Jij Maakt De Stad!

Hét evenement waar jij erachter komt wat jij kunt doen om Amsterdam gezonder en duurzamer te maken.

Handen uit de mouwen voor een duurzaam Amsterdam!

Op 12 april gingen we met ruim 300 Amsterdammers aan de slag om Amsterdam duurzaam te maken tijdens de tweede editie van Jij Maakt De Stad! Dat is hoog nodig ook, want uit onze Monitor bleek dat we nog een lange weg te gaan hebben. De stad is nauwelijks vergroend, de lucht wordt mondjesmaat schoner en lopen we hopeloos achter op het gebied van afvalscheiding. Dit kan anders!

Tijdens Jij Maakt De Stad ontdek jij hoe je zelf in actie kunt komen, want een gezonde stad ontstaat niet vanzelf. Die gezonde stad maak jij! Het was een avond vol inspiratie, waarin bezoekers samen met de tofste duurzame initiatieven uit de stad in allerlei workshops aan de slag gaan om Amsterdam duurzamer te maken!

Terugblik

Jij Maakt De Stad 2018

12 april 2018 hebben we Amsterdam gezonder en duurzamer gemaakt vanuit The Student Hotel! Marieke Eyskoot (DIT IS EEN GOEDE GIDS) presenteerde de avond en samen met en Annette Dölle (Keep it clean day) inspireerden zij de bezoekers om zelf de handen uit de mouwen te steken. Vervolgens gingen we in 14 workshops aan de slag. 

Workshops

In workshops aan de slag

Iedere bezoeker kon deelnemen aan twee workshops waarin zij ondekten hoe zij zelf hun steentje kunnen bijdragen aan een duurzaam Amsterdam. Zo visten zij de Amstel leeg van plastic, bouwden vogelhuisjes, leerden ze hoe ze hun eigen wormenhotel konden bouwen, bestuifden ze de boomspiegels van de Wibautstraat voor meer biodiversiteit, deden ze tricks en trucs op skateboards gemaakt van plastic doppen en nog véél meer!

Bezoekers gingen naar huis met concrete tips en trucs om ervoor te zorgen dat Amsterdam van morgen groener is, schonere lucht heeft, beter afval scheidt, duurzame energie opwekt en minder voedsel verspilt! Gedurende de hele avond organiseerde Hogeschool van Amsterdam een expositie met de resultaten van de monitor!

Partners

Samen met koplopers uit de stad

De workshops werden gegeven door toffe duurzame initiatieven uit Amsterdam, te weten Rooftop Revolution, Hrbs, The Pollinators, Park om de Hoek, Zero Waste Lab, The Upcycle, WasteBoards, Plastic Whale, Cityplot, Instock, SFYN Amsterdam, Waag Society, GGD Amsterdam, Amsterdam Energie en Movies That Matter.

Laat je horen!

Wil jij aan de slag in de stad? Of heb jij een idee hoe we Amsterdam gezond kunnen maken? Laat het ons weten!

Wij gaan uiteraard zorgvuldig met jouw gegevens om, lees hier meer over in onze privacy statement.

Bedankt, wij hebben je bericht ontvangen!
Neem contact op met Tim
Tim is Community & Communicatie Manager

Tim de Broekert is onze Community & Communicatie Manager. Hij zorgt voor onze community en is bij De Gezonde Stad verantwoordelijk voor alle communicatie en content creatie. "Een gezonde stad is mogelijk als iedereen mee doet!". Tim heeft hiervoor bij verschillende communicatiebureaus gewerkt en is ook bekend van het urban farming collectief ‘Stadsboeren’. Werk jij aan een duurzaam initiatief of project? Wil je samenwerken met De Gezonde Stad? Of voor persaanvragen, neem contact met hem op!

06-51788398 tim@degezondestad.org
wo 4 december 2019
Je eigen paradijsje midden in de stad? Ga voor een minibos!
Bossen hoeven geen grote, verre natuurgebieden te zijn. Een minibos kan overal groeien, zelfs midden in de stad. IVN maakte een handig stappenplan voor hoe je een in slechts 10 jaar tijd je eigen stadsbos kweekt!
Lees verder
Groene agenda
Meer berichten
za 8 februari 2020 - 14:00
Hortus themarondleiding: oerplanten
Loop mee en leer over een oeroude en mystieke plantengroep, de cycadeeën.
Lees verder