De Tropentuin

Kom eens langs in de Tropentuin en pluk kruiden uit de gemeenschappelijk pluktuin, ruil een stekje in de stek-o-theek, en doneer jouw GF-afval aan het wormenhotel. Liever helemaal met je handen in de aarde? Huur een moestuinbak!

Proeftuin in de achtertuin van het KIT

Verborgen tussen het KIT en het Oosterpark ligt de Tropentuin. Sinds 2018 is er hier een buurtmoestuin, met een pluktuin vol inheemse kruiden, kas, wormenhotel, bonenbakken en twintig moestuinbakken. Buurtbewoners, en werknemers en huurders in het KIT kunnen een moestuinbak huren om een seizoen lang groente, fruit en kruiden te zaaien en oogsten.

De Tropentuin is vrij toegankelijk en iedereen is welkom om te komen plukken uit de gemeenschappelijke kruidentuin, stekjes te ruilen in de stek-o-theek, GF-afval te doneren aan het wormenhotel, of om een praatje te komen maken. Er vinden ook geregeld workshops plaats of andere events. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, en we houden je op de hoogte!

Note: Het seizoen 2022 is van start, en alle moestuinbakken zijn verhuurd. Wel kun je je aanmelden voor de interesselijst van volgend jaar!

Moestuin

Zelf groenten verbouwen in de stad

Tijdens het moestuinseizoen van maart t/m oktober groeit en bloeit er van alles in de Tropentuin. Ook organiseren we af en toe meewerksessies en andere activiteiten, waarin je alle ins en outs leert over moestuinieren en in contact komt met de buurt. Als trotse moestuinbakhuurder verbouw je zelf de heerlijkste gewassen en kun je genieten van groenten van Amsterdamse bodem - zo van de tuin naar je bord!

Praktisch

Huur een bak!

Woon, werk of zit je op school in de buurt? Geef je nu alvast op voor het moestuinseizoen van 2023, dan houden we je op de hoogte! Je huurt je eigen moestuinbak voor het hele seizoen en krijgt een bak inclusief aarde en compost en je kan gebruik maken van het tuingereedschap en zaden van de Tropentuin. Verder kun je gezellig samen moestuinieren en je mede-Tropentuinders leren kennen tijdens de gezamenlijke sessies en andere activiteiten!

Geef je op via onderstaand formulier onder vermelding van 'moestuinbak Tropentuin'.

Voorbereiding

Tropentuin Thuiskit

Jeuken jouw vingers om aan de slag te gaan? Vanuit huis kun je al een heleboel doen om het moestuinseizoen goed voor te bereiden: kiezen welke planten en kruiden je dit seizoen wilt planten, een zaai-kalender maken en plantjes voorzaaien. We delen hieronder onze tips en tricks voor je eigen Tropentuin in huis.

Document: Download hier de zaaikalender!

Downloaden

Document: Download hier zaai-instructies!

Downloaden

Huur een bak!

Ben jij geïnteresseerd in het huren van een moestuinbak in de Tropentuin? Schrijf je dan hier in onder vermelding van 'moestuinbak Tropentuin'. 

Wij gaan uiteraard zorgvuldig met jouw gegevens om, lees hier meer over in onze privacy statement.

Bedankt, wij hebben je bericht ontvangen!
Neem contact op met Isabelle
Isabelle is communicatiemedewerker

Isabelle ziet het als haar missie de natuur weer onderdeel te laten worden van ons leven in de stad. Met haar gevoel voor taal en brede plantenkennis grijpt ze elke kans om mensen te inspireren duurzamere keuzes te maken. 'Als je eenmaal weet waar je moet beginnen, dan gaat er een wereld voor je open waar je alleen maar meer van wilt.'

06-28273080 isabelle@degezondestad.org
Blog
Groenten verbouwen in de stad, hoe gaat dat?
Wil jij nog meer tips over je groenten kunt verbouwen in de stad? Lees hier onze tips!
Lees meer
Agenda
De Groene Agenda van Amsterdam
Blijf op de hoogte van alle groene en duurzame events in Amsterdam via onze Groene Agenda!
Vertel me meer
Thema
Thema Voedsel
Ons voedsel zou meer lokaal geproduceerd moeten worden via kortere ketens. Bijvoorbeeld in de stad!
Lees meer