Nieuw: 10 feiten voor een duurzamer Amsterdam!

Bekijk meer!

Boomparken voor Sloten, Nieuw-Sloten en De Aker

Handen uit de mouwen steken? Boompark! We toveren 75 kale boomperkjes om tot gezellige, groene boomparken in Sloten, Nieuw-Sloten en De Aker.

Groen

Band met je buren scheppen? Boompark!

Creëer jouw eigen groene oase voor de deur om lekker te tuinieren, een luchtje te scheppen of een praatje te maken met je buren. Zo wordt jouw straat steeds gezelliger.

Denk jij nu, dat wil ik?! Dat komt goed uit! Want wij mogen dankzij buurtbudget van stadsdeel Nieuw-West 75 mensen blij maken met een eigen boompark. Je krijgt de eerste planten cadeau, en we beplanten het samen rondom de boom. Het kost niets en is heel simpel!

De aanmeldingen worden nu beoordeeld. Het is niet meer mogelijk om je aan te melden. Wil je volgende keer op tijd op de hoogte zijn van onze acties? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Klik hier.

voordelen

Schepje erbovenop!

Schepje erbovenop doen? Boompark! Door het aanleggen van jouw eigen stukje groen rondom de boom voor de deur help je je buurt en stad vooruit! Zo maak jij je stad niet alleen kleurrijker en gezelliger, maar draag je ook bij aan het bevorderen van de biodiversiteit en de klimaatbestendigheid van Amsterdam. Bijvoorbeeld door het opvangen van overtollig water, of door de bijen en insecten een handje te helpen. Bovendien inspireer jij hiermee ook andere Amsterdammers, om zelf aan de slag te gaan in hun eigen buurt!

Aanpak

Checklist

Niet alle bomen zijn geschikt voor een boompark. Wil je weten of jouw boom kans maakt? Bekijk dan deze checklist!

Checklist:

  • Woon je in Amsterdam?
  • Is er genoeg ruimte rondom de boom zonder te veel zichtbare wortels?
  • Bestaat de grond rondom de boom uit zand of aarde, en niet uit grove kiezels of een rooster?
  • Staat de boom meer dan een 0,5 m. van een parkeervak?
  • Is de boom ouder dan ongeveer 5 jaar (maar ook niet stokoud of monumentaal)?

Kun je ‘ja’ antwoorden op deze vragen? Dan is het nu tijd om je boompark aan te vragen! Mobiliseer in de tussentijd je buren, want de straten waar we minimaal 3 boomparken naast elkaar kunnen aanleggen, maken de meeste kans.

Planning

Wanneer worden de boomparkjes aangelegd?

Nadat we alle aanmeldingen binnen hebben, selecteren we de meest geschikte straten. Als jouw straat is uitgekozen, nemen we vanzelf contact met je op. Dit zal in de zomer zijn. De boomparken worden na de zomer, in het plantseizoen aangelegd (september/oktober) zodat de planten in de herfst goed kunnen wortelen en je in het voorjaar met de eerste zonnestralen lekker kan genieten van het parkgevoel bij jou in de buurt!

Startdatum project

april 2022

Aantal

75 boomparkjes

Kosten

Gratis! Inclusief aanleg & de eerste planten!

IN SAMENWERKING MET

Stadsdeel Nieuw-West