Nieuw: 10 feiten voor een duurzamer Amsterdam!

Bekijk meer!

Duurzame Amsterdamse theaters

De Gezonde Stad heeft twintig Amsterdamse theaters geholpen die samen wilden verduurzamen. Het doel van dit project was het reduceren van CO2-uitstoot door energiebesparing en het opwekken van duurzame energie, bijvoorbeeld met zonnepanelen.

Energie

Hoe wij de Amsterdamse theaters duurzamer maakten

De Gezonde Stad heeft meerdere interactieve brainstorms voor de verschillende theaters georganiseerd, waarbij we alle mogelijkheden voor verduurzaming samen hebben verkend. De theaters leerden van elkaar, en we gingen aan de slag met de beste kansen.

Onze aanpak

Samen de duurzame mogelijkheden verkennen

Wij hebben de theaters in meerdere sessies begeleid, waarbij we de verschillende mogelijkheden voor verduurzaming uiteen hebben gezetten en verkend. In subgroepjes zijn we aan de slag gegaan met specifieke maatregelen waar meerdere theaters mee aan de slag wilden. We keken naar maatregelen als het overstappen op LED-lampen, het installeren van zonnepanelen, het verduurzamen van de horeca en tegengaan van voedselverspilling, waterbesparing, het scheiden van afval, het creëren van bewustzijn onder alle medewerkers en het stimuleren van bezoekers om met de fiets of openbaar vervoer te komen. Theaters konden bijvoorbeeld ook samen inkopen, onderzoeken laten doen of offertes aanvragen.

Resultaat

Succesvolle strategie

Uit voorgaande initiatieven is gebleken dat deze manier van werken met regelmatig contact de verduurzaming van een sector flink kan versnellen. In Den Haag en Rotterdam zijn er goede voorbeelden waarbij de samenwerking van theaters heeft geleid tot grote resultaten in verduurzaming. De Gezonde Stad hoopt met dit project ook in Amsterdam deze transitie te versnellen en onze theaters flink duurzamer te maken.

Startdatum project

2016

Deelnemende theaters

20

Welke theaters?

O.a. Bimhuis, Carré, De La Mar Theater, Het Concertgebouw, De Melkweg, Paradiso.

Op zoek naar duurzaam advies?

Wil jouw bedrijf of organisatie ook duurzaam advies? Of wil je meer weten of dit project. Laat het ons weten!

Wij gaan uiteraard zorgvuldig met jouw gegevens om, lees hier meer over in onzeprivacy statement.

Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem contact op met Jitske

Jitske is manager pr- en communicatie

Jitske zet ideeën om in woorden en woorden in ideeën. Naast een talenknobbel heeft ze ook supergroene vingers! Geen kaal stukje grond of lege plantenbak ontsnapt aan haar aandacht. Via onze community motiveert ze Amsterdammers om zelf de handen uit de mouwen te steken. Wil je samenwerken met De Gezonde Stad of heb je een persvraag, neem contact op!