Groene werkomgeving voor FD Mediagroep

Rondom het kantoorgebouw van FD Mediagroep in Amsterdam-Oost loopt een brede grijze stoep met weinig groen. FD Mediagroep vroeg De Gezonde Stad om te helpen hun werkomgeving te vergroenen. Lees hier hoe we dit samen doen.

Want een groene werkplek werkt!

Groen rondom kantoren heeft een positief effect op de werknemers en bezoekers. Naast dat het er aantrekkelijk uitziet, heeft een groene werkomgeving nog meer voordelen! Uitzicht op groen is goed voor de concentratie en vermindert stress. Werknemers worden gemotiveerd om een rondje te lopen, wat weer goed is voor de gezondheid. Groen beschermt ook tegen wind en houdt het geluid van de drukke stad tegen. Zo draagt groen op verschillende manieren bij aan tevredenheid over de werkplek.

Niet alleen werknemers, maar ook de stad is blij met meer groen! Een groene werkomgeving vangt namelijk overtollig regenwater op en geeft verkoeling in de zomer. De vogels, egels en slangen uit Amsterdam zijn blij met meer schuilplekjes om daar vandaan rond te vliegen, stappen of glibberen. Kleurrijke bloemen trekken zoemende bijen aan. Zo wordt je werkplek een ontmoetingsplek voor mens en dier. 

Aanpak

Wat gaan we doen?

Reden genoeg dus voor FD Mediagroep om een groene werkomgeving te willen creëren. De Gezonde Stad begeleidt hen in dit proces. Wij verzamelen de wensen van FD Mediagroep en alle buren in het pand en omliggende gebouwen. Dit doen we door onder andere verschillende interactieve online sessies op te zetten. Ook brengen we de juiste mensen bij elkaar om het groen te realiseren. Zo werken we nauw samen met Knowledge Mile BIZ en Knowledge Mile Park. Op deze manier komen we tot een gezamenlijk plan.

Heeft jouw bedrijf ook een grijze werkomgeving met amper groen? De Gezonde Stad helpt je graag!

Bedankt, wij hebben je bericht ontvangen!
Neem contact op met Lesley
Lesley is programmamanager

Lesley Walet werkt als programmamanager aan de vergroening van Amsterdam, onder andere met de projecten Park om de Hoek en de Zeeburgertuin. “Ik geloof in de noodzaak van transitie en dat iedereen daaraan kan bijdragen. Mijn missie bij De Gezonde Stad is om al deze positieve energie te helpen bundelen en samen Amsterdam nog mooier en duurzamer te maken!”

06-11402765 lesley@degezondestad.org
Project in opdracht
Knowledge Mile Park
Op de Wibaut- & Weesperstraat, de meest vervuilende straat, bouwen wij aan het langste en hoogste park van Amsterdam!
Bekijk het hier
Projecten
Dertig Dagen Duurzaam - Incompany
Ga jij de uitdaging aan? Met Dertig Dagen Duurzaam daagt De Gezonde Stad jouw bedrijf uit om 30 dagen lang duurzame acties uit te voeren!
Bekijk het hier
Project in opdracht
De Zeeburgertuin
Op het Zeeburgereiland werken wij samen met de buurt, a.s.r. real estate en de gemeente aan een grote buurtmoestuin.
Bekijk het hier