Nieuw: 10 feiten voor een duurzamer Amsterdam!

Bekijk meer!

Dé tips om jouw planten door deze hitte heen te helpen

Summer vibes in de stad! Super lekker dat zomerse weer, maar je planten op je balkon, in je tuin of dakterras die je altijd met zoveel liefde verzorgt hebben het zwaar. Hoe help je ze door deze hete dagen heen? Lees onze tips!

  • Geplaatst 24 juli 2019

Tips om de planten in je tuin te beschermen tegen de hitte

Hoe help je je planten in je tuin, balkon of dakterras door deze hittegolf, lees onze tips! 

  1. Het is een open deur, maar geef veel water! Met deze extreme hitte is het goed om dit zowel in de vroege ochtend als in de avond te doen. Net als jij zijn je planten dorstig en hebben ze behoeften aan verkoeling. Door het op deze momenten te doen voorkom je dat het water meteen verdampt en dat je planten het goed kunnen opnemen. Let op! Bij lange periodes van droogte moeten we zuinig omgaan met drinkwater, dus geef precies genoeg water.  
  2. Geef het direct op de aarde, niet op de bladeren, dan maak je de kans op verbranding kleiner.
  3. Heb je je planten in potten staan met een schaaltje? Geef dan je planten water via het schaaltje. Dan neemt je plant het water op direct via de wortels.
  4. Voor de groenten of kruiden in de moestuin is het handig om kuiltjes te maken rondom je planten. Dan kunnen ze het beter opnemen. 
     
  5. Zet je planten in de schaduw. Bijvoorbeeld onder een bankje of stoel. Of creëer een schaduwplek met doeken of een parasol. Als dat allemaal niet kan, dan kun je je planten ook even binnen zetten deze week. 
  6. Leg gedroogd organisch materiaal als bovenlaag in je bak. Dan zorg je ervoor dat je bak minder snel uitdroogt.

Geniet verder lekker van het weer! Voor je het weet is het weer voorbij. 🙂