Afval naar Oogst

Dagelijks gooien we groente- en fruitresten weg als afval. Zonde! Met Afval naar Oogst willen we laten zien dat jouw afval waarde heeft. Zo zetten we samen de beweging naar een gezonde en circulaire stad in gang.

Een gezonde en circulaire stad

De eerste Afval naar Oogst in Amsterdam West is al een succes. Komend jaar starten we nieuwe edities in meerdere buurten. Voor de tweede editie in De Meevaart in de Indische Buurt kun je je nu al aanmelden. 

Onze missie? In elke wijk een buurttuin waar Amsterdammers hun gf-afval kunnen doneren, dat omgezet wordt tot vruchtbare compost waarop we groente en fruit kunnen laten groeien. Doe je mee?

Afval naar Oogst - Indische Buurt

Meld je aan!
Doe mee!

Afval naar Oogst - Indische Buurt

Woon jij in de Indische Buurt? Dan kun je heel binnenkort jouw waardevolle gf-afval inleveren bij De Meevaart! Buurtcentrum De Meevaart is een ontmoetingsplek voor iedereen uit de Indische Buurt. Een perfecte locatie voor Afval naar Oogst! Er is genoeg ruimte voor ons mooie compostsysteem dat van jullie gf-afval compost maakt. Zo geven we samen ons afval weer waarde, en zorgen we voor smakelijke oogst! Meld je gauw aan, en we sturen je binnen een maand meer informatie en de datum van de startbijeenkomst. 

Afval naar Oogst

Afval naar Oogst - I Can Change The World

In de binnentuin van I Can Change the World with My Two Hands in Bos en Lommer kunnen Amsterdammers ervaren wat er in de stad mogelijk is op het gebied van lokale voedselproductie, lokaal composteren en opvang van regenwater. Door te laten zien wat er kán, zetten we samen de beweging naar een gezonde en circulaire stad in gang. Meer dan 100 huishoudens leveren hun GF-afval hier wekelijks in, en zetten zo hun afval om in oogst!

Wil je ook meedoen? Het project is al van start, maar je kan je nog altijd aanmelden voor het inleveren van je groente- en fruitresten via compostinos@icanchangetheworldwithmytwohands.nl. 

Neem contact op met Juliët
Juliët is projectleider

"Game changers beginnen met voorstellingsvermogen. Om te kunnen zien dat wat nu nog niet mogelijk is, morgen wel haalbaar is.” Als game changer werkt Juliët aan deze mooie ambitie: Amsterdam is in 2050 een volledig circulaire stad. Hiervoor werkt ze als projectleider circulair samen met bewoners, het bedrijfsleven en de overheid aan nieuwe oplossingen en verrassende projecten. Haar frisse optimisme en ervaring als adviseur bij het adviesbureau Jonge Honden komen hierbij goed van pas.

06-14889187 juliet@degezondestad.org
Blog
Zelfvoorzienend leven in de stad, het kan!
We interviewden Menno Houtstra: initiatiefnemer van de KasKantine.
Lees het hier!
Onderzoek
Monitor: hoe duurzaam is Amsterdam?
Hoe staat het ervoor met de duurzame ontwikkeling van Amsterdam? Die vraag beantwoorden we in de jaarlijkse Monitor.
Lees het hier!
Over ons
Wie zijn wij?
De Gezonde Stad gelooft dat je actie moet ondernemen daar waar je invloed hebt, in de stad waar we dagelijks wonen en werken.
Lees het hier!