Bomen voor Amsterdam

Wat als we Amsterdam zien als één groot bos? Stel je voor, dat je je deur opendoet en direct de natuur inloopt. Hoe chill is dat? Wij willen Amsterdam omtoveren tot stadsbos. Daarom gaan we dit jaar minimaal 1000 bomen planten. En jij kan meehelpen. Zet een van onze bomen in je tuin, op je schoolplein of bij je sportclub. Zo planten we samen een heel nieuw bos middenin de stad.

Groen

Plant mee aan een stadsbos!

Op 11 november hebben we maar liefst vier verschillende soorten biologisch gekweekte bomen om uit te delen aan de stad!

Wil jij ook je eigen kanjer van een boom planten? Dat kan! Wij hebben namelijk minimaal 1000 gratis boompjes in de aanbieding. Meld je aan op de website, haal ‘m op 11 november 2023 bij ons op en plant ‘m in je tuin, bij je sportclub of eerst in een pot op je balkon. Zo planten we samen een heel nieuw bos middenin de stad.

En dat is hard nodig, want Amsterdam wordt steeds voller, natter, warmer en drukker. Bomen helpen om de stad gezond te houden.

Check bomenvooramsterdam.org.

Vraag jouw boom aan!
Amsterdam - 26 november 2022: De Gezonde Stad. Foto: Tammy van Nerum

Stappenplan

Zo werkt het

Ga naar BomenvoorAmsterdam.org en meld je aan voor de uitdeeldag!

1. Meld je aan. Er zijn vier soorten bomen met elk z’n eigen karakter. Bekijk de website voor meer informatie over de soorten.

2. Haal een boom op bij De Gezonde Stad op 11 november. Het is niet mogelijk om een boomsoort te reserveren. Wees er dus snel bij, want op is op. De boom die je krijgt is nu minder dan een meter hoog en kan je makkelijk op de fiets meenemen.

3. Plant je boom!

Amsterdam - 26 november 2022: De Gezonde Stad. Foto: Tammy van Nerum

Meer bomen!

Doneer voor meer bomen in Amsterdam

De komende jaren willen we nog veel meer bomen planten. Doe een donatie en help ons om dit mogelijk te maken!

Doneer hieronder aan de Bomen voor Amsterdam, zodat we volgende jaar nog veel meer bomen kunnen planten.

Doe een donatie voor meer bomen voor Amsterdam.

Doneer!

Neem contact op met Marijn

Marijn is Projectmedewerker

Marijn heeft een diepgaande interesse in de relatie tussen mens en natuur. Deze interesse heeft hij uit mogen diepen tijdens een bachelor culturele antropologie in Nijmegen en een master forest and nature conservation in Wageningen. Inmiddels neergestreken in Amsterdam, draagt hij bij aan de stad met Bomen voor Amsterdam en De Gezonde Stad Monitor.