De Tropentuin

Ben je op zoek naar een plekje om je eigen groenten te verbouwen midden in de stad? Of lijkt het je gewoon gezellig om bezig te zijn samen met mensen uit je buurt? Huur dan komend jaar een bak in de Tropentuin en ga aan de slag met groenten verbouwen en ontwikkel die groene vingers!

Een buurtmoestuin in de achtertuin van het KIT

Verborgen tussen het KIT en het Oosterpark ligt de Tropentuin. Sinds 2018 is er hier een buurtmoestuin, met een pluktuin vol inheemse kruiden, kas, wormenhotel, bonenbakken en twintig moestuinbakken. Buurtbewoners, en werknemers en huurders in het KIT hebben deze bakken zelf gebouwd van gerecyclede materialen en waren de eerste trotse eigenaren van een moestuinbak. In verschillende workshops gingen we aan de slag met een tuin vol groenten, fruit en kruiden als resultaat!

Moestuin

Zelf groenten verbouwen in de stad

Tijdens het moestuinseizoen van maart t/m oktober hebben we heel wat leuks in de Tropentuin voor jou in petto. We organiseren verschillende meewerksessies en andere activiteiten, waarin je alle ins en outs leert over moestuinieren en in contact komt met de buurt. Zo verbouw jij zelf als trotse moestuinbakhuurder de heerlijkste gewassen en kun je genieten van groenten van Amsterdamse bodem - zo van de tuin naar je bord! Als je zelf een leuke activiteit wil organiseren, kan dat natuurlijk ook! Samen zorgen we ervoor dat de Tropentuin een ontmoetingsplek wordt voor iedereen.

Praktisch

Huur een bak!

Woon, werk of zit je op school in de buurt? Geef je nu alvast op voor het moestuinseizoen van 2022, dan houden we je op de hoogte! Je huurt je eigen moestuinbak voor het hele seizoen en krijgt een bak inclusief aarde en compost en je kan gebruik maken van het tuingereedschap en zaden van de Tropentuin. Verder kun je gezellig samen moestuinieren en je mede-Tropentuinders leren kennen tijdens de gezamenlijke sessies en andere activiteiten!

Geef je op via onderstaand formulier onder vermelding van 'moestuinbak Tropentuin'.

Voorbereiding

Tropentuin Thuiskit

Jeuken jouw vingers om aan de slag te gaan? Vanuit huis kun je al een heleboel doen om het moestuinseizoen goed voor te bereiden: kiezen welke planten en kruiden je dit seizoen wilt planten, een zaai-kalender maken en plantjes voorzaaien. We delen hieronder onze tips en tricks voor je eigen Tropentuin in huis.

Document: Download hier de zaaikalender!

Downloaden

Document: Download hier zaai-instructies!

Downloaden

Huur een bak!

Ben jij geïnteresseerd in het huren van een moestuinbak in de Tropentuin? Schrijf je dan hier in onder vermelding van 'moestuinbak Tropentuin'. 

Wij gaan uiteraard zorgvuldig met jouw gegevens om, lees hier meer over in onze privacy statement.

Bedankt, wij hebben je bericht ontvangen!
Neem contact op met Isabelle
Isabelle is communicatiemedewerker

Isabelle ziet het als haar missie de natuur weer onderdeel te laten worden van ons leven in de stad. Met haar gevoel voor taal en brede plantenkennis grijpt ze elke kans om mensen te inspireren duurzamere keuzes te maken. 'Als je eenmaal weet waar je moet beginnen, dan gaat er een wereld voor je open waar je alleen maar meer van wilt.'

06-28273080 isabelle@degezondestad.org
Blog
Groenten verbouwen in de stad, hoe gaat dat?
Wil jij nog meer tips over je groenten kunt verbouwen in de stad? Lees hier onze tips!
Lees meer
Agenda
De Groene Agenda van Amsterdam
Blijf op de hoogte van alle groene en duurzame events in Amsterdam via onze Groene Agenda!
Vertel me meer
Thema
Thema Voedsel
Ons voedsel zou meer lokaal geproduceerd moeten worden via kortere ketens. Bijvoorbeeld in de stad!
Lees meer