Nieuw: 10 feiten voor een duurzamer Amsterdam!

Bekijk meer!

Groene werkomgeving voor FD Mediagroep

Rondom het kantoorgebouw van FD Mediagroep in Amsterdam-Oost loopt een brede grijze stoep met weinig groen. FD Mediagroep vroeg De Gezonde Stad om te helpen hun werkomgeving te vergroenen. Lees hier hoe we dit samen doen.

Groen

Want een groene werkplek werkt!

Groen rondom kantoren heeft een positief effect op de werknemers en bezoekers. Naast dat het er aantrekkelijk uitziet, heeft een groene werkomgeving nog meer voordelen! Uitzicht op groen is goed voor de concentratie en vermindert stress. Werknemers worden gemotiveerd om een rondje te lopen, wat weer goed is voor de gezondheid. Groen beschermt ook tegen wind en houdt het geluid van de drukke stad tegen. Zo draagt groen op verschillende manieren bij aan tevredenheid over de werkplek.

Niet alleen werknemers, maar ook de stad is blij met meer groen! Een groene werkomgeving vangt namelijk overtollig regenwater op en geeft verkoeling in de zomer. De vogels, egels en slangen uit Amsterdam zijn blij met meer schuilplekjes om daar vandaan rond te vliegen, stappen of glibberen. Kleurrijke bloemen trekken zoemende bijen aan. Zo wordt je werkplek een ontmoetingsplek voor mens en dier.

Aanpak

Wat gaan we doen?

Reden genoeg dus voor FD Mediagroep om een groene werkomgeving te willen creëren. De Gezonde Stad begeleidt hen in dit proces. Wij verzamelen de wensen van FD Mediagroep en alle buren in het pand en omliggende gebouwen. Dit doen we door onder andere verschillende interactieve online sessies op te zetten. Ook brengen we de juiste mensen bij elkaar om het groen te realiseren. Zo werken we nauw samen met Knowledge Mile BIZ en Knowledge Mile Park. Op deze manier komen we tot een gezamenlijk plan.

Startdatum project

september 2020

Waar?

Rondom het kantoorpand van FD Mediagroep aan het Prins Bernhardplein/Amsterdam Oost

Betrokken partners

FD Mediagroep, Knowledge Mile BIZ, Knowledge Mile Park

Heeft jouw bedrijf ook een grijze werkomgeving met amper groen? De Gezonde Stad helpt je graag!

Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem contact op met Annick

Annick is directeur

“Amsterdam is een van de mooiste plekken om te wonen. Er zijn geweldige kansen om de stad gezonder, groener en duurzamer te maken. Met name door duurzame oplossingen tastbaar te maken, te beginnen op de plek waar je direct het verschil kan maken en goede voorbeelden te delen. De positieve energie en kracht die nodig is voor vernieuwende projecten zit vaak bij de bedrijven en inwoners van de stad. Daar gaan we mee aan de slag.”