Nieuw: 10 feiten voor een duurzamer Amsterdam!

Bekijk meer!

Jouw Stek

Met Jouw Stek zet je je tuinhek open voor je buren zonder tuin, maar wel met hele groene vingers. Zo wordt niet alleen je tuin een stuk groener, je ontmoet ook nog eens je buren.

Groen

Jouw stek wordt mijn stek

Amsterdammers die wel wat handjes in de tuin kunnen gebruiken vanwege weinig tijd, kennis of kracht brengen wij met Jouw Stek in contact met tuinloze bewoners die dolgraag in de aarde wroeten. Door jouw stek te delen, ontmoet je mensen in je buurt en ligt jouw tuin straks vol kleurrijke bloemen of zelfgekweekte groenten en fruit. Je deelt je tuin dus met een ander. Want sharing is caring!

Waarom

Groene ontmoetingen in de buurt

Een kwart van de Nederlanders kent z’n buren nauwelijks. Hoe zit dat bij jou? Jouw Stek zorgt voor onverwachte ontmoetingen in buurten. En wat is nou een betere ontmoetingsplek dan de tuin? Een tuin geeft namelijk een kijkje in iemands leven. In Amsterdam heeft helaas niet iedereen een tuin en worden de wachtlijsten voor volkstuinen langer en langer. Door jouw stek open te stellen, creëer je voor jezelf én een ander een super fijne plek om van te genieten. Bovendien maak je zo de stad een stukje groener!

Hoe

Ik heb of wil een stek

Ben jij een echte Stek-eigenaar?

  • Woon je in Oud-West of De Baarsjes en ben je helemaal klaar met al die tegels in je tuin? Of omschrijft het woord ‘oerwoud’ jouw tuin beter?
  • Heb je weinig tijd, kennis of groene vingers om aan de slag te gaan in de tuin en kan je wel wat hulp en gezelschap gebruiken?

Ben jij een echte Stek-zoeker:

  • Ben je gek op (moes)tuinieren, steek je graag vingers in de aarde voor een ander of vind je het gewoon leuk om je buren beter te leren kennen?

Geef jezelf en je tuin dan op voor Jouw Stek. Dan matchen wij jou met een Stek-zoeker die samen met jou de vingers in de aarde steekt.

Startdatum project

2017

Locatie

Amsterdam Oud-West & De Baarsjes

Aantal tuinen

26

Aantal deelnemers

53