Bomen voor Amsterdam

Wat als we Amsterdam zien als één groot bos? Stel je voor, dat je je deur opendoet en direct de natuur inloopt. Hoe chill is dat? Wij willen Amsterdam omtoveren tot stadsbos. Daarom gaan we dit jaar 1500 bomen planten. En jij kan meehelpen. Zet een van onze bomen in je tuin, op je schoolplein of bij je sportclub. Zo planten we samen een heel nieuw bos middenin de stad.

Bomen voor Amsterdam

Binnenkort hebben we weer een Bomen voor Amsterdam-uitdeelevent. De precieze datum houden we nog even geheim, maar als je je aanmeldt voor de Club van Bomen of de nieuwsbrief van De Gezonde Stad, hoor je als eerste wanneer het is! Hieronder zie je de actie van 2021, ter inspiratie :)

Wil jij ook je eigen kanjer van een boom planten? Dat kan! Wij hebben namelijk 1500 gratis boompjes in de aanbieding. Kies jouw favoriet, haal ‘m op 6 november 2021 bij ons op en plant ‘m in je tuin, bij je sportclub of eerst in een pot op je balkon. Zo planten we samen een heel nieuw bos middenin de stad.

En dat is hard nodig, want Amsterdam wordt steeds voller, natter, warmer en drukker. Bomen helpen om de stad gezond te houden.  

Check bomenvooramsterdam.org.

Vraag jouw boom aan!
Stappenplan

Zo werkt het

Ga naar BomenvoorAmsterdam.org en vraag jouw kanjer aan!

1. Kies jouw boom. Er zijn drie soorten bomen met elk z'n eigen waarde voor de stad: de wilde peer, zwarte appelbes of sporkehout. Kies de boom van jouw voorkeur. 

2. Haal de boom op bij De Gezonde Stad op 6 november. De boom die je krijgt is nu minder dan een meter hoog en kan je makkelijk op de fiets meenemen. 

3. Plant je boom!

Meer bomen!

Club van Bomen

Met het planten van de boom hoor je bij de Club van Bomen. Een community van Amsterdammers die de stad omtoveren tot stadsbos. De komende jaren willen we nog veel meer bomen planten. Doe een donatie en help ons om dit mogelijk te maken!

Doneer aan de Club van Bomen zodat we volgende jaar nog veel meer bomen kunnen planten.

Doe een donatie voor meer bomen voor Amsterdam.

Doneer!
Neem contact op met Aukje
Aukje is projectleider

Aukje Ypma is projectleider en zet bij De Gezonde Stad projecten op die Amsterdam duurzamer maken. "De stad mooier maken met een community van Amsterdammers en aanjagers is waar mijn hart ligt. Dit is ook wat ik voorheen als freelancer deed door verschillende bottom-up projecten op te zetten in samenwerking met bewoners. Ik zet me in voor een groene stad waar we circulair met grondstoffen omgaan".

06-44014365 aukje@degezondestad.org
di 6 september 2022
Verborgen dieren in de stad
Atze van der Goot is ecoloog en doet met zijn vrienden onderzoek naar stadsdieren in Amsterdam.
Lees verder
Groene agenda
Meer berichten
ma 24 oktober 2022 - 00:00
Tegelservice ophaaldag
Verwijder de tegels in jouw tuin en laat ze op deze dag gratis ophalen door de gemeente!
Lees verder