Nieuw: 10 feiten voor een duurzamer Amsterdam!

Bekijk meer!

Boomparken voor Nieuw-West

Boomperk? Boompark! Dankzij buurtbudget van de gemeente toveren we samen met de bewoners van Geuzenveld en Slotermeer 100 saaie boomperkjes om tot gezellige, groene boomparken. Doe je mee?

Groen

Vraag nu een boompark aan!

aanvragen

Doe mee

Van saaie boomperkjes naar groene, gezellige boomparkjes!

Saai hè? Zo’n kaal, eenzaam boomperk?! Dat kan veel gezelliger! Fleur je straat op met een boompark, en zet de bloemetjes buiten. Om lekker te tuinieren, of een stoeltje uit te klappen en een praatje te maken met de buren. Zo krijg je een parkgevoel, maar dan in jouw eigen straat.

Denk jij nu, dat wil ik?! Dat komt goed uit! Want wij mogen 100 mensen blij maken met een eigen boompark. We leggen het samen aan, en je krijgt de eerste planten. Het kost niets en is heel simpel!

Voordelen

Boomparken zijn goed voor de stad!

Deze boomparkjes geven jouw straat niet alleen een kleurrijke boost. Ze zijn ook heel goed voor de biodiversiteit en het klimaatbestendig maken van de stad. Door de perkjes rondom bomen te vergroenen kunnen we het overtollige water beter opvangen als het hard regent en we helpen de bijen en insecten een handje door extra bloemen te planten in de stad.

Checklist

Is mijn boom geschikt?

Niet alle bomen zijn geschikt voor een boompark. Wil je weten of jouw boom kans maakt? Bekijk dan deze checklist!

Checklist:

  • Woon je in Geuzenveld-Slotermeer?
  • Is er genoeg ruimte rondom de boom zonder te veel zichtbare wortels?
  • Bestaat de grond rondom de boom uit zand of aarde, en niet uit grove kiezels of een rooster?
  • Staat de boom meer dan een 0,5 m. van een parkeervak?
  • Is de boom ouder dan ongeveer 5 jaar (maar ook niet stokoud of monumentaal)?

Kun je ‘ja’ antwoorden op deze vragen? Dan is het nu tijd om je boompark aan te vragen! Mobiliseer in de tussentijd je buren, want de straten waar we minimaal 3 boomparken naast elkaar kunnen aanleggen, maken de meeste kans.

Planning

Wanneer worden de boomparkjes aangelegd?

Nadat we alle aanmeldingen binnen hebben, selecteren we de meest geschikte straten. Als jouw straat is uitgekozen, nemen we vanzelf contact met je op. Dit zal in september zijn. De boomparken worden na de zomer in het plantseizoen aangelegd (oktober/november) zodat de planten in de herfst goed kunnen wortelen en je in het voorjaar met de eerste zonnestralen lekker kan genieten van het parkgevoel bij jou in de buurt! Vraag er dus snel eentje aan via deze link.

Startdatum project

juni 2021

Aantal

100 boomparkjes

Kosten

Gratis! Inclusief aanleg & de eerste planten!

In samenwerking met

Stadsdeel Amsterdam Nieuw-West