Nieuw: 10 feiten voor een duurzamer Amsterdam!

Bekijk meer!

Dertig Dagen Duurzaam

In april 2020, middenin de lockdown, organiseerden wij Dertig Dagen Duurzaam. Een maand lang gingen 500 Amsterdammers de uitdaging aan om duurzaam te leven.

Grondstoffen

Dertig Dagen Duurzaam?

Het coronavirus was voor ons geen reden om stil te gaan zitten en onze duurzame acties op een lager pitje te zetten. Wij gooiden er juist een extra tandje bovenop en lanceerden de eerste Dertig Dagen Duurzaam. We motiveerden meer dan 500 Amsterdammers om een maand lang vanuit huis aan de slag te gaan met groene en circulaire challenges. We werkten nauw samen met lokale organisaties uit Amsterdam die duurzaamheid concreet en toepasbaar maken.

Duurzame beweging

Waarom dertig dagen?

Duurzaamheid kan heel groot en breed zijn. Waar moet je beginnen? Wij geloven dat je moet beginnen op de plek waar je direct het verschil kunt maken, door gewoon te doen. Thuis bijvoorbeeld! Na een maand duurzame en gezonde acties, is de stap naar een duurzaam en gezond leven een stuk kleiner. Zo zetten we samen een beweging in gang!

Aanpak

Hoe werkte het?

Meedoen was niet alleen leuk, het was ook nog eens heel simpel! Na je aanmelding ontving je een maand lang iedere week twee uitdagingen van ons. Op woensdagen ontving je telkens een ‘kleine’ uitdaging, op vrijdag een ‘grote’ uitdaging.

De uitdagingen waren eenvoudig uit te voeren en hadden rechtstreeks te maken met je dagelijkse leven. Ze waren super concreet, je kon ze vanuit huis doen en ze kostten je weinig tijd. Soms ontving je (brievenbus)post van ons om de challenge aan te kunnen gaan. Spannend!

Aan het einde van de challenge ontving jij je persoonlijke score en kon je zien hoeveel impact jij had gemaakt!

Impact

30 dagen, 10 challenges!

Samen met meer dan 500 Amsterdammers hebben we onder andere:

  • heel veel energie bespaard
  • kilo’s zwerfafval van de straat geplukt
  • onze oude mobieltjes gerycled
  • een overtollige aardappeloogst gered
  • op meer dan 50 plekken in de stad bloemenzaden verspreid
  • en we kookten een week lang met groentes van Amsterdamse bodem

De deelnemers waren enthousiast en gemotiveerd om door te gaan! Enkele mooie reacties die we ontvingen:

  • “Dank voor deze challenge! Ik vond het heel fijn om persoonlijke post te ontvangen en voelde ik me ook echt verrast door de verschillende invalshoeken.”
  • “Inspirerende challenges, ik heb ze met anderen gedeeld en we gaan ermee door!”
  • “Dit zou landelijk opgepakt moeten worden, wat een effect krijg je dan!”

Voor bedrijven

Dertig Dagen Duurzaam met je team!

Nu veel mensen thuiswerken en veel teamuitjes niet door kunnen gaan, is het extra leuk samen toch een teamactiviteit te kunnen doen en bovendien bij te dragen aan een groene, gezonde leefomgeving. Bedrijven kunnen zich het hele jaar door aanmelden voor Dertig Dagen Duurzaam. Ga jij met je collega’s de uitdaging aan?

Bekijk ook Dertig Dagen Duurzaam Incompany!

Meer informatie

Vervolg

Dertig Dagen Duurzaam gaat door!

Dertig Dagen Duurzaam is niet afgelopen. We hebben zoveel enthousiaste reacties ontvangen dat we nog meer Amsterdammers in beweging willen krijgen. In het voorjaar van 2021 organiseren we een nieuwe challenge. Dus houd onze nieuwsbrief en social media in de gaten als jij op de hoogte wil blijven van de volgende editie.

Periode

15 april - 15 mei 2020

Partners

KIT Tropenhotel & restaurant, restaurant De Kas, Boksschool Bijlmerbajes, A City Made By People