Afval naar Oogst

Samen met Amsterdammers zetten we met Afval naar Oogst een stap richting een circulaire stad door gf-afval waarde te geven! We laten Amsterdammers de hele kringloop ervaren van groente- en fruitafval, naar compost, naar oogst. Doe je mee?

Een gezonde en circulaire stad

Dagelijks gooien we groente- en fruitresten weg als afval. Zonde! Met Afval naar Oogst willen we laten zien dat jouw afval waarde heeft. Zo zetten we samen de beweging naar een gezonde en circulaire stad in gang. Onze missie? In elke wijk een buurttuin waar Amsterdammers hun gf-afval kunnen doneren, dat omgezet wordt tot compost en gebruikt wordt voor het verbouwen van groente en fruit. De eerste Afval naar Oogst op het terrein van I Can Change the World with My Two Hands is een succes. Nu starten we de tweede editie in de Indische Buurt. Doe je mee?

Doe mee!

Afval naar Oogst - Indische Buurt

Woon jij in de Indische Buurt en wil jij jouw waardevolle GF-afval inleveren bij een moestuin bij jou in de buurt? Meld je dan hier aan en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!

Afval naar Oogst

Meld je aan!
Afval naar Oogst

Afval naar Oogst - I Can Change The World

In de binnentuin van I Can Change the World with My Two Hands in Bos en Lommer kunnen Amsterdammers ervaren wat er in de stad mogelijk is op het gebied van lokale voedselproductie, lokaal composteren en opvang van regenwater. Door te laten zien wat er kán, zetten we samen de beweging naar een gezonde en circulaire stad in gang. Meer dan 100 huishoudens leveren hun GF-afval hier wekelijks in, en zetten zo hun afval om in oogst!

Wil je ook meedoen? Het project is al van start, maar je kan je nog altijd aanmelden voor het inleveren van je groente- en fruitresten via compostinos@icanchangetheworldwithmytwohands.nl. 

Neem contact op met Juliët
Juliët is projectleider

"Game changers beginnen met voorstellingsvermogen. Om te kunnen zien dat wat nu nog niet mogelijk is, morgen wel haalbaar is.” Als game changer werkt Juliët aan deze mooie ambitie: Amsterdam is in 2050 een volledig circulaire stad. Hiervoor werkt ze als projectleider circulair samen met bewoners, het bedrijfsleven en de overheid aan nieuwe oplossingen en verrassende projecten. Haar frisse optimisme en ervaring als adviseur bij het adviesbureau Jonge Honden komen hierbij goed van pas.

06-14889187 juliet@degezondestad.org
Blog
Zelfvoorzienend leven in de stad, het kan!
We interviewden Menno Houtstra: initiatiefnemer van de KasKantine.
Lees het hier!
Onderzoek
Monitor: hoe duurzaam is Amsterdam?
Hoe staat het ervoor met de duurzame ontwikkeling van Amsterdam? Die vraag beantwoorden we in de jaarlijkse Monitor.
Lees het hier!
Over ons
Wie zijn wij?
De Gezonde Stad gelooft dat je actie moet ondernemen daar waar je invloed hebt, in de stad waar we dagelijks wonen en werken.
Lees het hier!