Nieuw: 10 feiten voor een duurzamer Amsterdam!

Bekijk meer!

Bomen voor Amsterdam (2020)

Bomen horen bij Amsterdam en zijn belangrijk voor de stad en voor ons. Eén boom per drie bewoners is nu de verhouding in Amsterdam. Lang niet slecht, maar waarom is er niet voor elke Amsterdammer op zijn minst één boom? Dat is wat wij willen bereiken met het project ‘Bomen voor Amsterdam’.

Groen

Kom tot rust met je eigen boom

Het leven anno nu is druk, vluchtig en snel. We staan altijd aan en rennen door het leven: een toffe baan, druk sociaal leven, sporten en ook nog de wereld redden. We lopen onszelf daardoor regelmatig voorbij. Een oplossing voor deze 21st century problems staat dichterbij dan je denkt: de boom! Een boom zet je met beide wortels in de grond. Een boom zorgt voor focus en ademruimte in je leven. Een boom laat je zien wat echt belangrijk is en brengt je terug bij jezelf. Kies de boom die bij je past, geef de plek door die dichtbij je staat en kom samen weer tot rust.

Waarom?

Waarom zijn bomen belangrijk?

Bomen zijn belangrijk voor de stad. De groene takken laten de stad er niet alleen mooi uitzien, bomen maken ons ook gelukkig en gezond. Ze vangen bovendien water op als het hard regent, ze bieden schaduw en koelte bij extreme hitte, ze absorberen CO2 en voorzien ons van verse zuurstof. Ook in Amsterdam zijn deze gevolgen van klimaatverandering steeds beter zichtbaar. Daarom is het belangrijk dat er meer bomen worden geplant in de stad.

H20

Waterberging

Bomen nemen overtollig water op als het hard regent.

CO2

Opname

Bomen hebben een positieve invloed op de luchtkwaliteit in de stad.

⁰C

Verkoeling

Bomen brengen verkoeling als het warm is.

%

Geluk

Bomen maken mensen vrolijker en gelukkiger.

Aanvraag

Zo werkt het!

Wil jij ook tot rust komen met je eigen boom? Wij hebben 150 bomen (gratis!) in de aanbieding, elk met hun eigen unieke karakter en helende werking, die we samen planten op privéterreinen: bij jou in de tuin of in de volkstuin, op de sportclub of het schoolplein. Kies de boom die bij je past en geef ons de locatie door. Wij regelen de rest.

  1. Kies jouw boom: Kies de boom die bij je past en die je graag dichtbij je hebt.
  2. Geef de locatie door: Geef de locatie door waar jij en je boom fijn en gezond kunnen leven.
  3. Wij regelen de rest: Wij beoordelen de plek. Wordt je plek goedgekeurd, dan planten we samen je boom.

Bomen

10 verschillende soorten bomen

Je kunt kiezen uit 10 verschillende bomen met elk hun eigen unieke karakter en helende werking. Past de liefdevolle Appelboom, de rustgevende Japanse Magnolia of toch de wijze Berkenboom het beste bij jou? Zoek de boom uit en geef ons de locatie door waar jij mee kunt wortelen en tot rust wilt komen.

Locatie

Wat is de ideale plek voor een boom?

Om echt tot rust te komen met je boom wil je ‘m het liefst dichtbij je in de buurt hebben, op een plek waar jij je thuis voelt. De beste plekken zijn daarom bij jou in de tuin of je volkstuin, bij jou op de sportclub, op het schoolplein of een andere plek die dichtbij je staat. Zolang het een ‘privéterrein’ is kunnen we er een boom planten. Daarnaast zijn dit locaties waar bomen zich prettiger voelen dan langs een drukke verharde weg, waar er ook snel fietsen tegenaan geslingerd worden.

Helaas is het voor ons niet mogelijk om bomen te planten in de openbare ruimte. De straten van Amsterdam liggen vol leidingen en kabels. Dit maakt het planten van bomen op deze plekken lastig. Daarnaast zijn er vaak uitgebreide bestemmingsplannen die dit moeilijk maken. Op privéterreinen kan het dus wel!

150

Bomen

We hebben 150 bomen te verdelen.

150

Winnaars

We hebben onlangs 150 winnaars bekend gemaakt.

Update

Alle boomwinnaars zijn bekend!

Helaas, alle boomwinnaars zijn bekend! Onze bomen gingen als warme broodjes en waren mateloos populair. Vanaf januari 2020 gaan alle bomen de grond in en hebben we dankzij jou Amsterdam weer een stuk groener gemaakt!

Bekijk hier de website van Bomen voor Amsterdam!

Ga naar de website!

Partners

De Nationale Bomenbank & Gemeente Amsterdam

Dit project voeren wij samen uit met onze partner de Nationale Bomenbank en Gemeente Amsterdam. Als echte boomverzorgers gaan de hoveniers van de Nationale Bomenbank samen met jou de boom planten en onderhouden.

Startdatum project

November 2018

Aantal bomen

150 bomen

Aantal boomsoorten

10 boomsoorten

Betrokken partners

Nationale Bomenbank Noord-Holland, Gemeente Amsterdam

Heb je een vraag over dit project?

Neem dan contact met ons op via dit formulier onder vermelding van ‘bomen’! Dan komen we zo snel mogelijk bij je terug.

Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.