Nieuw: 10 feiten voor een duurzamer Amsterdam!

Bekijk meer!

Boomparken voor West

Boomperk? Boompark! Samen met de bewoners van Amsterdam-West hebben we 225 saaie boomperkjes omgetoverd om tot gezellige, groene boomparken die goed zijn voor de biodiversiteit in de stad. Lees hieronder hoe dat ging!

Groen

Van saaie boomperkjes naar groene, gezellige boomparkjes!

Stel je eens voor dat zodra jij je deur uitgaat, je gelijk een oase van groene parkjes binnenstapt, gewoon bij jou op de stoep! Nooit meer naar het drukke Vondelpark, jij en je buren ontspannen vanaf nu heerlijk op een klapstoeltje of gezellig op een kleedje in het groen voor de deur. Eindelijk dat goede boek uitlezen of een fijne ochtendstretch. Groene vingers, maar geen tuin? In je boompark tuinier je heerlijk voor de deur. Vraag er hieronder eentje aan! Zo krijg je een parkgevoel, maar dan bij jou in de straat!

Boompark

Groene parkjes vol bloemen voor meer biodiversiteit

Deze boomparkjes geven jouw straat niet alleen een kleurrijke boost. Ze zijn ook heel goed voor de biodiversiteit en het klimaatbestendig maken van de stad. Door de perkjes rondom bomen te vergroenen kunnen we het overtollige water beter opvangen als het hard regent en we helpen de bijen en insecten een handje door extra bloemen te planten in de stad. Bovendien zorgen we er zo ook voor dat er niet alleen maar fietsen, afval en hondenpoep in en tegen de bomen aan worden gedeponeerd.

225

Boomparken

We hebben in West 225 boomparken aangelegd.

44

Straten vergroend

Daarmee hebben we 44 straten in Amsterdam-West vergroend.

Update

225 boomparken zijn aangelegd in West!

Onze boomparken bleken razend populair en we hebben ontzettend veel aanvragen binnengekregen. Uit deze aanvragen hebben we nu alle winnaars gekozen. Onlangs zijn alle boomparken samen met de gelukkige bewoners aangelegd!

Als jij straks in het voorjaar door West fietst, zie je overal onze gezellige, groene boomparken! Zo maken we samen de stad leuker, groener en zorgen we voor biodiversteit in de straat! Super goed toch?

Onderhoud

Hoe onderhoud je een boompark?

We willen natuurlijk heel graag dat alle boomparken er mooi uit blijven zien. Daarom hebben we een instructie gemaakt die je precies uitlegt hoe jij het beste je boompark kunt onderhouden. Je kunt ‘m hieronder downloaden. Veel plezier met je boompark!

Document: Download hier de instructie!

Download

Centrum Begroot

Binnenkort gaan we in het Centrum ook boomparken aanleggen!

Goed nieuws! Binnenkort gaan we ook de boomperkjes in het centrum vergroenen. Daar gaan we samen met de buurt 100 boomparken aanleggen. Stay tuned voor updates!

Startdatum project

Juni 2019

Aantal

225 boomparkjes

Kosten

Gratis! Inclusief aanleg & beplanting!

Locatie

Amsterdam-West

Partner

Stadsdeel Amsterdam-West, West Begroot

Neem contact op met Aukje

Aukje is projectleider

Aukje Ypma is projectleider en zet bij De Gezonde Stad projecten op die Amsterdam duurzamer maken. "De stad mooier maken met een community van Amsterdammers en aanjagers is waar mijn hart ligt. Dit is ook wat ik voorheen als freelancer deed door verschillende bottom-up projecten op te zetten in samenwerking met bewoners. Ik zet me in voor een groene stad waar we circulair met grondstoffen omgaan".