Duurzame Amsterdamse theaters

De Gezonde Stad heeft twintig Amsterdamse theaters geholpen die samen wilden verduurzamen. Het doel van dit project was het reduceren van CO2 uitstoot door energiebesparing en opwek van duurzame energie, bijvoorbeeld met zonnepanelen.

Hoe wij de Amsterdamse theaters duurzamer maakten

De Gezonde Stad heeft meerdere interactieve brainstorms voor de verschillende theaters georganiseerd, waarbij we alle mogelijkheden voor verduurzaming samen hebben verkend. De theaters leerden van elkaar, en we gingen aan de slag met de beste kansen.

Onze aanpak

Samen de duurzame mogelijkheden verkennen

Wij hebben de theaters in meerdere sessies begeleid, waarbij we de verschillende mogelijkheden voor verduurzaming uiteen hebben gezetten en verkend. In subgroepjes zijn we aan de slag gegaan met specifieke maatregelen waar meerdere theaters mee aan de slag wilden. We keken naar maatregelen als het overstappen op LED lampen, het installeren van zonnepanelen, het verduurzamen van de horeca en tegengaan van voedselverspilling, waterbesparing, het scheiden van afval, het creëren van bewustzijn onder alle medewerkers en het stimuleren van bezoekers om met de fiets of openbaar vervoer te komen. Theaters konden bijvoorbeeld ook samen inkopen, onderzoeken laten doen of offertes aanvragen.

Resultaat

Succesvolle strategie

Uit voorgaande initiatieven is gebleken dat deze manier van werken met regelmatig contact de verduurzaming van een sector flink kan versnellen. In Den Haag en Rotterdam zijn er goede voorbeelden waarbij de samenwerking van theaters heeft geleid tot grote resultaten in verduurzaming. De Gezonde Stad hoopt met dit project ook in Amsterdam deze transitie te versnellen en onze theaters flink duurzamer te maken.

Op zoek naar duurzaam advies?

Wil jouw bedrijf of organisatie ook duurzaam advies? Of wil je meer weten of dit project. Laat het ons weten!

 

Wij gaan uiteraard zorgvuldig met jouw gegevens om, lees hier meer over in onze privacy statement.

Bedankt, wij hebben je bericht ontvangen!
Neem contact op met Jaap
Jaap is Directeur van De Gezonde Stad

Jaap de Jong is directeur van De Gezonde Stad en heeft een warm hart voor de stad. “Amsterdam is een fantastische stad. Er zijn geweldige kansen om de stad nog duurzamer en prettiger te maken. De positieve energie en kracht die nodig is voor vernieuwende projecten zit vaak bij de bedrijven en inwoners van de stad. Daar gaan we mee aan de slag." Jaap stond in 2017 op #65 in de Trouw Duurzame 100.

06-18512023 jaap@degezondestad.org

Verder lezen