Jij Maakt De Stad!

Hét evenement waar jij erachter komt wat jij kunt doen om Amsterdam gezonder en duurzamer te maken.

Handen uit de mouwen voor een duurzaam Amsterdam!

Op 12 april gingen we met ruim 300 Amsterdammers aan de slag om Amsterdam duurzaam te maken tijdens de tweede editie van Jij Maakt De Stad! Dat is hoog nodig ook, want uit onze Monitor bleek dat we nog een lange weg te gaan hebben. De stad is nauwelijks vergroend, de lucht wordt mondjesmaat schoner en lopen we hopeloos achter op het gebied van afvalscheiding. Dit kan anders!

Tijdens Jij Maakt De Stad ontdek jij hoe je zelf in actie kunt komen, want een gezonde stad ontstaat niet vanzelf. Die gezonde stad maak jij! Het was een avond vol inspiratie, waarin bezoekers samen met de tofste duurzame initiatieven uit de stad in allerlei workshops aan de slag gaan om Amsterdam duurzamer te maken!

Terugblik

Jij Maakt De Stad 2018

12 april 2018 hebben we Amsterdam gezonder en duurzamer gemaakt vanuit The Student Hotel! Marieke Eyskoot (DIT IS EEN GOEDE GIDS) presenteerde de avond en samen met en Annette Dölle (Keep it clean day) inspireerden zij de bezoekers om zelf de handen uit de mouwen te steken. Vervolgens gingen we in 14 workshops aan de slag. 

Workshops

In workshops aan de slag

Iedere bezoeker kon deelnemen aan twee workshops waarin zij ondekten hoe zij zelf hun steentje kunnen bijdragen aan een duurzaam Amsterdam. Zo visten zij de Amstel leeg van plastic, bouwden vogelhuisjes, leerden ze hoe ze hun eigen wormenhotel konden bouwen, bestuifden ze de boomspiegels van de Wibautstraat voor meer biodiversiteit, deden ze tricks en trucs op skateboards gemaakt van plastic doppen en nog véél meer!

Bezoekers gingen naar huis met concrete tips en trucs om ervoor te zorgen dat Amsterdam van morgen groener is, schonere lucht heeft, beter afval scheidt, duurzame energie opwekt en minder voedsel verspilt! Gedurende de hele avond organiseerde Hogeschool van Amsterdam een expositie met de resultaten van de monitor!

Partners

Samen met koplopers uit de stad

De workshops werden gegeven door toffe duurzame initiatieven uit Amsterdam, te weten Rooftop Revolution, Hrbs, The Pollinators, Park om de Hoek, Zero Waste Lab, The Upcycle, WasteBoards, Plastic Whale, Cityplot, Instock, SFYN Amsterdam, Waag Society, GGD Amsterdam, Amsterdam Energie en Movies That Matter.

Laat je horen!

Wil jij aan de slag in de stad? Of heb jij een idee hoe we Amsterdam gezond kunnen maken? Laat het ons weten!

Wij gaan uiteraard zorgvuldig met jouw gegevens om, lees hier meer over in onze privacy statement.

Bedankt, wij hebben je bericht ontvangen!
Neem contact op met Jitske
Jitske is pr- en communicatiespecialist

Jitske zet ideeën om in woorden en woorden in ideeën. Naast een talenknobbel heeft ze ook supergroene vingers! Geen kaal stukje grond of lege plantenbak ontsnapt aan haar aandacht. Via onze community motiveert ze Amsterdammers om zelf de handen uit de mouwen te steken. Wil je samenwerken met De Gezonde Stad of heb je een persvraag, neem contact op!

06-45250066 jitske@degezondestad.org
ma 23 januari 2023
Hoe gezond en duurzaam is Amsterdam?
Wij namen onze hoofdstad onder de loep. Lees hier de resultaten van ons onderzoek!
Lees verder
Groene agenda
Meer berichten
do 15 juni 2023 - 09:00
Outdoor Office Day
Neem jij je werk ook mee naar buiten?
Lees verder