Nieuw: 10 feiten voor een duurzamer Amsterdam!

Bekijk meer!

Jij Maakt De H-buurt!

Onder die noemer gingen wij samen met de buurtbewoners en andere stakeholders uit de H-buurt in Amsterdam Zuidoost aan de slag met een ontwerp voor de vernieuwing van de buurt.

Groen

Vernieuwing van de H-buurt is hard nodig

De buurten Hoptille en Haardstee in Bijlmer Centrum zijn door gemeente Amsterdam aangewezen als ontwikkelbuurten. Dit zijn buurten die achterblijven op diverse indicatoren, zoals leefbaarheid, veiligheid en sociaal-economische status. Het opknappen van de openbare ruimte is hier een onderdeel van.

In de zogeheten H-buurt geven bewoners gemiddeld een lager cijfer voor tevredenheid van hun woonomgeving dan in andere gebieden van Amsterdam. Men voelt zich er gemiddeld minder veilig en de sociale cohesie in de wijk kan verbeterd worden.

Onze aanpak

Zelf aan de slag met een ontwerp voor hun eigen wijk

De Gezonde Stad gelooft dat echte verandering ontstaat wanneer alle partijen in de buurt betrokken worden in dit proces. Zij maken de buurt tot wat hij is en moeten dus ook bepalen hoe deze eruit komt te zien.

Daarom faciliteren wij twee sessies waarin wij met bewoners, bedrijven en overheid samen tot een nieuw ontwerp komen voor de buurten Hoptille en Haardstee. Een ontwerp dat bijvoorbeeld leidt tot meer groen in de buurt, extra speelterreinen of nieuwe ontmoetingsplekken.

Resultaat

Een breed gedragen ontwerp voor de H-buurt

Het gezamenlijk herontwerpen van de omgeving zorgt voor een gevoel van zeggenschap en ontmoeting met buren, waardoor de sociale cohesie wordt vergroot. En waardoor bewoners hun leefomgeving hoger zullen gaan waarderen.

Startdatum project

Mei 2018

Opdrachtgever

Stadsdeel Zuidoost

Een duurzaam advies voor jouw buurt?

Of wil je meer informatie over dit project? Neem dan contact met ons op! Wij kunnen dit in verschillende sessies faciliteren.

Wij gaan uiteraard zorgvuldig met jouw gegevens om, lees hier meer over in onzeprivacy statement.

Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.