Afval naar Oogst

Dagelijks gooien we groente- en fruitresten weg als afval. Zonde! Met Afval naar Oogst willen we laten zien dat jouw afval waarde heeft. Zo zetten we samen de beweging naar een gezonde en circulaire stad in gang.

Een gezonde en circulaire stad

Met Afval naar Oogst maken we van groente- en fruitresten, die normaal in de afvalzak verdwijnen, compost. En dit doen we samen met de buurt. 

We begonnen Afval naar Oogst in Amsterdam West in de ecologische tuin I Can Change the World with my Two Hands. We starten de komende maanden nieuwe edities in meerdere buurten: bij MidWest, KIT, De Meevaart, Stadsboerderij Osdorp en Zimmerhoeve. 

Onze missie? Samen met zoveel mogelijk Amsterdammers gf-afval omzetten tot vruchtbare compost, waarmee we buurttuinen kunnen voeden, groente, fruit en kruiden kunnen laten groeien, en samen kunnen oogsten! Doe je mee?

Oost

Doe mee in de Indische Buurt!

Woon jij in de Indische Buurt? Dan kun je binnenkort jouw waardevolle gf-afval inleveren bij buurtcentrum De Meevaart. Meld je gauw aan, dan sturen we je binnenkort meer informatie. 

Afval naar Oogst - Indische Buurt

Meld je aan!
West

Doe mee in Bos en Lommer!

Dit project vindt zijn oorsprong bij I Can Change the World with My Two Hands. In de binnentuin in Bos en Lommer kunnen Amsterdammers ervaren wat er in de stad mogelijk is op het gebied van lokale voedselproductie, lokaal composteren en opvang van regenwater. Meer dan 100 huishoudens leveren hun GF-afval hier wekelijks in, en zetten zo hun afval om in oogst! Op basis van 8 jaar ervaring met buurtcomposteren en met een groep van 10 enthousiaste compostino's is er een professioneel systeem ontwikkeld om door buurtbewoners ingeleverde GF resten te composteren tot vruchtbare compost. Ons doel is om dit composteersysteem als een netwerk te verspreiden over de stad, zodat we samen met heel veel Amsterdammers ons afval een nieuwe bestemming kunnen geven.  

Wil je ook meedoen? Stuur een mail aan compostinos@icanchangetheworldwithmytwohands.nl. 

 

 

Neem contact op met Aukje
Aukje is projectleider

Aukje Ypma is projectleider en zet bij De Gezonde Stad projecten op die Amsterdam duurzamer maken. "De stad mooier maken met een community van Amsterdammers en aanjagers is waar mijn hart ligt. Dit is ook wat ik voorheen als freelancer deed door verschillende bottom-up projecten op te zetten in samenwerking met bewoners. Ik zet me in voor een groene stad waar we circulair met grondstoffen omgaan".

06-44014365 aukje@degezondestad.org
Blog
Zelfvoorzienend leven in de stad, het kan!
We interviewden Menno Houtstra: initiatiefnemer van de KasKantine.
Lees het hier!
Onderzoek
Monitor: hoe duurzaam is Amsterdam?
Hoe staat het ervoor met de duurzame ontwikkeling van Amsterdam? Die vraag beantwoorden we in de jaarlijkse Monitor.
Lees het hier!
Over ons
Wie zijn wij?
De Gezonde Stad gelooft dat je actie moet ondernemen daar waar je invloed hebt, in de stad waar we dagelijks wonen en werken.
Lees het hier!