden. Voor vragen over de procedure, de organisatie of de functie kan je contact opnemen met Ingrid van Rossum, via ingridvanrossum@mac.com of 06-81150563.

Bekijk ook onze vacature voor Project Lead.