Nieuw: 10 feiten voor een duurzamer Amsterdam!

Bekijk meer!

Groenten verbouwen in de stad, hoe gaat dat? Lees onze moestuintips!

Niets is fijner dan je lekker met je vingers in de aarde wroeten en je eigen groenten te verbouwen, toch?! Je eigen moestuin starten is veel makkelijker dan je denkt. Lees hieronder onze moestuintips!

  • Geplaatst 25 juli 2018

Aan de slag in de moestuin

De lente is volop aan de gang en alles staat lekker in bloei! Sta jij ook al te popelen om je vingers in de aarde te steken? Mooi, want je kan op verschillende manieren aan de slag! Amsterdam kent vele stadslandbouw en urban farming initiatieven waar je je bij aan kunt sluiten. Je kan natuurlijk een bak huren in onze Tropentuin in de achtertuin van het KIT. Andere locaties zijn Mijnstadstuin bij de Tuinen van West, I can change the world with my two hands of Stadsboeren

Voor een overzicht van alle initiatieven kun je terecht op Van Amsterdamse Bodem of op deze kaart van de gemeente.

Urban farming

Hoe verbouw ik mijn eigen groenten?

Natuurlijk kan je ook zelf aan de slag in je tuin, op je dak of op je balkon! We geven je een aantal handige tips over hoe je dat het beste aan kunt pakken.

  1. Het bouwen van je eigen bak is eenvoudig: neem een pallet, zet daar twee bakranden op, leg worteldoek op de bodem van de bak en stort deze vol met zwarte aarde. Wel biologisch natuurlijk van bijvoorbeeld KWEEK. Kijk ook op de website van Makkelijke Moestuin voor meer bouwtips.
  2. Koop bio-zaad via de Bolster.
  3. Doe de zaadjes niet meteen in de grond, maar laat ze eerst opkomen achter glas. Kijk hierbij altijd eerst goed naar de zaaikalender voor wanneer je wat moet zaaien (en oogsten).
  4. Heb je niet zoveel ruimte? Op je balkon kan je natuurlijk ook de hoogte in of werken met een balkonbak.
  5. Zorg uiteraard voor voldoende water, zonlicht en een dagelijkse portie liefde.
  6. Maak je moestuin nog leuker met een insectenhotel of compostbak.

Tenslotte, neem een moment voor je eerste oogst en voel dat overwinningsgevoel dat je groenten uit eigen tuin eet. Maak er bijvoorbeeld een lekkere zomerse salade van die je met je vrienden, buren of mede-tuinders opeet. 

Veel tuinierplezier! 

Neem contact op met Jitske

Jitske is manager pr- en communicatie

Jitske zet ideeën om in woorden en woorden in ideeën. Naast een talenknobbel heeft ze ook supergroene vingers! Geen kaal stukje grond of lege plantenbak ontsnapt aan haar aandacht. Via onze community motiveert ze Amsterdammers om zelf de handen uit de mouwen te steken. Wil je samenwerken met De Gezonde Stad of heb je een persvraag, neem contact op!