De Tropentuin

Beginnen jouw groene vingers ook te jeuken tijdens deze lentedagen? En ben je op zoek naar een plekje om je eigen groenten te verbouwen midden in de stad? Of lijkt het je gewoon gezellig om bezig te zijn samen met mensen uit je buurt? Huur dan komend jaar een bak in de Tropentuin in de achtertuin van het KIT en ga aan de slag met groenten verbouwen en ontwikkel die groene vingers!

Een buurtmoestuin in de achtertuin van het KIT

Verborgen tussen het KIT en het Oosterpark ligt de Tropentuin. Sinds 2018 is er hier een buurtmoestuin, met een zelfpluk-kruidentuin, wormenhotel en twintig moestuinbakken. Buurtbewoners en werknemers en huurders in het KIT hebben deze bakken zelf gebouwd van gerecyclede materialen en waren vorig jaar de eerste trotse eigenaren van een moestuinbak. In verschillende workshops gingen we ook aan de slag met een tuin vol groenten, fruit en kruiden als resultaat. Straks is het tijd voor een nieuw seizoen moestuinieren!

Moestuin

Zelf groenten verbouwen in de stad

Ook volgend jaar hebben we weer heel wat leuks in de Tropentuin voor jou in petto. We organiseren verschillende meewerksessies en andere activiteiten, waarin je alle ins en outs leert over moestuinieren en in contact komt met de buurt. Zodat jij als trotse moestuinbak-huurder zelf de heerlijkste gewassen kunt verbouwen en kunt genieten van groenten van Amsterdamse bodem - zo van de tuin naar je bord! Als je zelf een leuke activiteit wil organiseren, kan dat natuurlijk ook! Samen zorgen we ervoor dat de Tropentuin een ontmoetingsplek wordt voor iedereen.

Praktisch

Huur een bak!

Woon, werk of zit je op school in de buurt? Geef je nu alvast op voor het moestuinseizoen van 2020, dan houden we je op de hoogte! Je huurt je eigen moestuinbak voor het hele seizoen en krijgt een bak inclusief aarde en compost en je kan gebruik maken van het tuingereedschap en zaden van de Tropentuin. Verder kun je gezellig samen moestuinieren en je mede-Tropentuinders leren kennen tijdens de gezamenlijke sessies en andere activiteiten!

Geef je op via onderstaand formulier onder vermelding van 'moestuin'.

Huur een bak!

Wil jij volgend seizoen aan de slag in de Tropentuin? Schrijf dan hier in onder vermelding van 'moestuin'. 

Wij gaan uiteraard zorgvuldig met jouw gegevens om, lees hier meer over in onze privacy statement.

Bedankt, wij hebben je bericht ontvangen!
Neem contact op met Lesley
Lesley is Projectleider

Lesley Walet werkt als projectleider aan de vergroening van Amsterdam, onder andere met de projecten Park om de Hoek en de Tropentuin. “Ik geloof in de noodzaak van transitie en dat iedereen daaraan kan bijdragen. Mijn missie bij De Gezonde Stad is om al deze positieve energie te helpen bundelen en samen Amsterdam nog mooier en duurzamer te maken!”

06-11402765 lesley@degezondestad.org
Blog
Groenten verbouwen in de stad, hoe gaat dat?
Wil jij nog meer tips over je groenten kunt verbouwen in de stad? Lees hier onze tips!
Lees meer
Agenda
De Groene Agenda van Amsterdam
Blijf op de hoogte van alle groene en duurzame events in Amsterdam via onze Groene Agenda!
Vertel me meer
Thema
Thema Voedsel
Ons voedsel zou meer lokaal geproduceerd moeten worden via kortere ketens. Bijvoorbeeld in de stad!
Lees meer