Maak de Spuistraat groen

De Spuistraat en de stegen in hartje centrum krijgen een groene make-over! De bewoners en ondernemers kunnen zelf bepalen hoe het eruit komt te zien en zullen binnenkort hun eigen stukje groen voor de deur kunnen verzorgen. Wil je ook meedoen? Lees hieronder verder!

Groen

De Spuistraat wordt mooier en groener

Vanuit het Green Light District gaan we de Spuistraat vergroenen!

Denk mee over het groen in de straat! Groen geeft de straat een vrolijkere uitstraling en is goed voor de biodiversiteit en wateropvang.

Samen met zoveel mogelijk buurtbewoners en ondernemers gaan we de stoep en de stegen tussen de Spui en de Paleisstraat een opfrisbeurt geven. Woon of werk je in dit deel van de buurt dan zijn we enorm benieuwd naar hoe jij het graag groen zou willen zien. Een rozenplantsoen, bloembakken of weelderig groen?

Op 1 maart van 20.00-21.00 uur hebben bewoners en ondernemers van de buurt hun ideeën met ons gedeeld tijdens een interactieve online meedenksessie. Ideeën alom, en er is onwijs veel enthousiasme getoond voor de vergroening van de wijk. Zo wordt de straat die iedereen gebruikt ook écht van iedereen en ziet het er veel leuker uit! Heb je nog meer goede ideeën of heb je de meedenksessie gemist? Vul dan onderstaande vragenlijst nog in om jouw mening te delen over een groene Spuitraat. Voor vragen kan je ook altijd contact opnemen met aukje@degezondestad.org.

Ik denk graag mee via de vragenlijst

Klik hier!

En hoe nu verder?

De meedenksessie is reeds geweest, maar we zijn nog steeds zoveel mogelijk input uit de buurt aan het ophalen. Zo helpt het als je bovenstaande vragenlijst nog wilt invullen en kun je jouw ideeën en voorkeuren aangeven. In de komende periode zullen we overleg voeren met de gemeente en passen en kijken waar en hoe we de ideeën kunnen realiseren.

Vervolgens zal in het najaar het plan worden uitgevoerd en wordt de straat nóg mooier en duurzamer. Heb je nog vragen over het proces of andere punten, dan kun je contact opnemen met aukje@degezondestad.org.

Startdatum project

januari 2021

Waar

De Spuistraat (en stegen)

Partners

Green Light District, Stadsdeel Centrum, ondernemersvereniging Spuibuurt, bewoners

Neem contact op met Aukje

Aukje is projectleider

Aukje Ypma is projectleider en zet bij De Gezonde Stad projecten op die Amsterdam duurzamer maken. "De stad mooier maken met een community van Amsterdammers en aanjagers is waar mijn hart ligt. Dit is ook wat ik voorheen als freelancer deed door verschillende bottom-up projecten op te zetten in samenwerking met bewoners. Ik zet me in voor een groene stad waar we circulair met grondstoffen omgaan".